Lichtvoeding uit 'Ander-s Leven in een sterk veranderende tijd. Welkom Jij, Aquariusmens.' Eerste druk juni 2021

 'Luisteren we nog wel naar de behoeften van ons lichaam? We luisteren eerder naar de steeds weer wisselende informatie. Het wordt allemaal zodanig ingewikkeld gemaakt dat we het niet meer weten en voelen. We hoeven het allemaal niet zo ingewikkeld te maken. Het enige wat we wel mogen doen is opnieuw verbinding te maken met ons lichaam. Dat vooral zijn we verleerd, doordat we ons in eerste instantie laten afleiden door de gigantische overload van reclame en informatie.


Reclameslogans zijn psychologisch heel goed doordacht ontwikkeld en in eerste instantie niet zozeer om je gezond te houden. Kijk eens naar alle conserveringsstoffen, kleurstoffen, smaakversterkers en kunstmatige aroma's die de voeding dagelijks jouw lichaam vervuilen en vooral van jonge kinderen.
Hoe is je relatie met eten en jouw lichaam?
We hebben zoveel onjuiste zaken geleerd over wat normale en gezonde voeding zou zijn, vergetend dat veel voeding bewerkt en leeg en niet-voedend is. Jonge kinderen worden ook vaak aangeleerd zichzelf te troosten met voedsel of worden ermee getroost. Enig idee op welke manier emo-eten ontstaat, wat er precies gebeurt in je geest?
Vooral emotionele pijn wordt middels 'eten' verzacht. Onbewust zitten er bijzonder veel misleidende overtuigingen rond eten die zelden in vraag worden gesteld.
Verbazingwekkend hoeveel aandacht besteed wordt aan eten, goed eten, gezond eten, normaal eten. Wie stelt zich nog de vraag of dit allemaal klopt? Eten als je geen hongergevoel hebt en toch, je bordje staat klaar, je moet wel honger hebben, je moet wel eten. Eten als een ingebouwd programma, afgestemd en afgesteld op de tijd. Ook op dat vlak leven we echt niet meer vanuit onze natuurlijke behoeften.
Lichtvoeding, licht voedsel waarin je alles kunt terugvinden in de natuur, waar je een handje vol van eet, kan al meer dan voldoende zijn dan het verplichte drie keer per dag moeten eten. Omdat het zo ingeburgerd is, ons met de paplepel is ingegoten.
Je kunt ook bewuste keuzes maken en uitzoeken waar jouw lichaam behoefte aan heeft.'
Terug naar het luisteren en voelen wat jouw lichaam vanuit oorsprong werkelijk voedt. Dat betekent niet dat je er een rigide krampachtige dwangmatigheid levensstijl moet op nahouden, maar wel een consequentie manier van denken, voelen en handelen kan ontwikkelen. Dwangmatigheid is nergens voor nodig, op geen enkel levensvlak. Het is soepel en natuurlijk meebewegen en afstemmen op wat jouw lichaam aan jou vertelt.
Back to basic, gaat dus letterlijk terug naar je eigen basis en bodem. Dit gaat in wezenheid niet over modellen en figuren, het gaat alles over bewust voelen, een diepe connectie maken met jouw unieke prachtige tempel, want ook emoties die niet verteerd worden kunnen 'plakken' en 'vervormen.'
Wil je ook weten hoe het zit met de frequenties in voeding en hoe jij daaruit vanuit jouw 'voelen' zelf een selectie kunt maken hierin?
In mijn boek inspireer ik je heel graag verder.
Warme liefs
Mieke

Mijn tweede boek is aan te kopen via www.miekecoigne.com of www.boekscout.nl ( spiritualiteit)

Populaire posts van deze blog

Contact maken met elfen - geleide oefening en mooie elfenmuziek

Ikigai--- een levensstijl

Het oude en het nieuwe paradigma