Grote Conjunctie 21 December en wat dit betekent!

 21 december van elk jaar - de zonnewende en dit jaar een extramagische datum!



De zonnewende is een tijd waarin de sluier tussen dimensies dun is. Het is ook een tijd waarin we meer open zijn en meer verbonden zijn met de energieën van de aarde. We kunnen gemakkelijker voelen dat we niet alleen wezens op deze aarde zijn, maar wezens van de aarde. De zonnewende is ook het begin van een nieuw seizoen, afhankelijk van waar ter wereld je woont, en een nieuw seizoen brengt altijd een energietransitie met zich mee.


Saturnalia was een heidens festival dat werd gevierd op de decemberzonnewende en bedoeld was om te doen denken aan de Gouden Eeuw, een tijd waarin er vrede was op aarde en Saturnus onze zon was. De decemberzonnewende werd voor deze dag gekozen omdat er werd gezegd dat het een "terugkeer naar het licht" betekende. In 2020, 21 december, valt op als een krachtige dag, niet alleen vanwege de zonnewende, maar ook vanwege een zeer zeldzame uitlijning die dit jaar plaatsvindt, bekend als de Grote Conjunctie. Verder is er vlak daarvoor op 14 december ook nog een Totale Zonsverduistering, wat ook weer bijdraagt ​​aan de energie. De Zonsverduistering opent een portaal naar een gloednieuw begin en de Grote Conjunctie een paar dagen later zal deze portaalenergie versterken. Door het openen van dit portaal kunnen stromen van hoogfrequente energieën de planeet bereiken. De Aarde voltooit de transformatie op deze datum en luidt de geboorte van de Nieuwe Aarde in.



Hoe mag je je dit voorstellen? Om je heen verandert er niets, want de planeet zal er nog steeds hetzelfde uitzien. Daarentegen zullen er nieuwe hogere frequenties zijn die helpen in de overgang naar een veranderend bewustzijn/ bewust Zijn. Uiteraard is dit proces al langere tijd aan de gang, velen hebben reeds oude lagen in het bewustzijn ontmanteld, waardoor een nieuwe kijk op zichzelf en de wereld is ontstaan. Wat brengt de Grote Conjunctie en wat betekent dit eigenlijk?
Een woordje uitleg, waarover je meer kunt lezen op astrologische websites:
De grote conjunctie vindt elke twintig jaar plaats en is, wanneer zowel Jupiter als Saturnus in dezelfde mate van de dierenriem zijn uitgelijnd. De Grote Conjunctie vertegenwoordigt een verandering van een tijdperk, en een tijd waarin we onze manier van kijken naar de wereld veranderen. Naarmate ons wereldbeeld verandert, verandert ook de samenleving en de manier waarop we de dingen benaderen. Terwijl de Grote Conjunctie om de paar decennia plaatsvindt, opent de 2020-uitlijning de deur naar een nog grotere cyclus. De afgelopen 200 jaar hebben Jupiter en Saturnus zich alleen in aardetekens uitgelijnd, maar dit jaar, op 21 december 2020, zullen Jupiter en Saturnus uitlijnen in het luchtteken Waterman.


De Grote Conjunctie die voor het eerst in 200 jaar in een luchtteken plaatsvindt, vertegenwoordigt een nog grotere verschuiving in ons wereldbeeld en het tijdperk dat we op het punt staan ​​te beginnen. Jupiter en Saturnus zullen ook uitlijnen op nul graden van Waterman, wat een extra significante graad van de dierenriem is. Nul vertegenwoordigt oneindig potentieel en bevat de energie van grenzeloze mogelijkheden. De Grote Conjunctie die in Waterman plaatsvindt, drijft ons ook verder in de energie van het Aquariustijdperk. Er is veel discussie over wanneer het Aquariustijdperk begint of dat we ons al in het Aquariustijdperk bevinden. In het begin van 1980 las ik de boeken van de vrouwelijke mystica, Sonia Bos (+) rond Aquarius en Aquariusmystiek ( heel uitgebreid uitgewerkt en zeer diepgaand belicht), ook Dr Roy Martina wist met een enorme diepgang de Aquariusmens te belichten, in verbinding met holistische geneeswijzen. Hij schreef ook reeds over de nieuwe chakra's van de Aquariustijd. Iedereen had het maar over de 7 chakra's, en ik bleef toch maar doorgaan met een zienswijze die toen reeds overeenstemde met wat ik zelf persoonlijk ervoer.




Nu voel ik ook een zucht van ' eindelijk '...eindelijk krijgt die kennis nu ook meer zichtbaarheid en is ook heel voelbaar.


