Spiritueel Innerlijk Licht

Spiritueel Innerlijk Licht



Spiritueel ontwaken is een staat van innerlijke verlichting; iedereen die het pad van spirituele verlichting bewandelt, zal soortgelijke ervaringen van groei doorleven via aardse ervaringen. Niet andersom. We zijn niet voor niets in een fysiek aards lichaam geboren dat ons de mogelijkheid geeft om ervaringen te doorleven, te integreren voor ons allerhoogste welzijn. Niemand kan dit voor ons en in onze plaats doen, alleen kan het zeker meehelpen een handjevol mensen om je heen te hebben, die er op gepaste wijze zijn voor je. Uiteindelijk loopt je je eigen weg, je loop in je eigen schoenen, en hoeft niet te wensen dat je in andermans schoenen kon lopen. Jij bent uniek, net als de ander en iedereen, met een uniek levensscript, met daarin te ervaren leef-en leermomenten. Je kent wel van die algemene uitdrukkingen als ' ik wou dat ik in haar/zijn schoenen stond, wat een gelukzak! en ' jeetje, wat een ellende heeft hij/zij, ben ik blij dat ik niet in zijn/haar schoenen sta.' Je kunt je hoogstens inbeelden en inleven in iemands situatie, en dan nog...mededogen ligt dichterbij inleving en mededogen. 

Zoals met de meeste dingen die met spiritualiteit te maken hebben, heeft het fenomeen spirituele verlichting of ontwaken geen duidelijke en beknopte definitie.

We beschrijven het als een zeer complex en rijk fenomeen dat onder meer inhoudt dat we een bepaald niveau van begrip van het leven, onszelf en onze reden om te zijn moeten bereiken.

Wanneer mensen spirituele verlichting doorleven, ervaren ze een verandering in zichzelf. Hoewel iedereen zijn eigen unieke ervaringen heeft, zijn er enkele gemeenschappelijke elementen die we allemaal delen.

Veel van onze percepties zijn vervormd, zoals de illusies die zijn gecreëerd door onze samenleving, de staat, het consumentisme, enz.

Spirituele verlichting heeft sterke, directe, spirituele implicaties en is het resultaat van meer bewust zijn van iemands spiritualiteit en het vermogen om voorbij deze illusies of drogredenen te kijken. Het proces gaat uiteraard verder dan kijken, waarnemen, doorleven. Uitbreken, loslaten en onthechten van voorgeprogrammeerde talige paradigma's en -dogma's die de sprankelende creativiteit aan banden legt. Het idee van creatief Zijn is eerder het herhalen en reproduceren van een programma. Creaties vanuit de Ziel zijn vaak niet te begrijpen door het vastzitten in het programma. Het is dan eerder een imitatie van een imitatie et cetera. 

Enkele belangrijke veranderingen 

De volgende zijn enkele van de veranderingen die we allemaal ervaren als we door deze staat van grote transformatie gaan. Ben je op een pad van spiritueel innerlijk verlichten en meesterschap?

1. Herziening van kinder- en ouderrelaties

Alle mensen die een enorme spirituele transformatie ondergaan, gaan terug naar hun vroege levensjaren. Het helen van de trauma's uit onze kindertijd is een essentiële vereiste voor diepe genezing.

Omdat we ons vooral in onze eerste levensjaren ontwikkelen, heeft elk mogelijk trauma een grote invloed op onze perceptie van het leven en andere aanverwante zaken.

Om een ​​nauwkeuriger perspectief op het leven te hebben en een beter begrip van deze realiteit, moeten we de basisbegrippen waarop we onze wereld in onze eerste levensjaren hebben gebouwd, opnieuw onderzoeken.

Bovendien moeten we gezondere en sterkere relaties ontwikkelen met onze families en vooral met onze ouders, die zo'n grote rol hebben gespeeld in wat we nu zijn geworden.

Alleen al door te proberen oude wonden te helen of beschadigde relaties te herstellen, vertoont men intense groei en volwassenheid, wat een cruciaal aspect is voor iemands ontwaken. Dit zal onvermijdelijk leiden tot spirituele groei en emotionele volwassenwording. 

2. Onbekende gebieden betreden

Terwijl we opgroeien, hebben we de neiging om een ​​leven op te bouwen dat gelijk staat aan een zeepbel. Het is echter ongezond om binnen die bubbel te blijven, omdat het onze ervaring van de wereld ernstig beperkt.

We moeten allemaal die eerste stap zetten om ons in het onbekende te wagen en een plaats voor onszelf in de wereld te maken.

Zodra we de wereld beginnen te verkennen en stoppen met ons op te sluiten in onze comfortzones, beginnen we te groeien op voorheen onvoorstelbare manieren, en dit is een van de noodzakelijke stappen die we moeten nemen om echt ontwaken te ervaren. Die stappen kunnen we niet overslaan.

