Licht bewustzijn in een expanderend hartsbewustzijn


Er wordt heel veel geschreven en gepraat over 'licht', 'het licht'. Er is ook 'duisternis'. Ze bestaan naast elkaar. Onderzoeken van onze diepste angsten, waardoor we de schaduwen van ons verleden achter ons kunnen laten, laat ons herinneren dat we de scheppers zijn van ons leven. 

De confrontatie aangaan vraagt moed om de donkere niet in-licht zijnde delen in onszelf te onderzoeken. Angst is in elk levend wezen als een programma ingevoegd, zodat we niet vanuit onze liefdes- en scheppingskracht leven.

We zullen het geketend zijn aan oude paradigma's en - dogma's, het consumentisme moeten loslaten en openstaan voor een wel zeer diepgaande transitie in onszelf. Het hoofddenken ruimt plaats voor het hartdenken, dat volop in het teken van Waterman of Aquarius staat. 

Sommigen geven de voorkeur de duisternis, nemen er genoegen mee om een gevangene te blijven van onwetendheid, angst, woede, haat, niet-liefde. Andere kiezen voor het licht, wetend dat liefde de ketenen van het leven in een archonten aangestuurde nepwereld verbreken.

Heel veel berichtgevingen, die als behoorlijk beangstigend en verwarrend ontvangen worden, bereiken ons via sensationele mediaverhalen, holografische beelden die precies de bedoeling hebben ons af te houden van het Bronwezen dat we Zijn. 

Onderzoeken in onszelf welke scripts en de daaraan verbonden beelden ons uit onze liefdes- en scheppingskracht houden, is de bestemmingsreis van onze incarnatie, ongeacht welke positie we bekleden in de maatschappij. 

Ieder geïncarneerd wezen bevindt zich op dezelfde spiraal omdat in ieder wezen een lichtvonkje aanwezig is, los van hoe sommigen zich vastklampen aan donkere schaduwkanten. 

Elk wezen is in zekere mate bewust in een eigen bewustzijnsveld. Sommigen haken aan op schaduwkanten, anderen erkennen de schaduwkanten en lossen deze op met de kracht van innerlijk licht. Over het algemeen is er nu een versneld tempo naar hogere bewustzijnsvelden merkbaar, waardoor de hartsenergie expandeert. 

We hebben het vermogen om innerlijk licht in de donkere hoeken van onwetendheid te laten schijnen, onszelf uit de greep los te maken. Dit is nu volop aan de gang.

We spelen allen een rol, en elke rol kan bijdragen aan de transitie van het leven op aarde. In die zin mogen we elke identificatie op een andere wijze belichten en elke vorm van zwaarwichtigheid of lichtbevondenheid loslaten.

Pas wanneer we de donkerste spelonken van angst zijn binnengegaan, zullen we ons innerlijk licht aanraken. Daar lost polariteit en duisternis op. Wanneer we anderen niet dezelfde ontdekkingen laten doen, zullen we heel weinig profijt hebben van onze eenzelvige bewustwordingen, want 'liefde' moet gedeeld worden. 

Het Licht kent geen beperkingen. Welke keuzes we maken, ligt in de open ruimte van ons hartsbewustzijn. 










Populaire posts van deze blog

Contact maken met elfen - geleide oefening en mooie elfenmuziek

Ikigai--- een levensstijl

Het oude en het nieuwe paradigma