Ik geloof dat we ons op een overgangspunt bevinden waar we ons verplaatsen uit het Vissentijdperk naar het Aquariustijdperk. Wat ik zelf in heel wat consulten ervaar, is hoe lastig het mensen wel eens hebben om het idee van zich slachtoffer te voelen om te buigen naar 'ik ben de creator, de schepper van mijn toekomst'. Of het idee dat er nog karma moet afgewerkt worden. In wezen is Aquarius de tijd waarin het karma vereffend is, maar Aquarius of Waterman, de energie doorleven is geen kant en klaar ritje, het is een heel bewuste keuze en bereidheid om het geprogrammeerde denken los te laten, te onthechten van oude paradigma én paradogma's.


https://www.elikser.nl/de-mens-in-het-aquariustijdperk.htm De Grote Conjunctie is een sleutelpunt in deze overgang naar het Aquariustijdperk, en is voorbestemd om vele thema's van het 'Aquariustijdperk' in ons leven te brengen. Onder deze Grote Conjunctie zouden we een verschuiving kunnen zien naar meer gemeenschapsgericht leven. In plaats van steun te zoeken bij grote regeringen of grote bedrijven, kunnen we ons in plaats daarvan wenden tot kleinere, door de gemeenschap gerunde organisaties en kleine bedrijven. Er zou meer aandacht kunnen zijn voor dit idee dat we allemaal gedijen als het collectief gedijt, in plaats van een focus op individuen die met elkaar proberen te concurreren om de top te bereiken. In die zin zijn de doorleefde waarden van Waterman: gelijkwaardigheid, samenwerking, sparringpartnerschap, zelfmeesterschap, inspiratiekracht en scheppingskracht en elkaar in die weg faciliteren. Er is geen goeroe meer te bekennen in het Watermantijdperk, hoewel ik nog wel goeroes lees die gevolgd willen worden, al dan niet bewust. Mensen inspireren, empoweren is niet hetzelfde als denken dat iemand anderen in hun kracht kan zetten. Je zet jezelf in je eigen kracht en dat kan echt niemand voor de ander doen. Je volgt je eigen unieke pad, je hebt minder de behoefte om volgers te hebben, of minder nood aan leiders. Vanuit een diep doorleefde padloper, ontmoet je elkaar, inspireer je elkaar én eer je oprecht wie de ander is. De Grote Conjuncties die de afgelopen 200 jaar in aardetekens plaatsvonden, hebben onze focus naar ambitie, grote overheid en grote bedrijven geduwd. Het heeft ons doen focussen op materiële rijkdom en bezittingen, en tastbare dingen voor de toekomst creëren en bouwen. De Grand Conjuncties faciliteren een focus op het collectief en op de gemeenschap gebaseerde benadering. Humanitaire inspanningen zullen belangrijk zijn en technologie zal de voorkeur krijgen. We zullen meer dingen online zien gemaakt dan in de fysieke wereld. Op een nog dieper niveau zou de Grote Conjunctie van 2020 ons kunnen laten zien dat we echt allemaal verbonden zijn.
Het zal onze geest openen voor hogere bewustzijnsniveaus die begrijpen dat er geen scheiding tussen ons is.
De Grote Conjunctie in Waterman kan ideeën brengen over een meer gemeenschapsgericht leven, waar we allemaal als gelijken worden gezien, en waar er aandacht is voor het gedijen van iedereen in plaats van slechts een paar individuen.
Hoewel dit allemaal prachtige energie is en ons kan helpen een nieuwe wereld te creëren, moeten we er ook rekening mee houden dat we ons gevoel van individualiteit verliezen, onze eigen gedachten en overtuigingen verliezen ten gunste van wat de massa denkt, en meer verbonden en overdreven afhankelijk worden, op technologie. Het pad dat we kiezen is het pad waarop we ons concentreren, de ongelooflijke psychische energieën brengt, die ook op deze dag aanwezig zijn. Spirituele betekenis van 21 december 2020 Alle kosmische energie dit jaar heeft ons geleid naar het sluiten van een enorme karmische cyclus voor de planeet. Terwijl dit portaal op de Totale Zonsverduistering zich opent en intensiveert onder de Grote Conjunctie, zullen we allemaal in staat zijn om een ​​"Nieuwe Aarde" binnen te stappen. De Aarde wordt door een spiraaltunnel gedwongen, terwijl het door deze tunnel beweegt, staat het zo onder druk dat het bij het verlaten van de tunnel in tweeën moet splitsen. Zie het als een soort van celdeling. Deze twee cellen zijn van dezelfde aarde, maar ze vertegenwoordigen twee nieuwe energiedynamieken waarmee we op deze planeet aan de slag gaan en die voorheen niet voor ons beschikbaar waren. Een van deze "cellen" vertegenwoordigt het verder terugvallen in de oude karmische patronen, bijna alsof we niet vooruitgaan of vooruitgaan terwijl we dezelfde lus blijven herhalen. Als we op dit pad blijven bewegen, gaan we uiteindelijk voorbij het verleden dat we kennen en in een diepere duisternis. De andere 'cel' staat voor het vooruitgaan op nieuwe manieren die nog nooit eerder zijn gezien. We beginnen onze capaciteiten als menselijke wezens uit te breiden en in staat te zijn om dingen te creëren die momenteel niet eens waarneembaar zijn door onze geest. Als we op dit pad blijven bewegen, strekken we ons uiteindelijk uit naar nieuwe en hogere niveaus van bewustzijn. De keuze van welke 'cel' we willen volgen is onze eigen keuze en voor de meeste mensen vinden we ons evenwicht tussen beide. In wezen breidt de frequentie van de planeet zich uit. We kunnen hogere frequenties aanboren dan voorheen, maar ook lagere frequenties dan voorheen. De frequenties die we kennen voordat deze splitsing plaatsvindt, zullen ook gemakkelijker te onderhouden en toegankelijk zijn. Dit betekent dat alle hoogfrequente energieën waarmee we in het verleden zijn verbonden, gemakkelijker voor ons zullen zijn om vanuit te werken. Veel andere paranormaal begaafden en intuïtieven, hebben soortgelijke berichten rond 21 december opgepikt. Velen praten erover dat het een "tijdlijnsplitsing" is, waar een verdere opdeling zal plaatsvinden tussen 3D-leven en in 5D-leven. Maar zie ook deze dimensies als bewustzijnsfrequenties, waarin we allen laveren van de ene frequentie naar de andere. Het idee dat je in 5D moet zijn om je beter te voelen, ontstaat vanuit diverse verlangens. Landen in je basis- diep wezenlijk in-carneren in jouw basis, faciliteert de weg naar een veranderend bewustzijn. Volgens Rudolf Steiner is het incarnatieproces bij velen nog niet gerealiseerd en leidt het vluchten in spirituele extatische ervaringen, niet naar geaarde spiritualiteit in het dagelijks leven. Ik kan het aannemen, door de vele consulten in het aanhangen naar spirituele ervaringen, zonder de voeding en voeling met de eigen aarding. Dit is niet de weg naar doorleefde transformatie en transmutatie. Die ervaringen blijven eerder leiden naar een verlangen naar nog meer ervaringen...zonder werkelijke zin-geving, maar een illusie.

