Dualiteitsvergelijking/Matrix: mechanismes en doorbreken van het oude paradigma

 Heb je je ooit afgevraagd hoe de Matrix werkt? Hoe is het ontstaan ( en daarover is heel wat onderzocht bronmateriaal over te vinden) en hoe haal je de stekker eruit. Nu, zo'n makkie is het niet, anders waren we allen al losgekoppeld uit de Matrix. Het vraagt een bepaald bewustzijn vanuit een dieper wetend veld. Dat niet iedereen die op aarde geboren is hier last van heeft, heeft wederom te maken met de vele ervaringen, kennis en inzichten uit eerdere incarnaties. Sommigen herkennen al vrij vroeg het gevoel van zich niet thuis te voelen op aarde. Die mensen denken en voelen sinds hun kindertijd 'anders'. Op dit moment neem ik waar zijn al heel wat meer mensen zich bewust van niet alleen familiale verstrikkingen, maar ook van de verstrikkingen op maatschappelijk ( globaal belicht) vlak. Anderen vinden het idee van zich verstrikt te voelen beangstigend en duwen het gevoel weg op allerhande manieren. De toenemende materialisering en overheersende materialistische kijk op het leven is een belangrijke, zo niet de belangrijkste  manier om aan dat gevoel te ontsnappen. Maar ontsnappen is op termijn zoals we steeds meer en meer zien niet meer mogelijk. Een wake-up call zal zich blijvend herhalen, tot het merendeel van de mensheid zich terug kan verbinden met zijn natuurlijke staat van zijn als uniek en authentiek bezield wezen. 


Begrijp je de reden waarom de 'zelfbenoemde heersers van de Matrix' niet willen dat je het volgende geheim kent : de Matrix maakt gebruik van het balancerende principe van dualiteit, wat een mechanische wet is, geen ethische. Door mensen onwetend te houden over de manier waarop de werkelijkheid echt werkt, kunnen de heersers de wetten van de dualiteit manipuleren om zichzelf te dienen en anderen uit te buiten.

Hier is hoe het werkt: dualiteit is een vergelijking die moet - benadrukt moet - balanceert, anders stort het hele systeem in. Als je iets grofs als obscene rijkdom aan de ene kant van de vergelijking gooit, heeft het aan de andere kant iets van hetzelfde gewicht nodig, zoals bittere armoede. Maar hier is de echte sleutel: 

De twee zijden van de vergelijking moeten gelijk zijn in gewicht, maar niet in grootte.

Op mechanische schaal kan een klein stukje lood een enorme zak veren in evenwicht houden. Het lood is klein en dicht, terwijl de veren veel volume innemen; de veren nemen meer ruimte in beslag dan het lood, maar beide objecten wegen hetzelfde. De heersers van de Matrix gebruiken de mechanica van de dualiteit om hun positie op de top van de piramide te behouden. In hun vervormde versie van de dualiteitsvergelijking wordt de extravagante rijkdom van één man in evenwicht gehouden door een enorme hoeveelheid mensen die arm zijn: de twee kanten van de vergelijking zijn gelijk in gewicht maar niet in grootte.

In de Matrix moet rijkdom zelfs worden afgezet tegen armoede, anders wordt het niet als rijkdom beschouwd. In de Matrix Mind is het concept van universele rijkdom onlogisch; het is een contradictio in terminis. Dit komt omdat waardering een van de leidende principes is die het hiërarchische systeem ondersteunt. In de Matrix kan niet iedereen even rijk zijn, iemand moet meer hebben dan iemand anders of het systeem gaat kapot.

De 'controllers' manipuleren dualiteit door extremen aan beide uiteinden van de schaal te plaatsen. Deze truc werkt ook met macht: één persoon met grote macht wordt in evenwicht gehouden door een grote rechteloze bevolking. De definitie van macht in de Matrix is ​​"macht over". Hoe meer mensen de heersers controleren, hoe meer macht ze denken te hebben.

Met behulp van de eenvoudige mechanica van dualiteit hebben de heersers van de Matrix hun kolossale rijkdom en macht eeuwenlang behouden. Ze construeerden een hiërarchie die hen bovenaan plaatst. Daarna versterkten ze hun heerschappij met een geloofssysteem voor de massa - een fictie die de heersers creëerden om te voorkomen dat de bevolking ooit de ware aard van de werkelijkheid zou ontdekken; zo hielden ze de sleutels tot de schepping voor zichzelf. Alle sociale structuren ondersteunen de Matrix door hetzelfde geloofssysteem onder verschillende gedaanten te promoten, en garanderen dat de onwetende, uitgebuite massa's blijven zoeken naar een of andere kracht van buitenaf om hen te redden, zonder te weten dat de kracht die ze zoeken van binnenuit is.

