Waarom is het leven soms zo zwaar...?

...Een vraag die me vaak wordt gesteld....en een vraag die menigeen zich minstens één keer ook heeft gesteld, ik kan me dit niet anders voorstellen.


In het luisteren naar het levensverhaal van mensen, is het overbodig iets toe te voegen, omdat ieder mens zijn eigen verhaal heeft, en het ene verhaal ervaar ik persoonlijk als heftiger dan het ander.
Maar inderdaad...waarom is het soms wel eens moeilijk om je weinig gemoedsrust kent, waarom je in plaats van een zorgeloos leven te kunnen leiden, vaak de strijd ervaart?

Het is soms makkelijker gezegd dan gedaan om elke moeilijke situatie dat op je pad komt te ervaren en te zien als een leer- en groeikans.
Op de aarde, dat onze leerschool is, krijgen we allen ' tests' die zich vaak herhalen , tot we het lesje begrepen hebben. Deze ' tests ' ervaren we op alle levensterreinen.
In het geval zich een patroon herhaalt , je trekt vb steeds een partner aan die je niet zo fijntjes behandelt, kan je dit patroon hopelijk herkennen én er ook iets aan doen.

Voor sommigen kan het leven bijzonder moeilijk zijn , mensen die zware 'uitdagingen ' hebben en die uitdagingen doorstaan en veel meer dan 'eerlijk ' lijkt.
We weten vanuit diepere beschouwing dat we ons leerpakketje zelf met volle moed hebben samengesteld voor geboorte...dappere zielen die graag zo veel mogelijk uit hun aardse leven willen halen en  in dit leven de moeilijkste lessen vragen om  in één incarnatie alle lessen te mogen afwerken in plaats van in meerdere keren.

Niettemin kunnen we toch aan onze Helpers om herziening vragen van onze gemaakte keuzes voor incarnatie....je kan altijd nieuwe lijnen creëren! Ik kan ook heel goed begrijpen dat door de tijd heen meestal de overtuiging is binnengeslopen ' voor het ongeluk ' geboren te zijn en vanuit deze overtuiging het zaadje is geplant van ' doemdenken ' en een verdere negatieve vicieuze cirkel.

Dit kunnen dan heel wat verlieservaringen, financiële tegenvallers, ernstige ziekte, teleurstellingen, rampen inhouden.
We kennen alleszins wel iemand in ons leven die het zwaar hebben in dit aardse leven.
Als ik mensen in hun zwaar verhaal beluister, kan ik niet anders dan mijn respect uiten voor de moed en de kracht.

Gelukkig wordt er niet in ieder leven even intens geleerd en zul je ook wel levens kennen die rustiger en vrediger verlopen.
Dit komt vaak voor als je eerdere leven heel traumatisch was; omdat het trauma nadien nog lange tijd invloed heeft op je ziel, wordt het vaak zo voor je geregeld dat je daaropvolgende leven er een van healing en herstel is om je ziel te genezen.




Dus aan alle dappere zielen...alle respect voor jullie moed, en weet dat je NU ook een rustpauze kunnen vragen in het volste vertrouwen dat jullie worden gehoord.
Engelen zijn alom tegenwoordig, horen je wensen en verlangens en houden altijd rekening met datgene waar jij in gelooft of voor kiest.





Liefs
Medium Mieke
 www.miekecoigne.com

Populaire posts van deze blog

Contact maken met elfen - geleide oefening en mooie elfenmuziek

Ikigai--- een levensstijl

Het oude en het nieuwe paradigma