Super Volle Maan in Steenbok_ 24 juni 2021

De komende super volle maan in Steenbok genaamd de aardbeimaan, geeft ons de kans om ons onderscheidingsvermogen te verfijnen over de beste wegen en opties die voor ons beschikbaar zijn. Tracht daarin op een rustige en introspectieve manier mee om te gaan; duwen, forceren werkt precies tegen het uitrijpingsproces in. 




Deze volle maan wordt aardbeimaan of rozenmaan genoemd omdat deze maand ook, net als alle andere, verbonden is met seizoensgebonden activiteiten. Aardbeimaan, omwille van het uitrijpen van de aardbeien en ook rozenmaan omdat de rozen volop bloeien. 




De heerser van de maan, de pragmatische Saturnus, is retrograde in Waterman en moedigt wat nuchtere introspectie aan, te midden van een zeer energiek en soms gefragmenteerd eclipsseizoen. De volle maan markeert, zoals altijd, het midden van de maandelijkse maancyclus. Deze specifieke maancyclus werd afgetrapt door de krachtige zonsverduistering in Tweelingen op 10 juni. Die zonsverduistering had alles te maken met ons vermogen om de beste opties te onderscheiden van de talloze mogelijkheden die voor ons lagen. Deze volle maan zal ons daarbij helpen.

Alles wat blinkt is niet goud en met zowel Jupiter als Neptunus in Vissen, en zeer verheven als ze stationair zijn om binnen enkele dagen na de volle maan retrograde te gaan, zien we misschien niet de echte waarde en betekenis van wat er voor ons op tafel ligt. Jupiter in Vissen is enorm creatief en intuïtief, maar kan ook roekeloos en te optimistisch zijn. Jupiters positie in sextiel tot volle maan, brengt zijn krachtige waarnemingsgaven naar voren, maar betekent niet noodzakelijk dat we die waarnemingen volgen. Neptunus voegt een laag van spirituele connectiviteit toe, maar ook mistigheid en onzekerheid.

We zullen moeten vertrouwen op de leiding van Saturnus om ons te helpen het kaf van het koren te scheiden. In Waterman, een van de tekenen dat het regeert, is Saturnus zijn typische praktische zelf. Maar met de nadruk op de structurele degelijkheid van onze ideeën en relaties. Saturnus retrograde in Waterman vraagt ​​ons ook om de echte waarde en het doel dat onze projecten voor het collectief zullen opleveren te evalueren, en om ervoor te zorgen dat we energiek onze projecten en relaties op de meest gezonde en efficiënte manier opbouwen. Het is nu echt een sterk leidend licht en een stabiliserende hand, aangezien de zware veranderlijkheid van de Tweelingen-eclips en Vissen-planeten opwindend kan aanvoelen, maar ook verwarrend en overweldigend.

Saturnus staat echter nog steeds in zijn al lang bestaande vierkant met Uranus in Stier. Deze combinatie is de dominante energie van 2021. Saturnus’ wens om sociale en technologische structuren in Waterman te verzorgen en ‘verbeteren’, staat haaks op de impuls van Uranus om de bestaande orde in Stier omver te werpen. Uranus geeft niets om structuren of stabiliteit, en maakt zich geen zorgen over het op een effectieve manier weer in elkaar zetten van de stukken, zoals Saturnus gewend is te doen. Uranus is geïnteresseerd in het opwaarderen van ons bewustzijn, met de opdracht dat de rest van daaruit stroomt. Saturnus wil concrete plannen en resultaten.

We zitten allemaal gevangen in dit vizier op dit moment, persoonlijk en collectief. Leunen we naar Uranus toe en streven we naar een “level up” en vertrouwen we erop dat daaruit de juiste opties en keuzes zullen volgen? Of neigen we naar Saturnus en onderhouden we belangrijke relaties, een schijn van structuur en organisatie, en een toewijding aan bepaalde resultaten die we wensen? Is het mogelijk om beide te doen?

 Kan het slimme onderscheidingsvermogen van Saturnus ons helpen om het *juiste/waardevolle/belangrijke* puin op te rapen van de stapel oude ideeën en manieren van zijn die Uranus in Stier overal om ons heen heeft verscheurd? Dit zijn de vragen die we zouden moeten stellen. Ze zullen ons helpen te zien waar onze focus, aandacht en prioriteiten de komende 2 weken op moeten liggen.