In dualiteit ervaren we scheiding - scheiding van zelfkennis, van het Zelf, de Bron, Al Dat Is. Dit simpele bestaansfeit is tot het uiterste doorgevoerd en uitgebuit door de heersers van de Matrix voor persoonlijk gewin. Hun systeem steunt op de voortdurende onwetendheid en geestelijke onvolwassenheid van de bevolking; de wereldheersers wedden dat je hun machinaties niet zult doorzien. De Matrix houdt ons in onwetendheid door onze overtuigingen en angsten; het vertelt ons dat ongelijkheid, hebzucht en uitbuiting natuurlijk zijn. Als we geloven dat de aarde een op overleving gebaseerde planeet is, zijn we bang voor machteloosheid en armoede. Als we ons bezighouden met angst, versterken en herscheppen we de Matrix.

Alle systemen zijn te herleiden tot een paar fundamentele principes die hen leiden en zorgen voor stabiliteit en structuur.

De kernpremissen die de Matrix aandrijven zijn:

  • Waardering
  • Controle
  • Winst

Het in de praktijk brengen van de principes van de Matrix levert de volgende voorwaarden op; ze zijn misschien niet in je achtertuin, maar je kunt er zeker van zijn dat ze ergens in de wereld bestaan:

  • Waardering produceert ongelijkheid

  • Controle produceert Exploitatie

  • Winst resulteert in Privatisering

Armoede, uitbuiting en hongersnood zijn de resultaten van een op winst gericht systeem dat sommige mensen in staat stelt te profiteren van het lijden van anderen. Het ziet er op het eerste gezicht misschien goed uit, maar de diepere realiteit is dat iedereen wordt beïnvloed, niemand is vrijgesteld van het karma van lager bewustzijn. Als één persoon tot slaaf wordt gemaakt, is de hele wereld tot slaaf gemaakt; als één persoon honger heeft, heeft de hele wereld honger. Wanneer een paar mensen gemeenschappelijke hulpbronnen beheersen - wanneer ze de waardering van die hulpbronnen kunnen verhogen door ze aan de bevolking te onthouden - ervaart de wereld schaarste.

Elk van de principes die de Matrix ondersteunen, kan worden vervangen door zijn tegenpool:

  • Waardering wordt vervangen door Gelijkheid
  • Controle wordt vervangen door Respect
  • Winst voor enkelen wordt vervangen door Universele Overvloed voor iedereen

Het oude paradigma van controle en overheersing kan alleen bestaan ​​als de individuen erin onwetend blijven van de grotere realiteit van Liefde. Als een kind eenmaal leert lezen, kan ze het niet afleren; ze leest waar ze ook gaat. 

Het oude paradigma van controle en overheersing kan alleen bestaan als de individuen erin onwetend blijven van de grotere realiteit van Liefde. Als een kind eenmaal leert lezen, kan ze het niet afleren; ze leest waar ze ook gaat. Op dezelfde manier, als de realisatie van Eenheid en verbinding eenmaal is bereikt, kun je niet negeren wat je weet; je verspreidt Eenheid en Liefde naar iedereen om je heen. De Matrix brokkelt af omdat zijn energetische ondersteuning van angst en schaarste is verdwenen. 


Hartsverbindingen ontwikkelen zich vanuit je eigen hart en om een hartsverbinding te creëren is het loslaten van het pantser een noodzakelijke stap. Hart coherentie beoefenen, elke dag bewust toepassen in je eigen leven is een levenslange bereidheid en belofte aan jezelf om je hart te koesteren, lief te hebben, want je hart is de basis van een gezond en warmhartig leven. Kijk maar eens om je heen hoeveel mensen er problemen hebben met het hart: wat de oorzaak moge zijn, teveel eten, teveel vet eten, teveel drinken, teveel medicatie slikken, hartepijn verdoven, het hart op slot zetten, verhard en verbitterd door het leven gaan...het lijkt wel alsof dit allemaal 'normaal' wordt gevonden, maar het is verre van normaal. 

Begrijp je waarom het NU zo enorm belangrijk is, het oude paradigma, oude bedradingen in onszelf, oude programma's die gebaseerd zijn op controle, op macht, op strijd, op dualiteit los te laten, en dat kun je niet door er enkel maar over te denken, over te praten of over te schrijven. Het is innerlijk werk, het zijn de innerlijke schaduwkanten en demonen herkennen, erkennen en transformeren met mededogen, met zachtheid, met begrip en met respect. Geleidelijk versmelten de schaduwkanten met het licht in onszelf, want we zijn puur Bron, maar door geboorte afgescheiden van onszelf. 

Zoeken naar eenheid buiten onszelf is afleiding, het is het zoeken naar eenheid in onszelf. Als ieder levend wezen op Aarde zich hiervan bewust is en dit tot zijn allerbelangrijkste taak weet eigen te maken...dan zijn we aardig goed op weg naar waarachtige vrede, eenheid en verbinding. 


www.miekecoigne.com

Populaire posts van deze blog

Contact maken met elfen - geleide oefening en mooie elfenmuziek

Ikigai--- een levensstijl

Het oude en het nieuwe paradigma