Banden verbreken



Banden verbreken...een hot item.
Enerzijds heb ik de neiging te zeggen vooraf goed te onderzoeken of je hier werkelijk klaar voor bent en anderzijds kan ik me voorstellen dat ' banden verbreken ' niet zomaar eventjes een klusje is dat je klaart in een minuutje.

Rond dit levensthema wordt volop gediscussieerd...belangrijk is dat je je bewust bent van de aard van de band, wat je ervan geleerd hebt en waarom je voor jezelf de verbinding verbreekt.
Tijdelijk of definitief,voor zover je iets definitief wilt.

Ik ben hier zelf heel voorzichtig in drastische uitspraken neer te zetten.

Als je voor jezelf uitmaakt of uitgemaakt hebt, dat een verbinding verbreken het allerbeste is voor jezelf ( en allicht ook voor de ander, al kan hij/zij er wel anders over denken, voelen en instaan), doe dit dan heel bewust en consequent, zonder er nog eens een lading aan toe te voegen ( boosheid, woede, wraakgevoelens, rancune....) want je wil jezelf vrij-maken van deze verbinding, of niet?

Vaak merk ik op dat soms mensen niet beseffen dat gevoelens als boosheid, rancune....ook een band in stand houden, net als gevoelens van liefde.
Als ik dan vraag of er nog gevoelens van boosheid zitten en ik hoor een duidelijke ' ja ' dan is het zeker nog niet het juiste moment om banden te kunnen verbreken, zolang die gevoelens nog sterk aanwezig zijn.




Soms verbreken mensen een band waarin nog een lading zit, waardoor die band toch nog blijft, energetisch....de band van boosheid.
Ja maar....als ik niet boos ben of misnoegd, dan hoef ik toch die band niet te verbreken?

Hoe vaak gebeurt het dan niet....de band wordt verbroken met de hulp van de Engelen ( AE Michaël) en enige tijd later is er weer contact, of blijft diegene die de band heeft verbroken voortdurend vragen stellen over ( heeft hij/ zijn al iemand anders, hoe gaat het nu met hem/ haar....) en dan vraag ik wel weer duidelijk: ' wat wil je nu werkelijk, wat wil je echt '?

Dus banden verbreken... of laten verbreken door iemand van wie jij denkt dat hij/ zij de macht heeft dit te doen....bezin voor je begint en weet dat, als je dit in het diepste van je hart eigenlijk niet wilt, dit gewoon niet werkt. Hou jezelf niet in de maling, hou jezelf niet voor gek of laat je ook niet voor de gek houden of beloven dat iemand dit voor jou even zal opknappen. En er bovenop nog eens flink wat geld mag voor neerleggen...maar ook dat is dan jouw leerles om je macht en verantwoordelijkheid niet in handen te leggen van wie dan ook.

We hebben allemaal wel al zeker ervaren dat we ons leeg en moe kunnen voelen na een contact met iemand, zeker als we zelf niet zo lekker in ons vel zitten of ons eigen energiesysteem zelf teveel tekort doen ( teveel doen en te weinig zijn).
Het is dus ook in eerste instantie belangrijk zelf heel goed voor jezelf te zorgen op elk vlak, voor we de ander verantwoordelijk stellen!

Er zijn dan ook negatieve aanhechtsels die ons geestelijk en lichamelijk kunnen verzwakken; sommige aanhechtsels zijn bedoeld om ons spiritueel, fysiek, emotioneel te overheersen.
Het woord ' energievampirisme ' zal iedereen wel kennen...de ervaring van iemands gezelschap wel op prijs te stellen, maar na afloop voel je je helemaal leeg. Je bent bedankt voor het fijne gesprek,de ander vertrekt ' opgeladen ' en jij gaat op de bank liggen omdat je jezelf helemaal leeg( getrokken) voelt.



