Meesterschap in de nieuwe tijd, de weg van inwijding

 De inwijdingsweg naar meesterschap is een mystieke, stille weg...test op test laten ons zien of we kunnen blijven staan en ons meesterschap hard kunnen maken...

Sonia Bos (+) mystica, ver voor haar tijd, liet ons een enorm potentieel aan inzichten na. Begin de jaren 80 schreef Sonia voluit rond Aquarius, de vele aspecten die de mens als inwijdingsweg naar een compleet leven, in een voldragen meesterschap, kan afleggen. Die weg leggen we allen op eigen wijze af, sommigen in stilte, anderen met veel toeters en bellen. Van bovenaf belicht lijkt onze prachtige Aarde vooral verstoord te worden in overdaad om gezien te worden, precies daar waar stilte en verstilling belangrijk is om te integreren, te verwerken. Delen van ervaringen is inspirerend en faciliteert op onvoorspelbare wijze diegene die aangeraakt wordt/ worden de mystieke weg te vervolgen, in eigen stappen eigen voetsporen te volgen. Soms denk ik wel eens dat het hele gebeuren gecarnavilseerd wordt, alsof de kunstjes om spiritueel te zijn geshowd moeten worden, om waarachtig over te komen. Zelf zie ik dit zolang ik op aarde rondloop helemaal anders en begrijp het vele vertoon niet zo goed. Delen, inspireren, ieder vanuit zijn eigen unieke zielskleur en -blauwdruk, gelijkwaardig, zoekend in onszelf of datgene wat we doen, wat we zijn, helemaal samenvalt of mag samenvallen, zonder schaamte, zonder schuld. Voorbij alles wat niet Is. Laat ons maar gewoon Zijn, dat is het prachtigste geschenk aan onszelf en Moeder Aarde én aan elkaar.




Meesterschap in de nieuwe tijd (24-10-1998)
Inleiding - In het proces van de bekrachtiging van de aquariusblauwdruk werd de kosmische mens in de mens ontsloten. De kosmische mens kent een dertienvoudig kosmisch bewustzijn en heeft dertien chakra's. Door zijn bewustzijnsstructuur konden nieuwe, universele taken aan hem worden vrijgegeven, waaronder het Beheer van het Leven, het Beheer van de Evolutie en van de Schepping. Deze taken zijn weliswaar vrijgegeven aan de kosmische mens, maar deze zal hierin pas kunnen staan nadat hij voldoende discipline (meesterschap) verworven heeft over alle lagen van zijn dertienvoudig wezen. Het kunnen dragen van deze taken is namelijk gerelateerd aan de staat van meesterschap over het eigen wezen.
Meesterschap, werkerschap en de weg van inwijding - Meesterschap, universeel werkerschap en de weg van inwijding gaan hand in hand. Hoe beter gedisciplineerd een mens is, hoe groter zijn verworven meesterschap, des te krachtiger zullen de universele taken zijn die aan hem worden toevertrouwd. Dit alles ligt beklonken in zijn weg van inwijding.
Meesterschap, werkerschap en de weg van inwijding zijn altijd al met elkaar verbonden geweest. Ze hebben echter, nu de mens een dertienvoudig kosmisch bewustzijn heeft gekregen, een veel grotere invloed op zijn leven. Hij kan er veel meer mee doen. Er kunnen nu bovendien hogere vormen van meesterschap ontsloten worden die direct gerelateerd zijn aan de universele taken die de mens in de komende tijdperken mag gaan uitvoeren.
Gedurende deze dag zal de weg van inwijding voor drie tijdperken worden geschetst. De nieuwe vormen van meesterschap, de universele taken die erbij horen en de voorwaarden waaraan de mens dan moet voldoen, zullen u verklaard en aangereikt worden.
De nieuwe vormen van meesterschap zullen tevens in uw bewustzijn verlevendigd worden.
De weg van inwijding - De weg van inwijding wordt onderverdeeld in drie spiralen van werkzaamheid, die elk eigen vormen van meesterschap kennen:
1. De Spiraal van Bewustwording (persoonlijkheid)
In de Spiraal van Bewustwording werkt de mens aan de bewustwording van zijn lagere aard, de persoonlijkheid. In deze spiraal zal hij het Meesterschap over de Persoonlijkheid verwerven.

2. De Spiraal van Transformatie (ziel, hogere geest)
Na het verwerven van het Meesterschap over de Persoonlijkheid vangt in de Spiraal van Transformatie het werkerschap van de mens aan. Hij wordt ingewijd in zijn hogere en hoogste zijn. In dat proces overstijgt hij zijn persoonlijke groeiprocessen en zal hij worden ingewijd in het lagere, het hogere en het hoogste zijn van de schepping. Hij zal meesterschap verwerven over alle dertien bewustzijnsgebieden van hemzelf en van de schepping en hij zal de daarbijbehorende universele taken tot ontwikkeling brengen.
Deze dertien fasen van meesterschap zijn onderverdeeld in:
a. Het Kosmisch Meesterschap - Het meesterschap over het lagere zijn van de schepping.
b. Het Hoger Kosmisch Meesterschap - Het meesterschap over het hogere zijn van de schepping.
c. Het Groot Kosmisch Meesterschap - Het meesterschap over het hoogste zijn van de schepping.
Deze drie niveaus worden overkoepeld en gecompleteerd in:
d. Het Meesterschap over de Schepping - Mens en schepping (Schepper) zijn volledig één.

3. De Spiraal van Transmutatie (goddelijke kern)
In de laatste fase van de Spiraal van Transformatie begint de Spiraal van Transmutatie reeds werkzaam te worden. Deze werkzaamheid helpt de mens het Meesterschap over de Schepping te verwezenlijken. Daardoor zal hij de menselijke evolutie kunnen overstijgen om de goddelijke evolutie te mogen binnengaan. De mens is op dit niveau een universeel inwijder van het leven en zal nog hogere universele taken in zich mogen ontmoeten. Hij mag 'de God in hem' tot ontplooiing brengen op het niveau van het Leven, het Zijn en het Bestaan. Hij verwerft daarin:
a. Het Meesterschap over het Leven
b. Het Meesterschap over het Zijn
c. Het Meesterschap over het Bestaan
Deze drie niveaus worden overkoepeld en gecompleteerd in:
d. Het Groot Universeel Meesterschap
N.B. Nog hogere gebieden dan het Leven, het Zijn en het Bestaan zullen in de toekomst in het menselijk bewustzijn geïntegreerd mogen worden. Deze vallen echter onder een hogere spiraal van evolutie, die momenteel nog niet beschreven kan worden.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Populaire posts van deze blog

Contact maken met elfen - geleide oefening en mooie elfenmuziek

Ikigai--- een levensstijl

Het oude en het nieuwe paradigma