Aarden in eigen aard



Aarden in eigen aard- aarding raakt ons dieper aan in onze essentie. Vaak hoor ik uitspraken die gepaard gaan met aarden. Je moet 'goed' aarden. Wat ik met 'goed' aarden aanmoet, want wat is 'goed' aarden. In 'goed' aarden ervaar ik dan de dualiteit: slecht aarden of niet goed aarden. 

Aarden gaat in essentie over hoe we verbonden zijn met onze essentie als aards, kosmisch en spiritueel wezen. Hoe gaan we om met onze eigen energie en de energie buiten onszelf. We zijn allen op deze aarde en als het goed is voelen we verbinding en contact met ons fysieke lichaam. In mijn gevoel zit daar onze basis. Aarden in ons stoffelijke voertuig. Als het goed is, ademen we vrij in en uit, vol-leven. Voel even in jezelf en neem waar: adem jij vrij in en uit, vol-leven-dig? Ademen is een automatisch proces, we staan daar heel weinig bij stil, behalve in de momenten waarin ons iets onze adem 'pakt'. Even adem je niet, want daar is iets wat je als on-vrij ervaart. Emotioneel raakt. 

Wat dacht je over de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven? Ook dat is aarden. Je neemt de volle verantwoordelijkheid op voor de keuzes en beslissingen die je zelf neemt én bent bereid om de gevolgen te dragen. Het is een gemakkelijke weg om iemand anders verantwoordelijk te stellen voor jouw keuzes. Het is een gemakkelijke weg om iemand te vragen wat hij moet kiezen: A of B. Op die manier hoop je dat die ander voor jou de beste beslissingen neemt omdat je denkt dat hij het beter weet dan jijzelf. Dit is een perfecte manier om te ont-aarden. 

Aarden betekent eveneens voor jezelf te gaan staan, jezelf te uiten en te doorvoelen wat je hierbij ervaart. Dat is het moeilijkste deel, omdat we allen onderhevig zijn (geweest) aan een script dat staat voor gehoorzaamheid. Makkelijker gezegd dan gedaan. 

Erkennen wat je voelt en dat concreet omzetten in de praktijk is in realiteit veel moeilijker dan gedacht. En wat we denken is een script, een programma dat we eerst moeten opschonen. 

Aarding is in de diepere essentie staan voor wie we werkelijk zijn, manifesteren van ons volledige ZIJN als aards-kosmisch en spiritueel BronWezen. Aarding in het aardse leven is een inwijdingsweg die gepaard gaat met bewustzijnsprocessen. Deze inwijdingsweg is echter geen lineair proces. Het idee dat die weg enkel maar in voorwaartse bewegingen wordt gemaakt, is niet hoe het in werkelijkheid is. We denken dat na een stap een volgende stap komt en we houden er géén rekening mee dat we ook kunnen 'terugvallen'. Het EGO zegt: ' Niet goed bezig, want je MOET vooruit'. Of anderen zeggen dat je niet goed bezig bent, want terugvallen is een teken van ....ONZIN. En jij weet en voelt dat de aardse inwijdingsweg een weg is van vallen en opstaan én doorgaan. 

Aarding is ons herinneren wat onze zielsbestemming is, ons volle potentieel neerzetten. Aarding is iets anders dan wortels in je voeten visualiseren, uitreiken naar de hemel. Het zit werkelijk allemaal IN onszelf en niet ergens anders. Niet in de wortels, niet de hemel, niet ergens buiten onszelf. 

Daarom doe je eigen onderzoek en toets af wat echt aansluit bij wie jij werkelijk bent, wat je voelt. Onderzoek bij alles wat je hoort, leest, ziet aan jouw eigen ervaring. Neemt nooit iets zomaar aan en neem nooit iets over van anderen. Het is meestal niet jouw ervaring of beleving, maar de ervaring en beleving van iemand anders en dit brengt je nooit bij jouw ware essentie in wie jij als uniek authentiek BronWezen bent. 

Spreid je vleugels en Vlieg.
Land in jouw unieke Zijn en Ben.


www.miekecoigne.com


Populaire posts van deze blog

Contact maken met elfen - geleide oefening en mooie elfenmuziek

Ikigai--- een levensstijl

Het oude en het nieuwe paradigma