Vier belangrijke retrogrades

 Vier belangrijke retrogrades die een flinke invloed hebben op ons leven!




1. Pluto Retrograde in Steenbok 28 april tot 7 okt 2021
Een krachtige transformatie is het verheffen van je leven en doel om je ware roeping in het leven te ontketenen. Vast in een sleur? Planetaire energieën komen je kant op om je te helpen eruit te klimmen! Geef je over en stem af op je stroom om de voordelen van deze krachtige verschuiving te ontvangen.
Door Pluto's Retrograde in Steenbok kun je je carrière volledig transformeren en afstemmen wat bijdraagt tot het manifesteren van jouw unieke zielsblauwdruk. Als je de behoefte hebt gehad om uit te breiden en de controle in je leven los te laten, brengt de retrograde van Pluto je naar waar je moet zijn.
Tijdens deze cyclus kun je een 'vuurpuja' houden, vooral bij nieuwe of volle maan. Schrijf op een blad papier wat jou niet langer dient en laat het blad papier in vlammen opgaan. Neem rustig de tijd om je bewust te bezinnen wat je achter je wilt laten, met respect, in dankbaarheid voor de ervaringen en de inzichten die het je heeft gebracht. Tijdens deze cyclus pluk je de vruchten van nieuwe gezonde gewoonten. Onthoud dat je niet meer kunt ontvangen als je handen vol zijn.
2. Jupiter Retrograde in Vissen 21 juni tot 18 okt 2021
"Als de meest massieve planeet in het zonnestelsel na Jupiter, heeft de aantrekkingskracht van de zwaartekracht van Saturnus geholpen het lot van ons zonnestelsel vorm te geven. Het kan hebben geholpen om Neptunus en Uranus met geweld naar buiten te slingeren. Het zou, samen met Jupiter, vroeg in de geschiedenis van het systeem een ​​spervuur ​​​​van puin naar de binnenplaneten kunnen hebben geslingerd. Een studie uit 2017 suggereert dat Saturnus meer dan Jupiter gevaarlijke asteroïden wegstuurt van de aarde.” ~ Space.com
Deze Jupiter Retrograde onthult waar je je gevoel van vreugde weer kunt vinden. Tenzij je je onder een steen verstopt, zul je gedwongen worden om naar het grotere plaatje van je leven te kijken.
Welke stappen leiden naar jouw zielspad?
Welke obstakels moet ik overwinnen om daar te komen? Hou je van je werk? Heb ik een co-creatieve of co-afhankelijke relatie? Diep graven. Bodem-werk. Het retrograde omarmen van Jupiter zal je helpen om op een dieper zielsniveau te komen waar je moet zijn.
3. Saturnus Retrograde in Waterman 23 mei tot 11 okt 2021
Saturnus helpt ons door beperkingen heen te gaan. Beperkende gedachten/overtuigingen/patronen doorbreken is onvermijdelijk om het nieuwe te omarmen.
Saturnus regeert Steenbok de geit, een kardinale (leidende) energie van de aarde - hij vindt de meest efficiënte manier om die berg te beklimmen, dus deze Saturnus retrograde wordt/is een krachtige.
Banden met het verleden kunnen nu naar boven komen en je opnieuw verbinden met oude tradities. Je kunt ook besluiten nieuwe studies te beginnen of studies af te maken.
Je werkende leven staat nu open voor transitie. Herstructureringen nemen een onverwachte wending binnen je carrière en sociale kringen. Dit is het perfecte moment om je werkplek, de kwaliteit van je leven en financiën te her- organiseren met frisse nieuwe inzichten.
Iets wat je in je werkende leven vanzelfsprekend vond, kan een dramatische wending nemen (blijf in dankbaarheid). Een promotie waarvan je dacht dat dit voor jou was, kan door je vingers glippen (en plaats maken voor iets beters). Als daar nog 'oude beperkende gedachten' losschieten, jij je afgewezen, niet erkend, niet gewaardeerd voelt ( wat zeker niet altijd het geval hoeft te zijn) is het de beste tijd om bodem-werk te doen. Het is overwegend oude pijn, die op werkvlak, relationeel vlak, gezondheidsvlak, financieel vlak geprojecteerd kan worden. Met andere woorden: het slachtofferschap/martelaarschap is een vaak diepe inprenting die nu mag transformeren.
4. Neptunus Retrograde in Vissen 26 juni tot 2 dec 2021
Illusies loslaten...
Met Neptunus retrograde in Vissen is dit het moment om beperkende overtuigingen die je tegenhouden los te laten. Laat je creatieve energie en intuïtie stromen. Als je te lang met je hoofd in de wolken bent geweest, word je gedwongen de realiteit onder ogen te zien. Misschien heb je een ongezonde relatie gehad of een verliefdheid beantwoordt je enthousiasme niet. Het kan uw financiële situatie of carrière zijn waaraan u zich vastgeketend voelt.
Hoe verder je van de waarheid af bent gekomen, hoe pijnlijker het einde zal zijn. Omdat Vissen ook zielsverwanten, escapisme, verslaving en intuïtie vertegenwoordigt, kunnen dit belangrijke thema's zijn om door te werken. Een angst voor kanker kan je bijvoorbeeld dwingen om te stoppen met roken, je kunt een diepgaande leerervaring meemaken met een soulmate (waarvan we er veel hebben). Een nomadische levensstijl kan je dwingen om terug naar de aarde te komen.
Kortom, oude illusies en manieren die je niet langer dienen, zullen worden weggerukt.
Soms doet het loskomen pleister pijn, soms wordt de pleister met kracht weggerukt; weet dat onder die pleister(s) een wonde is die hoe dan ook moet worden genezen.
Kanaliseer je innerlijke licht naar binnen terwijl deze krachtige retrogrades de boel opschudden en het universum zijn ding voor je laten doet en wel eens heftiger dan je ooit had kunnen bedenken.
De transitie naar de Nieuwe Tijd, is de transitie naar binnen, we wroeten ons allen- op welke manier dan ook- doorheen de modder van onze geschiedenis, voorgeschiedenis, familiegeschiedenis, want eenmaal de modder in onszelf is opgeschoond, zal onze Ziel bevrijd zijn van alles wat niet de weerspiegeling is van wie we werkelijk zijn. Bron.
Het stoppen met modder gooien naar elkaar, het stoppen met drama/trauma/slacht-offer/daden/ de goeie en de slechterik/ en vul zelf maar het rijtje aan, scripts die ons zullen her-inneren aan een heel oud verhaal, is de enige weg naar innerlijk Licht, om het maar niet over 'verlichting' te hebben. Ik houd het liever bij het innerlijk licht, de innerlijke diamant in jezelf vinden in het besef dat die bij elk mens aanwezig is.
Wie zonder modder is, gooie de modder naar de ander.
Geen modder, geen Lotus, geen innerlijke bloei.

www.miekecoigne.com
❤

Populaire posts van deze blog

Contact maken met elfen - geleide oefening en mooie elfenmuziek

Ikigai--- een levensstijl

Het oude en het nieuwe paradigma