Meebewegen in de veranderingen

 Diepgaande veranderingen: zo binnen, zo buiten!




Als je je nog steeds vastklampt aan het 'oude normaal', zul je de komende maanden en jaren een wereld van pijn tegemoet gaan. Het spel is al langere tijd aan het veranderen, zich vastklampen aan een terugkeer van het oude normaal heeft geen zin meer.





Als we onze focus niet voldoende kunnen openen om de cataclysmische veranderingen die in onszelf plaatsvinden op te vangen, zullen we de grootste kans van ons leven missen om te zijn wie we werkelijk Zijn. We gaan het Aquariustijdperk binnen en dit opkomende paradigma vereist totale innerlijke vrijheid, wat in schril contrast staat met het oude paradigma van externe controle.

Deze spirituele oorlog is al een hele tijd aan de gang. Wat is er nu het meest vreugdevolle je te herinneren wat jouw bijdrage is aan het groter geheel en welke rol jij hierin mag opnemen. Neen, niet 'spelen'. Het oude spel van acteren om gezien te worden mag nu ook gestopt worden. Mag het voldoende voor je zijn, om gewoon te Zijn, al zou je de incarnatie van Maria Magdalena, Jeanne D'Arc, Rubens kunnen zijn...vind je het niet bijzonder dat er zoveel spirituele seekers zich als incarnanten voelen en onderling de strijd aanbinden vanuit overtuigingen? Goden en godinnen, Priesters en Priesteressen....ook al is het zich geïnspireerd weten in mijn gevoel en waarneming nog iets anders. Binnen het systeem van de Matrix zijn dit onder andere de identificaties die de illusionaire wereld in stand houden. Het verlangen om bijzonder te zijn, het verlangen om de pijn van het verleden te verzachten. Natuurlijk heeft iedereen het recht om zich te hechten aan één of andere spirituele figuur en zich geroepen voelen om menige vrouwen en/of mannen naar zich toe te trekken. Het spreekwoord zegt niet voor niets: soort zoekt soort, tot zolang het duurt, tot zolang iemand die nog buiten zichzelf zoekt, ont-dekt, dat niets is wat het lijkt.

Voor alles wat nog steeds met gehechtheid aan dit soort van identificaties te maken heeft, is het goed om je te richten op jouw leven, wat je bijdrage is en hoe je die bijdrage op een zo integer mogelijke wijze leeft. En dit is echt het moment waarop zovelen van ons hebben gewacht. Het matrixcontrolesysteem zou nooit eindigen zonder zichzelf te onthullen voor wat het werkelijk is. Het is eindelijk allemaal openlijk voor iedereen om helder te zien, en het is duidelijk voor degenen die ervoor kiezen te kijken dat de hamer naar beneden komt en dat het oude systeem afbrokkelt, wederom zo binnen zo buiten. Degenen die leren om voortdurend in overeenstemming te blijven met hun Innerlijke Waarheid, zullen in staat zijn om af te glijden naar conformiteit, afhankelijkheid, angst, groepsdenken en volgzaamheid. We hebben het gereedschap, het temperament, de vasthoudendheid en de geest nodig om te navigeren, of we worden gefrustreerd door stress, overweldigd door angst, en we zullen eindigen met het volgen van het pad van anderen en niet het eigen pad. Onze energie zal volledig worden verbruikt door externe gebeurtenissen, die onze spirituele en innerlijke groei belemmeren, en we zullen worden veroordeeld tot frustratie, zwoegen in de overblijfselen van een stervend paradigma, alleen in staat om ons te concentreren op conflict, strijd en strijd.

Ontdekken van jouw Waarheid, vanuit jouw Bron van Waarheid is een enorme uitdaging.
Terwijl we ooit Waarheid konden zoeken en vinden in onze gevestigde collectieve geschiedenis, media en in de verslagen van anderen, wordt de Waarheid NU aan ons geopenbaard in relaties. Al die andere dingen blijken volledig gecompromitteerd te zijn. En het isolement van het jaar heeft een zuivering in onze relaties teweeggebracht, zodat het nu lijkt alsof we allemaal in een Huis van Spiegels interageren.


