Nieuwe Maan in het teken Leeuw - 28 Juli 2022

 


“Er is licht in een persoon van licht en het verlicht de hele wereld. Als het niet schijnt, is er duisternis.” – Het evangelie van Thomas

Nieuwe manen in astrologie komen altijd overeen met de energie van een nieuw begin, omdat deze donkere maanfase wordt beschouwd als het resetpunt van de maandelijkse cyclus van de maan. Nieuwe manen treden op wanneer de zon en de maan op hetzelfde punt in de dierenriem staan. Deze alliantie van lichtbronnen kan ons helpen om gemakkelijker contact te maken met onze intuïtie, de eerste stappen te zetten naar onze toekomstige doelen, of ons een boost geven om eindelijk nieuw blad om te slaan. Omdat de nieuwe maan van juli 2022 niet zo toevallig het trotse en gedistingeerde teken Leeuw raakt, heeft de spirituele betekenis ervan alles te maken met jouw eigen unieke grootsheid te erkennen,  diepgewortelde angsten verder op te ruimen en bereid zijn om onze eigen unieke Lichtkracht te ankeren. Het is dus een heel uitnodigende tijd om je hart te volgen op elk vlak. 

Wat is de spirituele betekenis van de nieuwe maan van juli?

Fel, vurig en vol vertrouwen; de nieuwe maan van juli 2022 in Leeuw verschuift onze focus naar het manifesteren van elk brandend verlangen in ons hart. De dierenriemenergie van Leeuw draait helemaal om passie, warmte en positiviteit, en dit teken is niet bang om de schijnwerpers te stelen - dus nu is het tijd om je doelen centraal te stellen. Dit maanmoment helpt ons om  meest authentieke versie van onszelf te belichamen. Of je nu romantiek, carrière, succes of creatieve inspiratie wilt manifesteren, dit is een buitengewoon krachtige kans om verder te denken dan wat je ooit voor mogelijk hield en vooruit te gaan met volledig vertrouwen in je vermogen om wonderbaarlijke dingen te laten gebeuren. Hoe krachtiger en oprechter verbonden met je hartsbewustzijn, hoe meer je puur jezelf kunt Zijn. Geen kopie van iemand die je bewondert maar enig en uniek in wie JIJ werkelijk bent! 

Veel van de magie die wordt vastgehouden, kan worden toegeschreven aan het vurige driehoeksaspect dat plaatsvindt tussen de zon en de maan in Leeuw en Jupiter in doorzetter Ram. 

Deze verbinding dient als een explosief sterretje van geluk, dat optimisme en nieuw potentieel over al onze inspanningen giet. Hoewel nieuwe manen bijna altijd het starten van nieuwe dingen ondersteunen, is deze vooral klaar om heldere hartsdoelen, afgestemd op jouw Zielskleur.

Jupiter in astrologie draait helemaal om expansie - en omdat het zich momenteel in het vuurteken Ram bevindt, is het nog brutaler en onbevreesder om voorbij beperkingen te gaan en nieuwe dingen te bereiken. Omdat het verbinding maakt met de nieuwe maan, zal het alle sterrenbeelden een nog sterker gevoel van geloof, hoop en vrijgevigheid geven.

Naast de maximalistische mystiek van de driehoek van de nieuwe maan naar Jupiter, zullen we ook werken met wat stomende romantische energie: de sensuele planeet Venus zal een flirterig sextiel aspect maken met de seksuele planeet Mars. Deze gemakkelijke verbinding tussen de twee liefdesplaneten is een goed voorteken voor iedereen die relatie-gerelateerde intenties heeft. Pas op voor vliegende vonken tussen jou en een speciaal iemand, en wees niet bang om je gevoelens te delen. 

Hoe te werken met de Nieuwe Maan-energie van juli

Deze midzomer-lunatie is een van de meest ideale momenten voor manifestatie in 2022, dus verzamel die kristallen, kaarsen en een lijst met intenties en maak je klaar om een magische sfeer te creëren.  Leeuw -energie wil de beste zijn en het helderst schijnen, en dit vaste vuurteken is bereid hard te werken totdat het de top bereikt - dus dit is niet het moment om aan je capaciteiten te twijfelen of genoegen te nemen met het laagst hangende fruit. Terwijl je je concentreert op wat je wilt bereiken, of de doelen nu de komende maand of het komende jaar zijn, herinnert deze lunatie ons aan het belang van geloven in ons eigen onbeperkte potentieel. Als je geen enkele beperking zou hebben, wat zou je dan willen? Sta jezelf toe om moedig het meest verheven van je verlangens te creëren, want herinner je dat JIJ de schepper bent van jouw leven.. Ongeacht het script dat voor de mensheid wordt uitgevouwd,  zijn WIJ op Aarde geïncarneerd, op dit moment, met krachtige uitdagingen om ons dat te herinneren. Als iedere incarnant zich dat herinnert en daar de volle verantwoordelijkheid voor draagt, creëren wij samen als co-creators een nieuwe wereld. 