3. Disfunctionele relaties begrijpen en elimineren

Veel mensen blijven, ondanks dat ze zich ervan bewust zijn, binnen hun disfunctionele relaties en proberen een rechtvaardiging te vinden voor hun beslissingen.

Deze gewoonte om je eigen zelf te bedriegen, ontkent groei en houdt andere disfunctionele gewoonten in je leven in stand. Omringd zijn door positieve invloeden is uiterst belangrijk, omdat we de neiging hebben om meer op te nemen dan we ons kunnen voorstellen door onze interacties met de mensen om ons heen.

Het vermogen om ongezonde relaties te onderscheiden is een groot deel van je ontwaken en het gebruik van het nieuw verworven inzicht - door deze ongezonde relaties te elimineren - helpt je bij het bereiken van spirituele verlichting.

4. Bewust zijn van het geschenk dat gezondheid is

Een overgrote meerderheid van de mensen begrijpt de zegen van een goede gezondheid niet - fysiek, mentaal en sociaal. De meesten van ons begrijpen dit belangrijke geschenk pas wanneer onze gezondheid begint te verslechteren en, voor het eerst in ons leven, begrijpen we dat gezondheid onbetaalbaar is.

Degenen onder ons die het belang van gezondheid begrepen en zich actief inspannen om deze in stand te houden (door te sporten, gezond te eten, enzovoort), behoren tot een minderheid.

Dit besef is een enorme stap voor degenen die op weg zijn naar spiritueel meesterschap 

5. Het vermogen ontwikkelen om eeuwig te leren

Er zijn mensen, hoewel klein in aantal, die altijd op zoek zijn om iets nieuws te leren van hun ervaringen en interacties.

Zulke mensen hebben het verlangen om de complexiteit van het leven en de wereld om hen heen beter te begrijpen. Daarom zoeken ze naar kennis en staan ​​ze open om nieuwe dingen te leren, simpelweg omdat het hen plezier en een gevoel van voldoening geeft.

Leren is op zich een evolutionair proces - een proces dat past bij de aard van ons leven. Alleen degenen die bereid zijn te leren en een brandend verlangen hebben om hun eigen ontwikkelde perspectieven te creëren, zullen dichter bij het bereiken van verlichting komen.

6.  Van binnenuit positiviteit uitstralen

Veel mensen zijn onderhevig aan zelfsabotage en beoefenen zelfvernietigende praktijken en overtuigingen die hun eigen groei alleen maar belemmeren.

Een van de belangrijkste stappen om spiritueel bewust te worden, is het besef dat gedachten en emoties heel krachtig zijn.

Een persoon die volledig wordt opgeslokt door negativiteit, zal nooit geluk of vreugde kunnen ervaren, hoe mooi hun leven ook is. Het is nooit genoeg, nooit goed genoeg, het moet altijd meer en altijd beter. 

Degenen die trouw kunnen zijn aan zichzelf en vreugde zoeken in hun ervaringen, kunnen echt spiritueel meesterschap ervaren. Er is geen eindpunt, want het leven evolueert van binnenuit en naar buiten toe. 

7. De betekenis van het leven begrijpen

Vraag mensen naar hun baan en de meesten zullen je vertellen hoe ze zich echt voelen. Er moet brood op de plank komen, wat klopt. Dat is de aardse werkelijkheid. Niettemin is het mogelijk om je te verbinden met je diepste zielsverlangen, vanuit jouw unieke zielsblauwdruk datgene te doen waar jij het meest vervulling in vindt. Ik beweer niet dat dit zo allemaal van een leien dakje verloopt, soms vraagt dit enorm veel moed, doorzettingsvermogen, kracht én de juiste mensen om je heen die je hierin door dik en dun steunen. 

Als je je carrière zo waardeert en je denkt dat je werk je definieert, waarom zou je dan in ieder geval niet iets kiezen dat je graag doet?

Helaas kiezen de meeste mensen ervoor om in een stressvolle omgeving te werken die hen hun creativiteit of plezier ontneemt, en hun enige motivatie om door te gaan is het volgende salaris. Geld nastreven en op basis daarvan een carrière kiezen, leidt meestal tot alles behalve vreugde.

In plaats daarvan moet je begrijpen dat wat je ook kiest om te doen, zolang je je oprecht inspant en je werk je plezier geeft, er altijd geld zal komen.

Degenen die hebben begrepen wat de werkelijk belangrijke dingen zijn en actief op zoek zijn naar vreugdevolle ervaringen in hun werk en persoonlijke leven, zijn degenen die voldoende begrip hebben ontwikkeld om naar spirituele verlichting te gaan.


www.miekecoigne.com



Populaire posts van deze blog

Contact maken met elfen - geleide oefening en mooie elfenmuziek

Ikigai--- een levensstijl

Het oude en het nieuwe paradigma