Aanvankelijk onthulde de crisis onze waarachtige kleuren aan degenen die het dichtst bij ons stonden, en nu, in de weerspiegeling van onze relaties, kunnen we duidelijker dan ooit zien wat we moeten weten en doen om te evolueren en te groeien in deze nieuwe innerlijke vrijheid. Bevrijding van alles wat niet meer aansluit bij onze Bron van Waarheid. Als we negeren wat we zien, zullen we vastlopen in de oude manieren van zijn. Let goed op hoe je tegenwoordig in je relaties verschijnt, want er spelen twee concurrerende verhalen in onze wereld. Het mediapodium, dat perfect georkestreerd het meest duistere in de mens naar boven haalt. Vergeten dat we naast de mooie lieve kanten die we van onszelf graag laten zien, ook nog wel te dealen hebben met duistere kanten, datgene wat we liever verbergen voor de buitenwereld. Het tweede verhaal speelt zich in onze harten en onze geest af en bieden ons nu een bijzondere kans om van binnenuit te evolueren. Evolueren zonder te onthechten van al het voorgaande is eigenlijk dezelfde beweging maken van het oude paradigma naar een even oud paradigma. Er wordt niets losgelaten of er is geen sprake van onthechten. Het zich blijven hechten aan rollen die men denkt te moeten spelen, vanuit grotendeels niet verwerkte pijn, met de beste bedoelingen, brengt geen verandering. En misschien is dit niet de bedoeling dan en wil men zich toch blijven vasthouden in een waan-denk-beeld en illusie. Het kan allemaal binnen de Matrix.


Liefde en verbinding is er slechts als we écht Zijn, ontdaan van rolletjes. Elkaar echt zien, in de pure naaktheid van het werkelijke Zijn.
Dus, wat zie je in de relaties in je leven? Ervaar je de energie van liefde, voel je de liefde doorheen je hele wezen stromen?
Is er gemak of misschien leegte? Is er VREUGDE of voel je je onderdrukt of opgekropt? Voel je een gevoel van uitbreiding of een gevoel van samentrekking? Kun je in je relaties voelen om aan te voelen welke je energie geven en welke je energie verbruiken? Wat gaat er goed bij de goede en wat mis bij de andere? Is dit werkelijk of waarheid? Wat vraagt om verandering om het soort relatie met de wereld te hebben dat je geluk, vreugde, vrede en vrijheid brengt?

Durf je de stap naar leegte te zetten om daar in die leegte te ontdekken wat er zich ontvouwt, wat zich laat zien?


Als een geactualiseerd programma om door te draaien terwijl we collectief halsoverkop in een geweldige en cataclysmische oorlog tussen vrijheid en controle duiken. Tussen angst en liefde. Het hoog houden van de vibraties is eigenlijk een proces van Bewust Zijn in alles wat je waarneemt en voelt.

Herinner je dat jij, ondanks alles wat je hebt ervaren, puur Liefde Bent. Oefen dus vooral in het onthechten van verhalen die gebaseerd zijn op herinneringen, van hoe lang geleden. Op die manier creëer je ruimte om het nieuwe paradigma te laten verschijnen. Geduld en vertrouwen zijn in de overgang naar het nieuwe belangrijk. Evolutionaire groei kun je niet forceren, al zou je honderden cursussen volgen. Laat elk vergelijk of meten met anderen los. Jij hebt jouw koers te varen, net zoals anderen hun koers varen. Stem je af op het beste dat nog zal komen. Als je bij jezelf nu ontdekt dat je eerder doem-denkt dan moed-denkt is het zeker de moeite waard om je script te herschrijven. De vrijheid van denken die je jezelf gunt, gun je ook aan anderen. Zie hierboven. Als je tientallen vrouwen of mannen hoort vertellen dat ze de incarnatie van Maria Magdalena zijn, is dat prima. Het is hun waarheid en geloof. Het past nu eenmaal binnen het systeem van de Matrix. Herinner je dat we allen multidimensionale wezens zijn. De behoefte om over dimensies te schrijven of te praten, als zijnde hoger en lager, dient enkel het Ego. Precies omdat we evolutionaire wezens zijn en het vergelijkend denken eigen is aan dualistisch denken, wat bijdraagt aan het voeden van polariteit. Hebben we dit nu echt nog nodig? Neen. Maar anderzijds, is dit er nog wél. Wees hierin voor jezelf heel eerlijk, als je jezelf hierop als het ware betrapt. Geen drama, want jij kunt nu verdere stapjes zetten in het transmuteren van gedachten, aannames, oordelen en vooroordelen. Zuinig zijn met jouw energie, versterkt je immuniteit, je zintuigen, je fysieke, emotionele en spirituele lichaam. Wat is voor jou nog de moeite waard om te reageren, te discussiëren en wat niet. Wat je nu nog niet kunt veranderen, kun je ook laten rusten. Pak enkel datgene onder handen, wat kan en mogelijk is. Forceren, afdwingen en pushen werken tegen jouw krachten in. Hoe moeilijk is het wel eens, om jezelf een 'stop' toe te roepen? Mee te bewegen op een natuurlijke wijze, de dingen er gewoon laten Zijn?

