Succes is niet wat je doet, maar wie je bent in wat je doet.

Succes is niet wat je doet, maar wie je bent in wat je doet.



Het lijkt wel of we nog niet goed genoeg zijn zoals we zijn. Het moet steeds beter, steeds meer, steeds geweldiger, steeds sneller. De vragen die ik wel eens in consulten krijg gaan over succes en succesvol zijn en liefst meteen. Daarbij komt dan nog eens het zich vergelijken met anderen, die het in hun ogen beter doen. 
Een ratrace, niet tegen de klok, maar tegen zichzelf. Het gaat al langer niet meer over zichzelf, maar over hoe de buitenwereld naar jou kijkt. Je wilt als succesvol worden gezien. Kost wat kost. Dat het je gezondheid kost, dat het je innerlijke rust kost, dat het je leven kan kosten, het maakt niet uit. Succes is je levensdrijfveer.
Nu zijn dit ook wel de programma's waarmee iedereen geconditioneerd werd. Het merendeel van de mensen is zich niet van iets anders bewust. Dat de gelaagdheden van die programma's gigantisch zijn, weten de mensen die zich losmaken van al die programma's. Dit is het proces van ontwaken en het zich loskoppelen om zich te kunnen verbinden met de oorspronkelijke schepper die we allemaal zijn. 

Het vraagt dus echt zeer veel moed om die stap te zetten, omdat iedereen zich precies door al die programma's heen moet worstelen. Bewust schrijf ik 'worstelen', omdat we allemaal te maken krijgen met aardse oordelen uit de omgeving. 
Wat zal mijn omgeving hiervan 'vinden'. Weet ook dat 'taal' vooral ingevoegd werd, in de programma's. Voornamelijk de linkerhersenhelft overheerst in taal, zoals we het keurig hebben 'geleerd'. Met andere woorden, het is nog veel intenser dan ik in dit summiere blog schrijf. 

Vanuit welke mindset en denk- kader heb je een beeld van  wat succesvol- zijn is voor jou?
Ik blijf tot dan het antwoord schuldig, want ik zou het niet weten.
Ik kan slechts luisteren naar het beeld dat jij hebt over ' succesvol zijn ' : is dat voor jou op de kortst mogelijke tijd veel geld verdienen?
Is dat bekend worden? Is dat erkenning krijgen en gezien worden?
Is dat iets willen bijdragen aan de samenleving? Is dat excellentie in je métier naar buiten brengen....of zowat een allegaartje van alles....
Hoe meer ik die vraag de laatste tijd in mijn gesprekken krijg, hoe dieper ik invoel...als gevoelsmens want het antwoord op mijn vraag: ' Kan je je inbeelden hoe jij je voelt met het op een zo kort mogelijke tijd veel geld verdienen, erkenning krijgen, bekend zijn en een bijdrage leveren aan de maatschappij ? 
'
Voelen? Hoezo voelen? In succes verkrijgen, moet je, want dat heb je geleerd, zakelijk denken. Zakelijk 'zijn', zakelijk 'handelen'. Het gaat toch om het geld? 
Doordat je veel geld verdient, word je gezien als geslaagd en succesvol. 
Stel je jezelf soms eens de vraag waarom zoveel succesvolle, geslaagde zakenlui in een depressie geraken, uit het leven stappen? 
Neen? Omdat velen het niet willen zien, velen kijken liever 180° de andere kant uit. 
Het beeld dat men wil behouden is ' hij was geslaagd, succesvol, wat jammer'. En iedereen gaat weer door in het streven naar dat éne 'ding': succes hebben. 


Waarvan laat jij nog het gevoel van succesvol te zijn afhangen, of is er niet ergens dat diepe weten dat jij en jij en jij op zich al succevol bent zonder dit alles?
Voel jij je dan niet gelukkig dat je een succesvolle moeder bent die de taak op zich heeft genomen de beste zorgen voor haar kinderen en gezin te geven?

Voel je je dan niet succesvol omdat jij een weg kiest om in de schaduw , achter de coulissen je bijdrage te leveren aan de maatschappij?

Voel je je dan niet succesvol omdat jij bent wie je bent en zomaar gelukkig, intens gelukkig bent dat je gezond bent, een fijn gezin hebt, toffe vrienden, veel interesses en hobby's, een leuke job....

Het vraagt in deze tijd heel veel lef om in je eigen succesverhaal te blijven vertrouwen en dat op eigen manier te be-leven.

Bewondering voor het zichzelf helemaal laten zien in alles wat onder het topje van de ijsberg verborgen ligt en dat onbevreesd delen. Wow.

Dat vraagt heel veel zelfliefde, zelfmededogen en zelf-lef.

In ieder geval, wat je ook doet, maak van de kleinste dingen in je leven het grootste succes en voel eens hoe je de ander empowert te laten ervaren om van die kleine succesverhalen te genieten.

We vieren het leven al één grote succes-ervaring en JIJ mag jouw zielsbestemming die richting geven, die helemaal resoneert met dit bewuste Zijn.

Succes is niet zozeer wat je doet, maar wie je werkelijk BENT in wat je doet, vanuit jouw zielskleur en zielsbestemming. 

Namasté Aloha, so much empowering.

@ Mieke 
8-12-2019

www.miekecoigne.com 

Populaire posts van deze blog

Contact maken met elfen - geleide oefening en mooie elfenmuziek

Ikigai--- een levensstijl

Het oude en het nieuwe paradigma