Saturnus in Waterman vierkant Uranus in Stier - Inspiratie/ Reflectie


Saturnus *vierkant Uranus: oude structuren bezwijken voor een nieuwe visie-- tendenzen voor de komende periode.

Saturnus in Waterman vierkant Uranus in Stier


Vandaag (17 februari) beleven we de eerste van drie exacte contacten van Saturnus vierkant Uranus in Stier, de veelbesproken en bepalende doorvoer van 2021.

Opstand tegen autoriteit is het hoofdthema van Saturnus vierkant Uranus en we kunnen de invloed ervan al zien in de recente rellen in Nederland tegen COVID-19 avondklok, protest tegen nieuwe abortuswetten in Polen, aanhoudend verzet in Hong Kong tegen het harde optreden van de Chinese overheid, zoals evenals recente protesten in onder meer Nairobi, Manilla, Kaapstad en Guadalajara.

Door *retrograde beweging zal Saturnus vierkant Uranus in de loop van het jaar drie exacte contacten maken. Dit is de eerste doorgang en degenen met planeten of punten tussen 3 en 9 graden van de vaste tekens (Stier, Leeuw, Schorpioen of Waterman) zullen de effecten ervan al voelen.

Met Saturnus in Waterman, de heerser van Uranus, zeggen we dat Uranus over Saturnus regeert. Dit is veelzeggend en suggereert dat verandering zal zegevieren in deze botsing met de status quo. Het is eindelijk tijd dat de dingen verschuiven naar meer gelijkheid, nieuwe technologieën en een nieuwe visie voor de toekomst mogelijk maken, alles wat door Uranus wordt geregeerd.

Terwijl Saturnus in Waterman  activisme en revolutionisme typeert, staat Uranus is in Stier. Stier wordt geregeerd door Venus, die de leiding heeft over alle vormen van verbinding en relatie, inclusief de onderlinge verbondenheid van de ecologie. Een verschuiving van starre structuren naar een ander soort fundament, de geaarde gewortelde stevigheid. 

Terwijl bakstenen en beton duurzaam zijn en zelfs duizenden jaren meegaan, worden ze uiteindelijk weggesleten door de krachten van de natuur, door het voortdurende druppelen van water en de gestage, niet te stoppen druk van groeiende dingen. 

Op dezelfde manier zijn de oude structuren van Saturnus, de regels en voorschriften die we kennen onrechtvaardig, de systemen die sommige mensen bevoordelen boven anderen, de toewijding aan beleid dat we nu erkennen als zelfvernietigend en verdeeldheid zaaiend, de bureaucratische rompslomp die ons vasthoudt terug van het maken van positieve veranderingen, zullen deze uiteindelijk allemaal worden overwonnen door het verlangen en de impuls naar onze eigen groei en evolutie.

Een continu *sextiel tussen Saturnus en Cheiron, de planeet van de gewonde healer, zal ondanks de grote botsing tussen Saturnus en Uranus uiteindelijk positief en helend doorwerken. Saturnus in sextiel tegen Cheiron suggereert toewijding aan sociale genezing en 'het werk doen', dat moet gedaan worden om cultureel  trauma en onze gedeelde geschiedenis van onderdrukking en polarisatie te boven te komen.


De exacte data van Saturnus vierkant Uranus

De exacte data van het Saturnus Uranus-plein zijn 17 februari 2021, 15 juni 2021 en 24 december 2021, en elk exact contact heeft zijn eigen unieke kwaliteit. De twee worden tussen 1 en 12 oktober 2022 weer hecht zonder exact contact te maken, maar dit betekent dat we deze culturele omwenteling de komende twee jaar zullen meemaken.

Met Saturnus vierkant Uranus op 17 februari 2021 zijn beide planeten direct en zal de actie openlijk zijn. Vooruitstrevende politici zullen actie ondernemen en de vraag naar verandering zal duidelijk worden vermeld en proactief.

Op 15 juni 2021 kan Saturnus vierkant Uranus zich op een meer onderhandse manier manifesteren, aangezien Saturnus retrograde zal zijn. Er kan een gevoel zijn van terugtrekking om zich te hergroeperen of van verborgen of bedrieglijke acties van de kant van de machthebbers die proberen de status quo te behouden, vooral wanneer de zon op dezelfde dag een vierkant vormt voor *Neptunus.

