Haat schept even machtige banden als liefde




"Je verafschuwt iemand? Wel, weet dan dat je bezig bent een band met hem te smeden, een band die even sterk aan je trekt als wanneer je van die persoon zou houden, want de haat is even machtig als de liefde. 


Velen zijn zich niet bewust dat er een hele groot web door mens heen is geplaatst, waardoor eenheid en verbondenheid onmogelijk is. Velen spreken over liefde, onvoorwaardelijke liefde, universele liefde, ervan overtuigd dat ze werkelijk in liefde Zijn. Er moet maar iets gebeuren en kijk wat er dan gebeurt. Weinigen stellen zich de vraag wat er precies aan de oorsprong ligt, waarom niemand werkelijk vanuit die liefdeskracht leeft.

Het antwoord ligt in het gegeven: niemand leeft vanuit de oorspronkelijke liefdeskracht en schepperskracht. Niemand kan anderen vanuit die essentie 'zien', omdat niemand die essentie in zichzelf bekrachtigt, wat er ook mag gebeuren in de uiterlijke wereld.

Enkelen worden zich hiervan bewust, enkelen zien dat we uit onze goddelijke essentie gehaald worden zodra er maar iets in ieders persoonlijk leven gebeurt. Velen leven nog steeds vanuit een geprogrammeerd script waarin dualiteit wordt gecreëerd.

Hoe spiritueel men soms denkt te zijn, dit is niet de spiritualiteit die bijdraagt tot verbinding en eenwording. Die zullen we eerst in onszelf mogen ont-dekken. 

Als je innerlijk van iemand verlost wilt worden, verafschuw hem dan niet, maar onderzoek waar jouw pijn zit. Neem daar de verantwoordelijkheid voor op en pak jouw pijn aan, op een volwassen manier.

Je zult zeggen: “Ik verdraag deze persoon niet meer, ik heb wat hem betreft alle schepen achter me verbrand.” Ook dat is een spirituele 'illusie' die je zelf in je ontwakingsproces nooit dichter bij jezelf zal brengen. 

 Fysiek wellicht, oké, je hebt geen contact meer met hem; maar op het astrale niveau is dat anders, daar kom je niet los van iemand die je verafschuwt of benijdt.

Haat schept even sterke banden als liefde. Deze banden zijn natuurlijk verschillend: de liefde brengt je het een, de haat het andere, maar even zeker en krachtig als bij de liefde. 


Waarnemen, observeren helpt je verder in je groei naar je oorspronkelijke essentie. Alles wat jij creëert vanuit haat, boosheid, misgunning, is een holografische projectie in een bubbel van niet-in-liefde- Zijn met jezelf.


www.miekecoigne.com





Populaire posts van deze blog

Contact maken met elfen - geleide oefening en mooie elfenmuziek

Ikigai--- een levensstijl

Het oude en het nieuwe paradigma