Soms zullen de dingen die je waarneemt en deelt vanuit die waarneming, geïnterpreteerd worden afhankelijk van hoe jouw waarneming gelezen of beluisterd wordt. Je bent nooit verantwoordelijk hiervoor. Hoe jij de dingen vertolkt, is jouw verantwoordelijkheid, hoe anderen het lezen of beluisteren is hun verantwoordelijkheid.

Woorden kunnen breken, woorden kunnen helen, niettemin zullen we in communicatie vaak via de manier waarop de dingen worden gecommuniceerd rimpelingen achterlaten. Het spreekwoord zegt niet voor niets: ' C'est le ton qui fait la musique'. Niettemin ervaar ik ook wel eens dat zalvende woorden niet altijd zo zalvend zijn, maar deel uitmaken van een onderliggend spel. Ik kan er niet altijd onmiddellijk mijn vinger op leggen, maar ik voel wel in de onderstroom het niet-oprechte of oprecht gemeende. Woorden kunnen ons laten verdwalen in een illusie, in een verhaal wat achteraf gezien een teken was om trouw te blijven aan het 'wetend en voelend veld'.



Taal heeft iets magisch, dubbel en hypnotiserend...Brontaal is helder, laat geen ruis na, wordt verstaan zoals het is bedoeld, ontdaan van franjes en tierelantijntjes, duidelijk onthecht van een verborgen agenda. Een mooi voorbeeld hiervan is hoe de mainstream-media hiervan gebruikt maakt. En niet enkel de mainstream-media....Waarnemen draagt bij aan het innerlijke gewaarworden. Oordelen, veroordelen en waarnemen liggen enorm dicht bij elkaar, vloeien bijna verraderlijk door elkaar heen. Het mooie van dit bewust te zijn is, dat we dit allemaal doen. En nog mooier is dat binnen het spel van bewust worden zoveel ruimte en mogelijkheden zijn, om het onechte te transformeren naar wat écht is. De vraag is, zoals ik eerder in mijn boek schreef: 'Mag het voldoende zijn'?



' Onderzoek wat nog niet -in-liefde is met jezelf,
adem liefde, warmte, dankbaarheid, vreugde, vergeving
in je hart en adem uit alle obstakels en dwangmatige behoeften
naar erkenning buiten jezelf.

Herinner je dat jij een Lichtvonk van Liefde Bent.

Stel je voor dat je hele wezen baadt in
stralen van onvoorwaardelijke Zelfliefde,
leidend naar onvoorwaardelijke universele Liefde.

Als krachtigste uitdrukking van je authentieke Zelf.'
© Mieke- Eerste druk ©2020 April

Uit: 'Herinner wie je werkelijk bent. Een bewuste weg naar je nieuwe leven.' 

Liefs













Populaire posts van deze blog

Contact maken met elfen - geleide oefening en mooie elfenmuziek

Ikigai--- een levensstijl

Het oude en het nieuwe paradigma