Op 24 december 2021 zal de kwaliteit van *Saturnus vierkant *Uranus weer anders zijn. Deze keer zal Uranus retrograde zijn en dus kunnen we zien dat protest en rebellie uit de hand lopen of gewelddadig worden. Degenen die verandering eisen, kunnen merken dat ze hun ethiek in gevaar brengen als middel om een ​​doel te bereiken, in een wanhopige poging om de overhand te krijgen.

In oktober 2022 zijn zowel Saturnus als Uranus retrograde en kan er een gevoel zijn dat er nooit verandering zal komen, zelfs een gevoel van ontgoocheling en angst. Saturnus draait direct op 23 oktober, maar de twee blijven tot begin december in de bol. We hebben misschien pas echt het gevoel dat er dingen veranderen als Uranus op 23 januari 2023 direct keert.



Betekenis van

1. Vierkant:  Het vierkant geldt algemeen als disharmonisch aspect, men spreekt van een blokkade van de meewerkende wezenskrachten. De problematiek, welke uit dit vierkant komt, zal men op de ene of de andere manier steeds weer voelen. Uitdagingen, spanningen en ontwikkelingen, behoefte aan veranderingen.

2. Sextiel: Groeipunten naar een nieuwe visie en werkelijkheid 

3. Retrograde: Retrogrades duiden op een terugkerende beweging  Saturnus retrograde is een goede periode om de onderwerpen discipline, verantwoordelijkheid en planning eens opnieuw te bekijken, kortom een naar binnen kerende energie. Het kan als heel vervelend worden ervaren, het gevoel van niet vooruit te kunnen, niet het geduld te kunnen opbrengen. Niettemin wel zinvol en niet negatief.

4. Neptunus is de planeet van inspiratie. Het hogere octaaf van Venus, Neptunus, brengt schoonheid naar een hoger, spiritueler niveau. Het heerst ook over dromen, het onderbewustzijn, illusies, fantasieën en alles wat magisch en betoverend is.

Neptunus versterkt de intuïtie en leert ons om diep mededogen te hebben. Neptunus vraagt ​​ons vaak om offers te brengen voor het grotere goed of voor de liefde van een ander.

Neptunus verfijnt, zuivert en reinigt. Elke planeet die Neptunus bezoekt, zal zuiverder worden. Deze planeet kan grofheid niet verdragen. De hooggevoelige Neptunus brengt ons meer in harmonie met subtiliteit en versterkt daarom de artistieke kant van iemands persoonlijkheid. Neptunus regeert alle visuele communicatie, of het nu gaat om symbolen of gebaren, zoals fotografie, film, ballet en andere danskunsten, muziek, schilderkunst en poëzie.

Neptunus regeert ook over de zee en alle andere watermassa's. Het regelt regen, ijs en allerlei soorten vloeistoffen; inclusief dranken en alcohol. Neptunus heerst ook over drugs; zowel de slechte, die ons laten lijden, als de goede, die ons gezond maken.

Neptunus staat bekend als de Planet of Mist. Het zorgt ervoor dat we willen ontsnappen aan de alledaagse realiteit en een meer ideale, hemelse staat willen binnengaan. Het spoort ons aan om te excelleren en grenzen te overschrijden, om alle beperkingen te verwerpen.

Maar aangezien Neptunus de werkelijkheid verandert en onze perceptie ervan vertroebelt, zijn er tijden dat Neptunus problemen compliceert en het moeilijk maakt om feiten te ontcijferen. Neptunus kan ervoor zorgen dat we onszelf voor de gek houden (of door anderen worden misleid), of ons gewoon verkeerd laten begrijpen of verkeerd worden begrepen. Het regeert alles wat glamoureus en sprankelend is. Houd in gedachten dat de visioenen van Neptunus niet altijd echt zijn. (Het is de taak van Saturnus om ons de koude, harde waarheid te geven.) We hebben een planeet nodig om ons te inspireren. Dat is de provincie van Neptunus.

Neptunus is de heerser van Vissen. Het duurt 146 jaar om de dierenriem te omcirkelen, met een verblijf van ongeveer veertien jaar in elk teken.

