F.E.M.S.


Misschien draag je al een tijdje zware lasten en verantwoordelijkheden mee, die je nu mag loslaten. Loslaten staat voor opschonen, opruimen, reinigen, ontgiften op elk gebied.



Fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.
Vind je het zelf niet wat vreemd dat mensen zich graag opmaken, om er goed uit te zien, en tegelijk zo weinig aandacht geven aan de binnenkant? Als de buitenkant er naar behoren uitziet, voelen veel mensen zich beter in hun voel...al kan dit gevoel weer snel weg-ebben. En dat is precies wat er wordt bedoeld met loslaten, opschonen, opruimen, ontgiften van binnenuit.
Na verloop van tijd creëren lasten emotionele gevoelens en vermoeidheid, die zich blijven opbouwen als we deze niet loslaten en onze weg geen schonere en gezondere levensstijl inblazen.
In het moment te leven, mee te bewegen met de omstandigheden van het leven, in plaats van ertegen te vechten. Soms kunnen we de omstandigheden die zich in het leven voordoen, niet veranderen. Anderzijds hebben we wél controle over onze manier van waarnemen, van schouwen en reageren.
Zelfs in het geval je angst voelt, laat de dingen zich op een natuurlijke manier ontvouwen. Het leren waarnemen, het leren schouwen geeft een ruimer zicht op wat er zich werkelijk afspeelt in het leven, in jouw leven. Je hoeft niet op alles te reageren, je hoeft niet op alles onmiddellijk te reageren. Laat situaties ook landen in je hart, en ga daar voelen hoe jou iets raakt en onderzoek of je hiermee iets kunt of wilt doen. De tendenzen die ik waarneem zijn van een ander aard hierin. Het snelle soms explosieve reageren op iets wat raakt, leidt vaak tot emotionele uitputting. Emotionele uitputting leidt tot nog meer klachten en gezondheidsproblemen.
Misschien is het een idee om een aantal van je lasten, verantwoordelijkheden die al langer niet jouw verantwoordelijkheid zijn, over te laten, over te geven. Ondersteuning of hulp in te roepen, zodat je wat meer je rust kunt nemen.
Respect-eer en koester jezelf door persoonlijke grenzen te stellen. Grenzen stellen kan heel lastig zijn, als je geleerd hebt om er ten alle tijde voor anderen te zijn. Misschien ervaar je nu pas dat je uitgeput bent, niet aan jezelf meer toekomt, je batterijen opgeladen moeten worden, het moe bent geworden om eindeloos te willen voldoen aan verwachtingen van anderen. Concreet komt het erop neer dat je anderen alleen helpt wanneer je niet meer het gevoel hebt, jezelf op te offeren. ( slacht-offerbewustzijn). Een oprecht en eerlijk JA zeggen aan je NEEN. Als je hierin oude gedachtenrommel opruimt, wordt jouw JA aan je JA een oprechte JA.
Emotioneel en Mentaal opschonen gaat over alle toxische, beknellende, beperkende overtuigingen en gedachten die voor emotionele belasting zorgen. Dit heeft een weerslag op het lichaam. Je ziet het niet onmiddellijk...alleen is het datgene wat we op een bepaald moment, in een bepaalde levensfase heel helder weerspiegeld zien.
Dit is wat ik noem: verantwoordelijkheid nemen op elk levensvlak en dit op een gebalanceerde, evenwichtige gezondheidsbevorderende manier'.
Ook al ervaart niet iedereen dit als prettig...mijn visie is nog steeds dat zachte heelmeesters stinkende wonden maken. En ook dat geldt voor mezelf. Ik heb niets aan betuttelen, aan gejammer en geklaag. Dankbaar dat er voldoende heelmeesters zijn die ook mij willen laten 'zien' en 'voelen' en die heelmeesters zijn ook weer mensen die zich openstellen. Ze hoeven evenmin in je leven te blijven, want het leven is voortdurend in beweging. Ook mensen komen en gaan. Wat overblijft is JIJ als geheeld mens die het leven bemeestert en dat je in die weg mensen ontmoet, is wat op een fijne en gezonde manier verbindend doorwerkt.
Het materialistische denken verandert druppelsgewijs in een hartelijk bewust denken en leven.
Veel liefs
Mieke ❤
Kan een afbeelding zijn van bloem en natuur

Populaire posts van deze blog

Contact maken met elfen - geleide oefening en mooie elfenmuziek

Ikigai--- een levensstijl

Het oude en het nieuwe paradigma