Mars staat momenteel voor het eerst sinds 2019 in Leeuw. Dit geeft ons een boost van vertrouwen en charisma in welke richting we ook gaan. Zowel de zon als de liefde en geldgerichte Venus koesteren Kreeft. Bij Kreeft draait alles om zelfzorg en een expert zijn in het voldoen aan onze eigen behoeften. Uiteindelijk kan niemand vragen beantwoorden over welk pad voor ons de juiste is, behalve wijzelf. En wanneer we de aanwijzingen van Kreeft volgen over wat dit is, hebben we de kans om uit te blinken in het oogsten van de persoonlijke en financiële beloningen die voortkomen uit het zijn in "onze eigen zone".

Venus bevindt zich ook in haar jaarlijkse oppositie tegen de krachtige, transformerende Pluto. Wat ons echt voedt en onze ziel voedt, is misschien niet meer wat het 5 jaar geleden was, of zelfs 5 maanden geleden. Wakker blijven voor de berichten die we krijgen over wat NU goed voor ons VOELT, is cruciaal. En dan de kracht en gelijkmoedigheid hebben om het oude los te laten. Pluto wil die energie recyclen en er iets van maken dat nog krachtiger voor ons is, maar het vereist dat we eerlijk zijn tegen onszelf en loslaten wat ons niet langer echt dient.

Naast Jupiter en Neptunus die in Vissen staan, stationeert Mercurius ook in Tweelingen, nadat hij op 22 juni uit zijn retrograde is gekomen. Mercurius retrograde in Tweelingen was een groot deel van de energie van de zonsverduistering, en we zijn nog steeds erg in die zone. Het gaat om nieuwe manieren van denken, articuleren, waarnemen, communiceren. Het is tijd om dat leren in praktijk te brengen en situaties in ons leven op NIEUWE en verbeterde manieren aan te pakken. Iets anders energetisch en verbaal communiceren. Om onze geest, onze woorden, onze gedachten bewuster en wel overwogen te gebruiken. En kijk dan hoe de magie gebeurt! Weet dat jij de creator/schepper en co-creator bent! Creëer vanuit je hele Wezen, vanuit je Hart, en voel of datgene waar jij naar verlangt gebaseerd is op je zielsblauwdruk. Creëren vanuit onverwerkt ruis en pijn, is als het roepen in de woestijn. 

Saturnus zal ons een positieve bekrachtiging geven voor deze subtiele maar proactieve verschuivingen in onze patronen en gedragingen. En zal ons helpen te zien waar onze tijd, energie en middelen het meest effectief worden gebruikt. Leun in de stabiliserende hand van Saturnus om belangrijke beslissingen te helpen nemen, zonder Uranus uit het oog te verliezen en te onthouden dat uiteindelijk zelfs de regels die Saturnus speelt "verzonnen" zijn. 

Er zijn geen echte beperkingen wanneer je wordt geraakt door de bliksemschicht van inspiratie en kennis van Uranus, maar er zijn *krachtig positieve* en *minder productieve* manieren om te bereiken wat je ook wilt bereiken, en Saturnus is daarin een bondgenoot werkwijze. Het benutten van deze "beste van twee werelden"-energie is echt een goede manier om de wereld van dualiteit en keuze in een samenhangende en succesvolle richting te navigeren.

Omdat Steenbok een verantwoord aardeteken is, is deze supermaan ook perfect voor het planten van wortels.  Dat kan betekenen ja zeggen tegen een nieuwe baan of een nieuwe relatie aangaan. Op het gebied van liefde is deze super volle maan  ideaal om nostalgie los te laten en jezelf te verankeren in het heden. Overweeg om een dankbaarheidslijst op te schrijven met de volle maan in zicht, en laat je partner of verliefdheid dan weten hoeveel ze voor je betekenen.




Oh, en extra punten als je wat aardbeien eet! Geniet ervan, mooie sterrenkinderen.


Sprankelende inspirerende hartegroet


Mieke 

www.miekecoigne.com







Populaire posts van deze blog

Contact maken met elfen - geleide oefening en mooie elfenmuziek

Ikigai--- een levensstijl

Het oude en het nieuwe paradigma