5. Saturnus is de heerser van Steenbok. In de Griekse mythologie was Cronus een van de Titanen en de vader van Zeus. Cronus at zijn kinderen op om te voorkomen dat hij zou worden onttroond als de koning van de goden. Dat wil zeggen, totdat zijn vrouw, Rhea, hem misleidde om een ​​steen in te slikken toen Zeus werd geboren.

In astrologie wordt Saturnus geassocieerd met beperking en beperking. Waar Jupiter expandeert (uitbreidt) , vernauwt Saturnus zich. Hoewel de thema's van Saturnus deprimerend lijken, geeft Saturnus structuur en betekenis aan onze wereld. Saturnus kent de grenzen van tijd en materie. Saturnus herinnert ons aan onze grenzen, onze verantwoordelijkheden en onze verplichtingen. Het geeft definitie aan ons leven. Saturnus maakt ons bewust van de behoefte aan zelfbeheersing en van grenzen en onze limieten.

Saturnus-symbool Glyph Saturnus wordt vaak geassocieerd met onze vaders of vader- / autoriteitsfiguren. In de kindertijd waren de discipline, regels en voorschriften die ons werden opgelegd door onze gezagsdragers - van ouders, leraren en dergelijke - niet altijd prettig, maar ze hielpen ons in feite de wereld om ons heen te begrijpen. Evenzo helpen de lessen van Saturnus ons echt om te groeien. 




6.Uranus heerst over verrassing en alles onverwacht. Het regelt ook de toekomst en nieuwe technologie, inclusief alles wat nieuw is uitgevonden en alles wat onvoorstelbaar is en nog moet komen. Uranus is de vader van elektriciteit.

Innovatief, onvoorspelbaar, vindingrijk, fantasierijk, eigenzinnig en experimenteel, Uranus heerst ook over creativiteit en wetenschappelijk genie. Het is de taak van Uranus om regels te breken en gevestigde patronen of structuren te vernietigen, waardoor plotselinge, zelfs radicale veranderingen ontstaan. Uranus werkt altijd op plotselinge manieren en wordt de 'Grote Ontwaker' genoemd.

Uranus geeft een sterke impuls tot rebellie, onafhankelijkheid en zelfs shock. Opwindend en bevrijdend, Uranus zal alles wat traditioneel, conventioneel of orthodox is, omverwerpen waarvan het meent dat het zijn nut heeft overleefd.

Deze planeet levert snelle, bevrijdende resultaten op en combineert feit met intuïtie in haar zoektocht naar universele waarheden. Uranus wordt beschouwd als het hogere octaaf van intellectuele Mercurius en is zeer objectief en intelligent, zonder emotionele kant. Die mensen met sterke Uraanse invloeden in hun hitlijsten zijn pioniers en voorlopers in hun gemeenschap.

Omdat Uranus ook de scepter zwaait over sociale verandering, reguleert het ook de wereldwijde broederschap van de mens en alle humanitaire zorgen, inclusief milieukwesties. Uranus heerst over de Waterman. Ten slotte heerst Uranus over astrologie.

Deze planeet blijft zeven jaar in een teken en heeft daarom 84 jaar nodig om rond de dierenriem te cirkelen. 

7. Cheiron staat voor genezing, genezende krachten, lijden, trauma, onze diepste wond en onzekerheden. Cheiron wijst op onze grootste zwakte. Cheiron wordt beschouwd als "de gewonde genezer", aangezien Cheiron in de Griekse mythologie een genezer en leraar was die zichzelf niet kon genezen. Cheiron ontgrendelt ons vermogen om onszelf te genezen. Cheiron helpt ons onze diepe spirituele wonden, onze lage eigenwaarde of zelfrespect, ons gevoel van ontoereikendheid en begeleiding te identificeren met betrekking tot manieren waarop we kunnen genezen en boven deze problemen uitstijgen.


Cheiron stelt ons in staat onze grootste wond of zwakte te ontsluiten en stelt ons in staat te identificeren wat essentieel is. Het helpt ons tegenstellingen te verzoenen en holistisch te genezen.

Van genezen tot leraar
Als Cheiron ons leert onszelf te genezen, worden we zelf genezers en leraren. Cheiron geeft ons het nodige mededogen om een ​​helingsleraar te zijn.

