Rudolf Steiner over vaccins

 Rudolf Steiner over vaccins




Rudolf Steiner ( (Donji Kraljevec, 25 februari 1861 – Dornach, 30 maart 1925) werd twee jaar na de publicatie van Charles Darwins 'The Origin of Species' geboren. De wetenschap kon de mens nu zien als een hoger dier dat alleen door de stress van het overleven was geëvolueerd.

De oude bewering van de religie dat ze de goddelijke oorsprong van de mens kende, begon de overtuiging te verliezen. Nietzsche zou spoedig beweren dat "God dood is en wij hem hebben vermoord." Moraliteit - elke moraliteit - begon in twijfel te worden getrokken als louter controlemiddel. En tegen de tijd van Steiner's dood in 1925 had het zinloze geweld van de Eerste Wereldoorlog het Europese vertrouwen in menselijke goedheid of vervolmaaktheid vernietigd. Steiner werkte zijn hele leven aan de kwestie van de menselijke gesteldheid en de natuur. Als basis deed hij onderzoek naar het denken en de vereniging van zintuiglijke waarnemingen met concepten om 'realiteit' te vormen. Hij werkte met Goethe's methode van receptieve observatie, waarbij hij zorgvuldig geobserveerde verschijnselen voor zich liet spreken. Na het begin van de 20e eeuw bracht hij een serie 'basisboeken' naar voren die de verhoging van het bewustzijn (How to Know Higher Worlds), de aard van de ziel en haar wereld (theosofie) en de kosmische oorsprong van de mens (An Outline of Esoteric Science, vijftig jaar na Darwins openbaringen). De mens is mineraal, leven, zoals planten, voelen ons als dieren, en - uniek - de drager van een ego, het zelf, het 'Ik Ben'. We hebben verder nog een evolutionair potentieel, uit onze eigen aard. We evolueren menselijk op het gebied van bewustzijn, niet fysiek overleven. In de jaren zestig kwam de Amerikaanse psycholoog Abraham Maslow, vanuit het praktische perspectief van een 'hiërarchie van behoeften' die nodig zijn voor 'zelfverwezenlijking', of gezonde menselijkheid, tot vergelijkbare inzichten, waaronder een ultiem potentieel om verder te gaan: voor 'zelfverwezenlijking'. transcendentie. " Steiner's term daarvoor is 'geest-zelf'. Steiner's holistische begrip van de menselijke natuur en het wezen is enorm nuttig voor zowel het individuele als het gemeenschapsleven. Nu we een dramatische ontmoeting met kunstmatige intelligentie (AI) en robotica als medewerker, concurrent of vervanger naderen, komt Steiner's kijk op onze aard en ons potentieel enorm op het juiste moment.


Vaccins

“Het zal de voornaamste zorg van deze geesten van de duisternis zijn om verwarring te brengen in de rechtmatige elementen die zich nu op aarde verspreiden, en die zich zo moeten verspreiden dat de geesten van het licht er actief in kunnen blijven. Ze zullen proberen deze in de verkeerde richting te duwen. Ik heb al gesproken over zo'n verkeerde richting, die ongeveer zo paradoxaal mogelijk is. Ik heb erop gewezen dat terwijl menselijke lichamen zich zo zullen ontwikkelen dat bepaalde spiritualiteiten er een plaats in kunnen vinden, de materialistische neiging, die zich meer en meer zal verspreiden onder leiding van de geesten van de duisternis, hiertegen zal werken en het zal bestrijden door fysieke middelen.

Ik heb je verteld dat de geesten van de duisternis hun menselijke gastheren, in wie ze zullen wonen, zullen inspireren om een ​​vaccin te vinden dat alle neiging tot spiritualiteit uit de ziel van mensen zal verdrijven als ze nog erg jong zijn, en dit zal gebeuren op een omweg door het levende lichaam.

Tegenwoordig worden lichamen tegen het een en ander ingeënt; in de toekomst zullen kinderen worden ingeënt met een stof die zeker geproduceerd kan worden, en dit zal hen immuun maken, zodat ze geen dwaze neigingen ontwikkelen die verband houden met het spirituele leven - 'dwaas' hier natuurlijk, in de ogen van materialisten. "


“De hele trend gaat in een richting waarin er eindelijk een manier zal worden gevonden om lichamen te vaccineren, zodat deze lichamen niet de neiging tot spirituele ideeën zullen laten ontwikkelen en mensen hun hele leven alleen zullen geloven in de fysieke wereld die ze met de zintuigen waarnemen. "

“... mensen zijn nu ingeënt tegen consumptie, en op dezelfde manier zullen ze worden ingeënt tegen elke neiging tot spiritualiteit. Dit is slechts om u een bijzonder treffend voorbeeld te geven van vele dingen die in de nabije en verre toekomst op dit gebied zullen gebeuren - het doel is verwarring te brengen in de impulsen die naar de aarde willen stromen na de overwinning van de geesten van licht."

"De eerste stap moet zijn om de meningen van mensen in verwarring te brengen door hun concepten en ideeën binnenstebuiten te keren. Dit is een ernstige zaak en moet met zorg in de gaten worden gehouden, want het maakt deel uit van een aantal zeer belangrijke elementen die de achtergrond zullen vormen voor de gebeurtenissen die nu in voorbereiding zijn. " Rudolf Steiner (Dornach, 27 oktober 1917) “… Het is pathologisch voor mensen om zelfs in termen van geest en ziel te denken. ‘Sound’ mensen zullen over niets anders spreken dan het lichaam. Het zal als een teken van ziekte worden beschouwd als iedereen bij het idee komt van zoiets als een geest of een ziel. Mensen die zo denken, worden als ziek beschouwd en - je kunt er vrij zeker van zijn - hiervoor zal een medicijn worden gevonden. "

“De ziel zal onbestaand worden gemaakt met behulp van een medicijn. Vanuit een 'gezond standpunt' zullen mensen een vaccin uitvinden om het organisme zo vroeg mogelijk te beïnvloeden, bij voorkeur zodra het geboren is, zodat dit menselijk lichaam nooit het idee krijgt dat er een ziel en een geest is. "

“De twee levensbeschouwingen zullen volledig met elkaar in strijd zijn. Eén beweging zal moeten weerspiegelen hoe concepten en ideeën kunnen worden ontwikkeld om aan de realiteit van ziel en geest te voldoen.

De anderen, de erfgenamen van het moderne materialisme, zullen op zoek gaan naar het vaccin om het lichaam 'gezond' te maken, dat wil zeggen, de samenstelling ervan zodanig te maken dat dit lichaam niet langer praat over onzin als ziel en geest, maar een 'gezonde' kijk heeft. van de krachten die in motoren en in de chemie leven en planeten en zonnen laten opkomen uit nevels in de kosmos. Materialistische artsen zal worden gevraagd om de zielen uit de mensheid te verdrijven. " Rudolf Steiner (Dornach, 7 oktober 1917)

Vertaald

Populaire posts van deze blog

Contact maken met elfen - geleide oefening en mooie elfenmuziek

Ikigai--- een levensstijl

Het oude en het nieuwe paradigma