Persoonlijke kracht opbouwen

 Het geheim om je persoonlijke kracht op te bouwen...


' Het geheim komt voort uit MEESTERSCHAP over ONZICHTBAARHEID en TIJD.

Maar het is niet het geheim dat belangrijk is. Het gaat erom hoe we het geheim be-waren, hoe we het met ons mee-dragen.

Het geheim kennen is als het kennen van de toe-komst, en wie anders dan degene die begrijpt dat de tijd ronddraait als een wiel, kan de toe-komst begrijpen zonder daardoor van slag te raken.

Als je vertrouwen op de werkelijkheid is gebaseerd, op de overtuiging dat de tijd zich in slechts één richting beweegt, zal de basis voor je overtuiging stukgeslagen worden als je de toe-komst mee-maakt.

De sjamaan maakt zich daar helemaal niet druk om, omdat de sjamaan geen overtuigingen nodig heeft. De sjamaan heeft de ervaringen. Niettemin vergt het grote vaardigheid om de toekomst te kennen en ervoor te zorgen dat je kennis je daden en je intenties niet bederft.

Degenen die hier begraven zijn, weten deze dingen. Zij zijn door de tijd gegleden en hebben onze bestemming geproefd.'

Uit ' Island of the Sun

Alberto Villoldo en Erik Jendresen

De sjamaan ontwikkelt tijdens zijn inwijdingen gaandeweg drie geschenken, die hem helpt om los te komen van het idee van een LIINEAIRE TIJD, van de angst dat zijn tijd voorbijglijdt, en om zijn onsterfelijkheid te ervaren.

Die drie geschenken zijn: het geschenk van onverschrokkenheid, het geschenk van geduld en het geschenk van onderscheidingsvermogen.

De prehistorische hersenen begrijpen het heden, maar niet de toekomst. Ze opereren slechts in de tegenwoordige tijd. De nieuwe hersenen begrijpen verleden en toekomst, en tevens de tijd waarover de kwantumfysica het heeft, die zich kan ombuigen en uit zichzelf kan verschijnen en verdwijnen. Deze ervaring van tijd wordt 'oneindigheid' genoemd. 

De drie geschenken maken het mogelijk om de wereld van eten en gegeten worden te ontstijgen, de wereld waarin de tijd een kostbaar goed is waaraan altijd gebrek is. De drie geschenken geven je alle tijd die je nodig hebt en schenken je de vrijheid om je geen zorgen meer te maken over tijdgebrek.

Ze zorgen ervoor dat je niet overspoeld wordt door drama's en trauma's uit het verleden en geen last hebt van niet-uitgekomen dromen over de toekomst. Ze maken de geschenken van de neo-cortex volledig toegankelijk. 

Liefs 

www.miekecoigne.3com




Populaire posts van deze blog

Contact maken met elfen - geleide oefening en mooie elfenmuziek

Ikigai--- een levensstijl

Het oude en het nieuwe paradigma