Energievampiers hechten zich meestal aan het zonnevlechtchakra, maar elke chakra kan in aanmerking komen...en kan zich ook uitbreiden!
Als je dit opmerkt en je wil graag het contact behouden is communicatie hierover wel heel belangrijk én tegelijk is het ook aan jou om je grenzen te bewaken en aan te geven.
Klaag niet langer over ' ik hou van hem/ haar...maar ik voel me elke keer volledig leeggezogen....'
maar onderzoek bij jezelf hoe jij je energieveld kan versterken én toch de verbinding gezond kan houden.
Merk je dat de ander geen respect heeft voor je grenzen...en wat je ook doet, zegt, geen effect heeft...dan is het misschien tijd om elkaar los te laten, hoe hard de ander ook blijft trekken: communiceer eerlijk en oprecht hoe je je voelt, wat je voelt en waarom je beslist het contact te stoppen en wees zo oprecht dat je dit face to face doet.

Ik hoor helaas vaak...'ik heb een berichtje, een mailtje , een sms'je gekregen dat het contact verbroken wordt': jammer dat volwassenen vaak deze heel sub-assertieve manier verkiezen.

Ik hoor dan ook dat mensen die niet het ' lef ' hebben de communicatie aan te gaan, sub-assertieve berichten plaatsen via allerlei communicatie-media...in de hoop dat de ander het dan opmerkt.
Een beetje zielig en jammer, niet?

We binden onszelf ook met emotionele knopen door zelf vast te houden aan ' oude relaties', verdriet, pijn, leed uit het verleden, oude traumatische ervaringen. Emotioneel geladen bagage leidt tot emotionele stress en blokkades in ons energiesysteem, dat voor een verzwakking van ons energieveld leidt.

Het verbreken van banden, het loslaten van traumatische ervaringen kan best emotioneel ingrijpend zijn en dit vergt ook tijd, geduld, compassion en liefde voor jezelf.
Je lichaam, ziel en geest de tijd gunnen om de nieuwe energetische patronen te integreren is van wezenlijk belang.
Mijn advies hierin is het verbreken/ loslaten van banden, trauma's niet alleen te doen, je kan best de ondersteuning van een goeie vriend of therapeut doen.

Kristallen zijn heel krachtige energiebronnen en met hun sterk verfijnde vibraties trillen ze met de energie van het lichaam en ondersteunen emotionele, lichamelijke en geestelijke healing.

Je hebt 6 cyanietplaten nodig
Cyaniet zorgt ervoor dat energieblokkades, banden worden opgeheven en herstelt de energiebalans.
Het brengt alle chakra's op één lijn.
De metafysische naam van cyaniet is het ' zwaard van waarheid '.
Als zoeker van waarheid bevordert het paranormale gaven, intuïtie en innerlijke leiding.

Werkwijze:

  • Ga comfortabel op een matje liggen
  • Leg 4 cyanietplaten rond je lichaam : 
  1. een cyanietplaat boven je hoofd
  2. een onder je voeten
  3. een aan weerzijden van je lichaam ( bij de ellebogen)
  4. leg de 5de plaat onderaan je schedel
  5. leg de 6de plaat op je voorhoofdschakra ( tussen en boven je ogen)



  • Scan nu met je intuïtie je verfijnde lichamen om aanhechtsels op te sporen.
  • Van het moment dat je er een tegenkomt visualiseer je een lemniscaat op die plek waar je dit voelt. Je voelt dat dit aanhechtsel uit elkaar valt of wordt verbroken. Spreek dan zachtjes het woord ' loslaten ' uit.  



  • Als je voelt dat het aanhechtsel weg is, visualiseer je dat de vrijgekomen ruimte gevuld wordt met wit licht. Deze ruimte wordt nu verzegeld en beschermd.
  • Ga zo verder tot je alle aanhechtsels hebt verwijderd.
  • Beëindig deze sessie door een cirkel van stralend wit licht om je lichaam te visualiseren. Een cirkel symboliseert psychische heel- en eenheid.
  • Haal de kristallen weg en blijf rustig liggen om je lichaam de energieën te laten integreren.

Liefs
Medium Mieke




Populaire posts van deze blog

Contact maken met elfen - geleide oefening en mooie elfenmuziek

Ikigai--- een levensstijl

Het oude en het nieuwe paradigma