Cheiron de "hands-on" genezer
Cheiron wordt de "hands-on" genezende planeet genoemd, die zalving brengt door middel van genezing door de handen. Cheiron is de wortel van de term "chiropractie", een vorm van hands-on healing.

De holistische invloed van Cheiron is diepgaand, aangezien Cheiron de mensheid beïnvloedt om als geheel te genezen. Interessant genoeg is er een Indiaanse profetie die stelt dat wanneer de planeet van genezing aan de hemel wordt ontdekt, de oude heilige leringen naar de aarde zullen terugkeren. Cheiron werd ontdekt in 1977.

Holistisch is gerelateerd aan het idee om het hele lichaam te genezen, niet alleen de delen ervan. Maar het is ook gerelateerd aan holisme, een idee dat het universum zelf een systeem van gehelen is, en als we die genezen, genezen we dat het universum een ​​geheel heeft. Cheiron zoekt dus een hele schepping of genezing van het hele universum.

Inspiratiekracht- reflectie 




De allerbelangrijkste thema's , die op dit moment als behoorlijk intens en heftig ervaren worden, gaan over werkelijk alles wat om transformatie en transmutatie vraagt. Velen ervaren dat het spanningsveld tussen alles wat afremt en blokkeert aangepakt mag worden. Het allerdiepste verlangen om vanuit de ware authentieke JIJ het leven invulling en zin te geven is niet meer weg te denken. Het transformatie en transmutatieproces leidt naar het hercreatie- en scheppingsmogelijkheden, die afgestemd zijn op de zielsblauwdruk, die voor elke mens anders, dus uniek en authentiek is. Het staat helemaal haaks op het moeten meelopen met de massa, om geaccepteerd te worden, om erbij te horen. Precies hierin we, ondanks het verlangen naar waarachtige verbinding en contact, toch kiezen voor het eigen zielspad en het onthechten van goedkeuring en liefde van autoriteiten die de druk opvoeren om mee te gaan met de stroom van de massa. Werkelijke autoriteit en hierin de verantwoordelijkheid aangaan is een uitdaging en hierin zullen we dan ook op de proef worden gesteld: omgaan met afkeuring, met sociale uitsluiting door de massa, met oordelen en onbegrip. Je kan in je eigen geboortechart ( www.astro.com) onderzoeken in welke huizen Waterman en Stier vallen, want precies in die huizen en verwante levensthema's zullen de grootste veranderingen plaatsvinden. Je weet en voelt intuïtief al langer wat nog werkt voor jou en waar je al langer ontgroeid bent aan gewoonten, patronen, overtuigingen...Durf echt te gaan staan voor wie jij werkelijk bent! Wie jij echt bent is niet welke rollen of titels je allemaal hebt vergaard, maar hoe je je kennis tot wijsheid integreert en meer mens geworden bent, ingedaald bent als aards-spiritueel-kosmisch mens en daar jouw verantwoordelijkheid en levensopdracht op Aarde neerzet. Met Stier dat staat voor Aarde en Schoonheid, ligt het in jouw handen om jouw zielsmissie vanuit liefde, schoonheid en vrede te realiseren: dienstbaarheid is het sleutelwoord. Dienstbaarheid vanuit de Waterman-energie en -bewust Zijn. Saturnus helpt om structuur en vorm te geven aan jouw zielsdoelen, vanuit een diepe innerlijke waarheid en vrijheid om je uit te drukken als wie jij werkelijk bent. Vrij, bevrijd en onthecht van oude paradogma's, wetten en voorschriften zoals het hoort. Er hoort niets te zijn, er is enkel de JIJ die jij werkelijk bent. Alles wat daar tegen in gaat, wringt en kraakt en is niet meer de bedoeling. Uranus haalt alles wat waar is voor jou naar boven en kan conflicteren met wat je ziet in de buitenwereld. Stapje per stapje zie je helder wat tot op heden verborgen is gebleven, niet alleen in het collectieve maar vooral in jezelf. Wat je voor jezelf verborgen houdt, blijft kleven als ballast, waardoor je niet echt kan evolueren. Stier wil graag vasthouden en willen zekerheid en veiligheid enerzijds, doch Uranus zegt: ' Breek door en laat gaan!' En dat kan in liefde voor jezelf, in schoonheid en respect. Alleen op die manier rimpelt je bewustzijn en bewuste Zijn verder...en wat je voelt en ervaart , ondanks het proces best heftig kan zijn met momenten, mag er allemaal zijn, zolang je jezelf en anderen geen schade berokkent. De strijd die je misschien wilt voeren omdat het kleine ego zich wil bewijzen, is onnodig en verloren energie. Strijden is oude energie, ijveren naar impliceert de ijver en de moed hebben om je te richten naar de essentie, jouw essentie van jouw leven. En daarin elkaar te inspireren. 

