Chiron (Cheiron) de gewonde heler

 Chiron Retrograde: 15 juli - 19 december 2021

Begint bij: 12 graden Ram
Eindigt om: 8 graden Ram
Tekens die het meest getroffen zijn: Ram



DE IMPACT VAN RETROGRADE CHIRON (of Cheiron)!
Sinds 15 Juli gaat Chiron, de planeet van de gewonde heler- retrograde tot 19 December!
In consulten verwijs ik regelmatig naar de huidige retrogrades, omdat ik in de onderstroom het effect van de retrogrades waarneem bij cliënten. Niet iedereen heeft hiervoor belangstelling, of ze vinden het toch maar niks, maar daardoor wordt de kans om toch de diepere lagen aan te pakken, het bodem-werk aan te gaan, wel minder. Dat is wat ik nog vaak waarneem. Willen weten of het snel ( tijd) goedkomt ( een retrograde is net de uitnodiging om aan het werk te gaan met zichzelf)...ik pas hiervoor. Het werkt echt niet op die manier, de oude manier, het oude denken, het oude paradigma.
Ook in relaties geeft dit zoveel inzichten, waarom een partner zich dan plots terugtrekt uit het contact. Alleen al het feit dat er dan minder kans tot projecteren en invullen voor elkaar, plaatsvindt, is meer dan de moeite waard om die informatie ter harte te nemen.
Chiron regeert onze wonden en hoe we genezen en groeien, en Chiron retrograde is een periode waarin we ons concentreren op blokkades voor genezing en groei. We kunnen meer introspectief en reflectiever zijn en diep naar binnen kijken om het te begrijpen.
In Ram kan Chiron retrograde zich concentreren op onze identiteit, wie we voelen dat we zijn en waarmee we ons op persoonlijk niveau verbinden. Alle blokkades die je ervan weerhielden om volledig te leven zoals je werkelijk bent, kunnen nu je focus krijgen.
Dit kan voor de meesten van ons als een emotioneel zeer uitdagend jaar hebben gevoeld - en hoewel er veel gaande is in de wereld, is een van de redenen waarom je je gevoeliger voelt dan normaal, omdat er veel planeten in retrograde zijn allemaal tegelijk
Deze planetaire invloed kan ertoe leiden dat je je eigenwaarde opnieuw evalueert en een diepere blik werpt op hoe je jezelf dit jaar hebt behandeld - of mishandeld.
Chiron is verbonden met vertrouwen, en hoewel het als een kleine planeet wordt beschouwd, kan deze retrograde periode nog steeds een diepgaand effect op je hebben. Chiron wordt eigenlijk noch als een planeet, noch als een komeet beschouwd, vanwege zijn excentrische baan. Het is niet gekoppeld aan een specifiek astrologisch teken, maar zelfs deze kleinere hemellichamen kunnen een diep effect op ons hebben.
Wanneer Chiron retrograde gaat is de kans heel groot dat oude wonden, die nog niet geheeld zijn, terug aan de oppervlakte komen, wat je aanmoedigt om dieper te kijken naar hun algehele effect op je welzijn en geluk.
WAT IS CHIRON?
In de astrologie is Chiron vernoemd naar de machtigste centaur in de mythologie. Het staat voor leren, moed, kracht en wijsheid. Chiron staat in de astrologie ook bekend als de gewonde genezer, die de pijn vertegenwoordigt die we tijdens ons leven ervaren en die ons helpt te vormen tot wie we zijn.
Wanneer Chiron retrograde beweegt, kunnen we de pijn ervaren van oude wonden die weer naar boven komen. Je kunt gevoelens van isolement, machteloosheid of diepere emotionele frustratie ervaren. Als je geen begeleiding hebt gekregen met betrekking tot je emoties en hoe je ze kunt sturen en loslaten tijdens het opgroeien, kun je je emotioneel overweldigd voelen tijdens deze transit.
