Uranus, bekend als de "Awakener" en de heerser van Waterman, ging op 20 augustus retrograde.

 Uranus, bekend als de "Awakener" en de heerser van Waterman, ging op 20 augustus retrograde.



In de meeste consulten gaat het vooral over de veranderingen die zich opdringen, veranderingen die heel wat angsten kunnen teweegbrengen, veranderingen die niet altijd van harte of met gemak verwelkomd worden. Zeg nu eens zelf, als je zo van het ene moment op het ander moment gedwongen wordt het veilige, gekende en vertrouwde los te laten. Daar sta je dan, met je handen in het haar...
De invloed van Uranus
Uranus is een van de buitenste planeten en blijft ongeveer 7 jaar in een teken ( nu: Stier)
Uranus, bekend als de 'goddelijke ontwaker', regeert over het teken Waterman en wordt, net als dat teken, geassocieerd met innovatie. Evenzo beïnvloedt het doorbraken, bevrijding en onafhankelijkheid.
Als Uranus in jouw geboorteteken staat, wordt het geassocieerd met een oppositie die ergens rond de leeftijd van 40 plaatsvindt, omdat transiterende Uranus zich tegen je eigen geboorte-Uranus zal verzetten. Dit creëert het bekende midlifecrisis-effect, een tijd waarin mensen de neiging hebben om dingen af ​​te werpen die hen ervan weerhouden hun ware zelf te worden of hun bestemming te vervullen.
Uranus kan ook opstanden, verstoringen of plotselinge schokken in iemands leven beïnvloeden. Het eindresultaat kan bevrijding, chaos of beide zijn.
De invloed van Uranus retrograde
In 2021 ging Uranus op 20 augustus retrograde in het teken Stier en loopt door tot 18 januari 2022. Als je hiermee rekening houdt, kun je meer vanuit waarnemen overschouwen welke thema's in jouw leven voor opschudding zorgt ( wat over het algemeen al voor langere tijd speelt).
Enkele tips om- ondanks de opschudding voor innerlijke onrust kan zorgen- met de retrograde Uranus om te gaan, tips die ik ook meegeef aan cliënten.
Stap één: Het ontwaken
Wanneer Uranus retrograde gaat, brengt dat vrijwel zeker een ontwaking met zich mee. Verwacht een overdaad aan gedachten, activiteiten en gebeurtenissen die kenmerkend zijn :
- Reflectie, opnieuw evalueren, opnieuw onderzoeken, opnieuw beoordelen, opnieuw bezoeken, herberekenen, heroverwegen, opnieuw plannen, herzien, herstellen, vernieuwen, herplanten, reconstrueren.
Stap 2: Een shake-up
Er komt een opschudding in de wereld, hetzij door krachten van buitenaf of door die van jezelf. Als je eenmaal het groter plaatje helder ziet, zullen precies die inzichten je ofwel voorbereiden op veranderingen die om je heen plaatsvinden of je ertoe aanzetten proactief veranderingen in jouw wereld aan te brengen. Pro-actief betekent: bewuste stappen zetten waarbij jij jouw route volgt, en niet die van iemand anders. Heel wat mensen ontdekken dat hun ladder tegen de muur van het familiesysteem stond en vanuit diepgewortelde verwachtingen/patronen een uitgestippelde route volgden. Op zich heeft dit ook ervaringen gebracht, dus het gaat niet over goed of fout. Het ont-dekken van de ware zielsblauwdruk en authentieke levensweg is voor velen, na het doorbreken van dieperliggende patronen, een opluchting en bevrijding. Ik noem dit proces de kwantumsprong. En dat is nogal wat...er wordt in dit proces heel wat aan interessante 'stof' zichtbaar.
Stap drie: Het effect
Na je ontwaken en de opschudding die je zogenaamd overkomt of door jou is gecreëerd, zul je aan het einde van dit alles tevoorschijn komen met een verlicht perspectief, ogen wijd open, krachtiger en mogelijk in een nieuwe fase in het leven. Het overkomen is de taal die nog vaak gebruikt wordt, en ook dit woord resoneert- hoe ik dit invoel- met het Vissentijdperkbewustzijn. Het is eerder dat de veranderingen over je heen komen, als richtingwijzer, als wegwijzer naar binnen, zodat jij die signalen, de tekenen via gebeurtenissen kunt herkennen. Dit is voor iedereen weer anders, omdat iedereen met een unieke en authentieke zielsblauwdruk en -kleur op Aarde geboren is.
Neem voldoende momenten van indalende rust in je lichaam, opdat ook je gedachten en gevormde verhalen vanuit je oude leven, zich kunnen herordenen, herschikken, herafstemmen op de nieuwe authentieke Ik ben die Ik ben.
En met jouw unieke Zijn, neem jij jouw stappen op jouw manier. Er is geen tijd vast te leggen in hoe snel jij gaat of zou moeten gaan. Waar je staat, daar ben je en nergens anders. In dit moment. Hier en Nu.
Dit geldt voor ons allemaal. Het tonen van belangstelling en betrokkenheid geeft ruimte, nodigt uit tot meer begrip en inleving, verbinding en dialoog. Elk oordeel of het ruis dat in de onderstroom aanwezig voelbaar is, leidt meestal tot afstand, vervlakking en vervreemding.
Hoe dan ook, omarm en verwelkom de veranderingen, wat uiteindelijk leidt naar jouw authentieke Zijn.
Zoals ik in mijn tweede boek 'Anders-s Leven in een sterk veranderende tijd. Welkom Jij, Aquariusmens' heb geschreven: ' It's your yourney.'

www.miekecoigne.com
❤

Populaire posts van deze blog

Contact maken met elfen - geleide oefening en mooie elfenmuziek

Ikigai--- een levensstijl

Het oude en het nieuwe paradigma