Het vraagt voor de komende periode, zelfs jaren enorm veel moed, liefde en lef om het leven te meesteren, de consequenties te nemen voor elke keuze die we maken, en niet langer als onvolwassen kinderen nog steeds de goedkeuring te vragen van de autoriteiten buiten onszelf. Dit is niet waar we naartoe evolueren...en dit is wat we nu te zien krijgen: mensen die nog steeds van een onbewust zijn de goedkeuring nodig hebben en mensen die vanuit een groter bewustzijn en Zijn in eigen autonomie en daadkracht staan, niet noodzakelijk in verzet of weerstand reageren ( wat er ook duidelijk is) maar vanuit onverzettelijk waarachtigheid levenskracht. Dat iedereen hierin op eigen wijze een parcours en weg in zoekt is juist heel verrijkend en boeiend om waar te nemen. Ook in dit parcours kunnen we voor elkaar een lichtpuntje zijn: even op adem komen, tot rust komen, delen wat er gevoeld en ervaren wordt. 

Het onderzoeken van wat nu echt waardevol en belangrijk is, het opnieuw eren van waar we in het verleden niet bij stilstonden, het her-waard-eren van die dingen die we in het verleden als heel normaal en evident ervoeren....de liefde waarnaar wordt verlangd uitbundiger vieren of in stilte samen hand in hand ademen in een stroom van verbinding en dankbaarheid. 

Een vierkant is hier duidelijk het spanningsveld dat ons bewustzijn oprekt in dieper doorvoelen hoe we ons echt voelen...ons lichaam, onze goddelijke thuis, waar we nu kunnen beslissen of we op de allerbeste manier zorgen dragen voor onze 'tempel' of het laten verzieken, verjunken, verzuipen, verpakken en inpakken in alles wat schijnbaar leidt tot een leven in een gezond en levendig lichaam. De op zich schone verpakking is niet noodzakelijk schoon van binnen. Gezondheid komt van binnenuit en dat zal ook altijd zo zijn. Geluk(s)makers geven tijdelijk bevrediging...zolang het niet van binnenuit gevoeld wordt, vervliegen geluk(s)makers in no time. Nog meer van die geluksbrengers....shoppen van de ene geluksbrenger naar de andere. 

Wat wil je voor nu loslaten zodat je ware Zijn kan schitteren? Welke overtuigingen ? Welke gewoonten? Welke patronen en scripts? Afbreken...kan beangstigend zijn, hoeveel en wat, jeetje, wat zal er nog overblijven, wat blijft er nog van je over? Wel, je zou nog eens helemaal verbaasd kunnen zijn, wat je ziet. Eindelijk! JIJ! 

Bevrijd van alles wat aan je kleeft als pek. Je behoudt in het hier en nu wat en neemt mee wat goed is voor jouw evolutie op weg naar de stralende nieuwe JIJ! En in dankbaarheid om wat is geweest en hoe je nu zover bent gekomen in jouw wijsheid, de weg verder zettend als de Aquariusmens! Je doet het niet alleen, je staat er niet alleen voor, alleen zijn het wel jouw stappen en jouw parcours, jouw pad...en hierin mag iedereen nu volop de ruimte nemen. Het podium voor enkelen is oude koek en een heel oud verhaal. Er is geen podium. Je hoeft een performance neer te zetten. Het leven is één grote performance op Aarde, de kunst is gewoon jouw JIJ te ZIJN en de zovele anderen JIJ'S als uniek en authentiek te ont-moeten. Door de ogen van liefde en gelijk in waarde en echtheid. 


© Mieke 



Populaire posts van deze blog

Contact maken met elfen - geleide oefening en mooie elfenmuziek

Ikigai--- een levensstijl

Het oude en het nieuwe paradigma