Emoties kunnen liefde en positiviteit creëren, of angst en verdriet. Terwijl Chiron retrograde is, is het de perfecte tijd zijn om deze gevoelens te verkennen door middel van activiteiten zoals het bijhouden van een dagboek, creatieve zelfexpressie en zelfzorg. Dit is niet de tijd om hard voor jezelf te zijn en evenmin voor de mensen om je heen, of diegenen die je als de oorzaak van jouw pijn hebt ervaren.
Oude pijn verwerken is ook de bereidheid te ont-hechten en te vergeven, zodat je verder kunt met jouw leven. Vergeven doe je voor jezelf, wat niet betekent dat je vergeet wat er is geweest. Door je te onthechten van het verleden, ruim je de puin van het verleden op, trek je nieuwe sporen voor jouw toekomst.
Dit is ook een tijd om te evalueren hoe je reageert op en reageert binnen interpersoonlijke relaties.
Als je hechtingsstijl grenst aan angstig, zal deze transit je helpen om het tot op de bodem uit te zoeken en te leren hoe je verder kunt gaan dan aanhankelijk gedrag. En als je als kind ooit het gevoel hebt gehad dat je niet de liefde en aandacht kreeg die je nodig had, kunnen deze gevoelens gedurende deze tijd worden benadrukt.
Hoe te voorkomen dat je tijdens deze transit op anderen projecteert?
Als mens is de kans groot dat je je gevoelens van tijd tot tijd op andere mensen projecteert, vooral als je emotionele pijn of trauma in je leven hebt ervaren - wat bijna iedereen heeft.
We zeggen soms dingen als: 'jij bent de oorzaak dat ik boos ben' of 'jij hebt me in de steek gelaten en daardoor kan ik geen relaties in stand houden' of ' jij hebt me dit allemaal aangedaan', wanneer we gedrag van anderen ervaren dat emotionele chaos in ons heeft veroorzaakt. Dit kan wel heel goed zijn, maar er is ook nog veel meer.
De waarheid is dat jij de enige bent die verantwoordelijk is voor je gevoelens. Of dit nu prikt om te lezen te horen of niet, niemand heeft het vermogen om bepaalde emoties of gevoelens in je hart op te dringen - het is aan jou om te beslissen hoe je omgaat met frustrerende ervaringen of conflicten.
Het is vaak gemakkelijker om anderen de schuld te geven van onze gevoelens, vooral als we een buitensporige hoeveelheid pijn en verdriet in ons leven hebben ervaren. En hoewel Chiron retrograde deze oudere gevoelens kan aanwakkeren, creëert het de perfecte sfeer om deze emoties aan te pakken en te proberen er voor jezelf te zijn op een manier die anderen niet kunnen.
Probeer aandacht te schenken aan de herinneringen die tijdens deze transit lijken op te duiken. Als er oude wonden in je opkomen, is de kans groot dat dit dingen zijn waar je nog mee te maken krijgt.
Noteer deze herinneringen of de pijn die ermee gepaard gaat. Dit zijn de problemen waar Chiron ons in deze tijd mee wil helpen.
Retrogrades zijn dus niet slecht, integendeel! Het is maar hoe we er zelf mee omgaan. Willen we alles er nog sneller doorduwen, willen we nog harder lopen, willen we nog meer presteren, willen we nog meer geld, meer status, meer geluk, meer en alsmaar sneller en meer?
Merken dat je afgeremd wordt-- en je denkt dat je pech hebt, dat je niet voor het geluk bent geboren, en ga zo maar door...dit is het doel van retrogrades: her-evalueren- her-aflijnen- her-definiëren- her-zien- her-waard-eren- onderzoeken...toch allemaal cadeautjes die ons zomaar op de schoot worden geworpen.
Elke dag in dankbaar Zijn die kansen met twee handen aannemen.
We zijn eigenlijk bofkonten...al kan het zijn dat we dit nog niet echt kunnen zien, maar ook dat komt nog wel.

www.miekecoigne.com

Populaire posts van deze blog

Contact maken met elfen - geleide oefening en mooie elfenmuziek

Ikigai--- een levensstijl

Het oude en het nieuwe paradigma