Volle Maan of Wolfsmaan 18 Januari 2022

Terwijl we de eerste Volle Maan van 2022 vieren op 17/18 januari, die in het koesterende teken Kreeft staat, laten we het oude achter ons en accepteren we het kosmische duwtje om in onze ware kracht te stappen.


Volle manen verlichten en versterken altijd alles wat zich onder het oppervlak afspeelt en bieden de mogelijkheid om los te laten wat ons niet dient.

Deze doet dit met een forse dosis intensiteit dan normaal, omdat Pluto in een strakke uitlijning met de zon en dus tegenover de Maan staat.

We hebben ook Mercurius die retrograde gaat, Uranus die recht draait en de knooppunten van de maan verschuiven naar een nieuwe as - dit alles vormt het toneel voor een jaar van Alchemie of Transformatie. Kijkend naar de astrologie, belooft dit jaar zeker een welkome uitbreiding, na de beperkende energieën van de afgelopen 2 jaar. Met Jupiters reis door Vissen, zullen we ons een nieuwe aarde voorstellen.

Deze Volle Maan wordt symbolisch ook Wolfsmaan genoemd vanwege 'de huilende wolven' die hun stem verheffen in de winternacht; we zullen het gehuil horen, maar we zullen weten dat dat gehuil diep in onze eigen geest komt.

Tijdens deze Volle Maan zullen er veel waarheden voor ons naar boven komen; emoties zullen naar de oppervlakte komen, en veel van wat we voelen zal niet langer een mysterie zijn, maar een waarheid om na te streven. Voor elk teken zal deze Volle maan anders raken; voor sommigen zal dit intens zijn, terwijl het voor anderen rustiger kan verlopen. Wat jj dan ook ervaart, weet dit: wij zijn de huilende wolven onder de Volle Maan in Kreeft. 



Het is ook de laatste dag voordat de Maansknopen aan een nieuwe cyclus van 18 maanden beginnen. Er gebeurt astrologisch heel veel!

Maak je geen zorgen - we kunnen alles wat er gebeurt vereenvoudigen door het op te splitsen. Ten eerste, met Venus en Mercurius in omgekeerde volgorde, vragen ze je om de retrospectieve vragen te stellen voor een vleugje duidelijkheid en perspectief, zoals: "Wat werkt en wat niet?"

Voordat de knooppunten naar Stier/Schorpioen verhuizen - ons uitnodigend om op onze innerlijke bronnen te leunen om ons droomleven te manifesteren - denk na over 'Hoe is mijn wereldbeeld veranderd in de afgelopen 18 maanden?' en 'Wie moest ik worden?' De knooppunten zijn hemelknooppunten die bestemmingspunten vertegenwoordigen, dus het is belangrijk op te merken of je je voldaan voelt en je hart volgt.

Wanneer de Maan in Kreeft staat, zullen emoties waarschijnlijk toenemen omdat het teken Kreeft wordt geregeerd door de Maan. Misschien merk je dat je je wilt terugtrekken uit de wereld, je wilt oprollen voor een avondje zelfzorg, of reactiever wilt worden dan normaal. Dit is jouw toestemmingscertificaat om jezelf te behandelen als de 'ster van jouw film'.

Eer alle gevoelens die zich voordoen en, belangrijker nog, zorg voor jezelf. Zelfliefde moet hoog op het menu staan ​​en pas op als je een emotionele uitbarsting voelt opkomen, aangezien Pluto, de planeet van transformatie, ook in de mix wordt gegooid. Herinnering: sommige dingen kunnen beter onuitgesproken blijven totdat deze krachtige energie voorbij is. Dit is het perfecte moment om alle emoties los te laten die mogelijk zijn overgedragen naar het nieuwe jaar, dus als je geneigd bent, sta jezelf toe je terug te trekken en het uit te schreeuwen. Het seizoen van Steenbok kan ons er vaak van weerhouden onze emoties te omarmen, maar deze Volle Maan is het perfecte moment om opnieuw kennis te maken met je gevoelens. Je hebt hard gewerkt, nu is het tijd om te pauzeren en je innerlijke zelf te koesteren. Hoe kun je dit jaar in een emotioneel gereinigde staat ingaan?

Vergeet niet jezelf te vieren wanneer je nadenkt en werkt aan je maanrituelen. Voordat je verder gaat met het volgende, moet je echt waarderen hoe geweldig je bent en wie je moest worden om hier te komen.


Populaire posts van deze blog

Contact maken met elfen - geleide oefening en mooie elfenmuziek

Ikigai--- een levensstijl

Het oude en het nieuwe paradigma