Leeuw is het teken dat regeert met zaken van het hart - inclusief de dingen die ons vreugde en geluk brengen, evenals alles wat onze gepassioneerde kanten verwarmt. Dit maakt de Leeuw  nieuwe maan tot een fantastische tijd om een ​​liefdesspreuk uit te spreken om romantiek in je leven te brengen of meer geluk in je relaties te blazen. Let wel dat je altijd de vrije wil van de ander respecteert en daarin horen allerlei manipulatieve rituelen afgeweerd te worden. Als je je voelt dat je hart geopend is kun je een sparringspartner aantrekken, vanuit het onvoorwaardelijke vertrouwen dat dit ook op jouw weg komt. Geduld en vertrouwen en je overgeven dat het beste voor jou op jouw weg komt en je verder niet bezig houden met 'wanneer' een liefde zou moeten komen. Radicale overgave en je leven verder vervullen vanuit jouw hoogste potentie. 

Je kunt je ook afstemmen op het heersende element van vuur door een kaarsritueel te doen om overvloed, sensualiteit of succes te manifesteren op elk gebied van je keuze. Bovendien, omdat Leeuw wordt geassocieerd met creativiteit en passieprojecten, is dit een belangrijk moment om intenties te stimuleren die betrekking hebben op je hobby's, nevenactiviteiten of artistieke bezigheden. 

Kanaliseer deze artistieke inspiratie in het maken van een vision board dat je kan herinneren aan je uiteindelijke doelen en je kan motiveren om door te werken totdat je ze bereikt. 'The sky is the limit', vooral met deze gelukkige maan aan onze kant. Sta toe dat het zelfverzekerde gevoel van Leeuw jouw vertrouwen en diepe overgave aan jouw Leven, jou naar de Sterren leidt. 

Uiteindelijk

Voor Leo is dankbaarheid het levenselixer. Dankbaarheid maakt je nederig, blij en stralend. Een winnende combinatie. Een van de beste snelkoppelingen naar een staat van echte dankbaarheid is om je een keer te herinneren dat je iets voor iemand anders deed en ze je bedankten. Dus oefen je om dankbaarheid te ontvangen. Dat is in overeenstemming met de vibratie van Leeuw . Dan gaan we iets goeds doen voor een ander en verspreiden positieve trillingen zich. Wees een geschenk aan het bestaan! 

Ter reflectie n.a.v. het citaat

“Er is licht in een persoon van licht en het verlicht de hele wereld. Als het niet schijnt, is er duisternis.” – Het evangelie van Thomas

Een hart dat overloopt , zo vol licht dat het de hele wereld verlicht: dat is waar het teken Leeuw over gaat. Een Nieuwe Maan is, zoals geschreven, een tijd om zaden te planten, dus neem met deze Nieuwe Maan in Leeuw de tijd om je hart volledig te vullen. Je zult hulp krijgen van de driehoek van deze Nieuwe Maan naar de joviale Jupiter - de overvloedige en grootmoedige "brenger van vrolijkheid". Zie jezelf als een geschenk aan de wereld - aan het hele bestaan. Hoe komt dit geschenk tot uiting? Door kunst? Onderhoud? Koken? Onderwijs? Het maakt niet uit wat het is. Het enige dat telt is dat het de juiste manier is voor jou - het pad van de zuiverste vibratie, waar vreugde en creativiteit van nature stromen. Als je je ding doet, voel je je goed, en anderen voelen dat ook. 

Elk ego is een uniek voertuig, perfect ontworpen om te helpen het pure Licht van het zijn in deze wereld te laten schijnen. Het Licht wil door iedereen heen schijnen, en als we het toelaten, verheugt het Universum zich. Maar al te vaak verwarren we het ego met de bron van het Licht. Dit is alsof je een auto aanziet voor het fenomeen beweging. Zoals met alle astrologische energieën, is het pad naar de pure uitdrukking van Leo smal en vol valstrikken. Leeuws' valstrikken vinden allemaal hun oorsprong in het verduisteren van het Licht - zich ermee identificeren op ego-niveau, in plaats van het te herkennen en zich over te geven aan zijn hogere bron. 

Trots is een goede tweede voor angst in het pantheon van giftige emoties, en subtieler in zijn trucs, omdat het echt goed kan voelen. Het bedwelmt ons met het gevoel een speciaal iemand te zijn. We leggen onze eigenaardigheden vast, onze voorkeuren en antipathieën, en alles wat we doen, zeggen of creëren.

 Dit voelt op het moment misschien goed, het geeft ons een zwak gevoel van eigenwaarde, maar het veroorzaakt lijden op de lange termijn. Als er bijvoorbeeld iemand langskomt die ons een duwtje in de rug geeft bij ons 'ding', dan stort ons gevoel van speciaal- zijn in. Dat doet pijn. Maar nog erger is het lijden dat voortkomt uit het afgesneden zijn van het ware Licht, alleen genoegen nemend met de flikkerende gloeilamp van het ego. Dat is de prijs die we betalen voor het niet kunnen ervaren van iets anders dan onze eigen identiteit. 

Heb een fijne New Moon 

Populaire posts van deze blog

Contact maken met elfen - geleide oefening en mooie elfenmuziek

Ikigai--- een levensstijl

Het oude en het nieuwe paradigma