Maak je hierover niet druk, zie het als een evolutionair proces. Door je niet al te druk bezig te houden met dimensies, of waar je zou moeten zijn of waar je denkt te zijn, zal eerder belemmeren. Geniet van de bewegingen, de dynamiek en de verschuivingen in je bewust Zijn en ga er op een natuurlijke manier mee om. Op die manier wordt het van langsom gemakkelijker om in een staat van innerlijke vrede te Zijn en in dit bewuste Zijn te ankeren. Met gratie, met flow en meer gemak. Nieuwe frequenties en lichtcodes zullen ontvangen worden, nieuwe inzichten, nieuwe kennis rond genezingswijzen, spontane ingevingen die je zult ontvangen vanuit de Bron, komen je toe. Ontdek wat deze voor jou betekenen en vooral deel met vreugde, zonder jezelf op een voetstuk te plaatsen. Ieder Wezen kan nu aanspraak maken op die ontdekkingsreis; het delen vanuit dankbaarheid is van enorm groot belang.
Voor mensen die nog niet bezig zijn met hun evolutionaire pad- gelieve ajb hierover nooit te oordelen!- zullen nog even hetzelfde pad blijven volgen, maar afhankelijk vanwaar hun frequentie is gepositioneerd, kunnen ze dit groeiende licht of de verdichting van het donker voelen.
Voorbereiding op 21 december 2020 Naarmate we dichter bij deze datum komen, wordt het belangrijk om je vibratie hoog te houden. Met hoog mag je begrijpen: opnieuw bewust geankerd in je eigen Lichtkracht. Hoe hoger de frequentie van de planeet op het moment van de "splitsing", hoe hoger het bereik van nieuwe frequenties voor ons zal worden ontgrendeld. Door onze vibratie hoog te houden, kunnen we ook de frequentie van de planeet verhogen, waardoor het voor anderen moeilijker wordt om in lagere vibraties weg te zinken. We kunnen onze vibratie hoog houden door niet te proberen altijd positief te zijn, maar door trouw te zijn aan onszelf. Ook hierin kan men teveel zichzelf gaan forceren altijd positief te zijn, altijd een hoge frequentie te willen behouden, maar zie hoeveel spanning hierdoor ontstaat. Je bent geen robot, je bent een geïncarneerd Kosmisch- Spiritueel- Aards mens. Onze vibratie neuriet het hoogst als we trouw zijn aan hoe we ons voelen en verbonden zijn en accepteren wie we zijn - gebreken en zo. Deze "splitsing" die op aarde wordt gecreëerd, helpt ons uiteindelijk om nieuwe niveaus van groei te bereiken. Er zal ons meer licht worden aangeboden, en daarmee meer hoop, meer vrede en meer welvaart. 21 december 2020 zou de perfecte dag zijn voor een manifestatieritueel, om te visualiseren wat je wilt aantrekken en wat je wenst voor de wereld. Het is een goede dag om duidelijk te worden waar u zich op wilt concentreren, om verbinding te maken met uw eigen spiritualiteit en om super duidelijk te worden over uw hartgerichte bedoelingen.

In de loop van volgende week deel ik een ingesproken bekrachtiging-visualisatie meditatie hoe je je kunt voorbereiden op deze dag.

11-12-2020

Populaire posts van deze blog

Contact maken met elfen - geleide oefening en mooie elfenmuziek

Ikigai--- een levensstijl

Het oude en het nieuwe paradigma