Chakra's reinigen met water

 Chakra's reinigen met water


Deze oefening kunt je doen als je 's morgens onder de douche staat, maar ook in de natuur onder een waterval, in een riviertje of in de zee.
Leg je linkerhand op de basis van je wervelkolom, houd je rechterhand even boven je schaambeen en probeer je eerste chakra te voelen. Je kunt dit chakra voelen als een koude of tintelende gewaarwording. Draai dit chakra drie of vier keer tegen de klok in. ( stel je voor dat je lichaam de wijzerplaat van een klok is). Draai je vingertoppen daarbij in een cirkeltje rond. Spoel je vingers daarna af in het water.
Op deze manier was je het vuil en de gifstoffen weg die zich aan de chakrawanden hebben gehecht.
Herhaal dit voor het tweede chakra, dat 5 cm onder je navel ligt, voor het derde chakra bij je zonnevlecht, voor het vierde chakra ter hoogte van je hart, midden op je borst, voor het vijfde chakra in het kuiltje van je keel, voor het zesde chakra midden op je voorhoofd en voor het zevende chakra op je kruin.
Zorg ervoor dat je na afloop steeds je vingers afspoelt. Voel de verdichte energieën van een chakra, daar voel je de verstopping zitten. Ze kunnen lijken en aanvoelen als gesponnen suiker, heel anders dan een helder chakra, dat zacht tintelende en lichte vibraties hebben.
Ga nu terug naar het eerste chakra en draai het drie of vier keer met klok mee. Herhaal dit bij de andere chakra's en herstel zo hun juiste draairichting. Deze oefening zorgt ervoor dat elk chakra met zijn optimale frequentie draait, ongehinderd door vuil of verschraald energieën die op een subtiel niveau ziekte kunnen veroorzaken. Een helder chakra is in staat energieën uit de natuur aan te trekken die je lichtenergieveld voeden en je gezondheid bevorderen.
Deze oefening doe je best als je hiervoor rustig je tijd kunt nemen. Hoe bewuster je de oefening uitvoert, hoe helderder je kunt voelen waar precies een blokkade zit.
Waarom water. Water wordt geassocieerd met de archetypische moeder die nieuw leven schenkt. Water wordt in agrarische samenlevingen bij veel inwijdingen gebruikt, omdat men voor de landbouw afhankelijk is van water. In veel rituelen wordt water gebruikt omdat we ons onbewust herinneren dat we in een bepaalde fase van onze evolutie van zeedieren landdieren zijn geworden en ons primitieve leven in de oceaan achter ons hebben gelaten. Ook kunnen we heel intuïtief herkennen dat water aan onze verschijning in de wereld aankondigt, omdat het voorafgaat aan onze gang door het geboortekanaal. Water symboliseert zuivering en wedergeboorte. Vanuit sjamanisme vertegenwoordigt water de rivier van tijdloosheid. Water spoedt zich stroomafwaarts, verzamelt zich in poelen en kan via onderaardse stromen zelfs terugkeren naar de bron. Het verleden is niet per definitie bepalend voor de toekomst, de toekomst kan ook het heden beïnvloeden.
❤

Populaire posts van deze blog

Contact maken met elfen - geleide oefening en mooie elfenmuziek

Ikigai--- een levensstijl

Het oude en het nieuwe paradigma