De wereld als gigantische spiegel naar diepgaande transmutatie en hercreatie

 



De mensheid wordt geconfronteerd met aanzienlijke politieke, economische, sociale en ecologische crises en is wanhopig op zoek naar transformatie en een nieuwe richting. Business as usual zorgt ervoor dat we gedoemd zijn om een ​​koers van halfbewuste zelfvernietiging uit te voeren, aangezien door de mens veroorzaakte rampen zich vermenigvuldigen en de stress in elk aspect van het leven toeneemt. We moeten onze onwetendheid omverwerpen, want het is een beangstigende meester geworden die ons in oorlog, vervuiling, verspilling en uitbuiting heeft gedreven.

De sociale problemen en diepgewortelde patronen die aan de basis liggen van mondiale problemen zijn te groot en complex om op persoonlijk niveau op te lossen, maar paradoxaal genoeg biedt de persoonlijke transformatie van het individu een eenzame kans om de catastrofes die we voor onszelf bedenken af ​​te wenden. Het menselijk bewustzijn speelt een cruciale rol in onze collectieve bestemming en er vindt hier een seismische verschuiving plaats die een opkomende klasse van bewuste mensen creëert die beter dan ooit zijn toegerust om met zo'n chaotische omgeving om te gaan.

De verschuiving die op een heel diep niveau wordt gevoeld,  is de dramatische herschikking van de  psyche, die veranderingen teweegbrengt, die het lichaam, de geest en de ziel enorm ten goede komen ( al wordt dit wederom in het moment zelf nog niet als iets goed ervaren).  Het wordt gekenmerkt door een aanzienlijke uitbreiding van het bewustzijn van de innerlijke ruimtes van geest en hart, en van de onderling afhankelijke aard van alle dingen. Het is een reconstructie van het persoonlijke leven: doelen worden herbouwd op een fundament van waarheid, vrede, kracht en flexibiliteit, en het wordt tot stand gebracht door een moeizaam en moeilijk proces van reflectie en zelfrealisatie. Het eindresultaat van de verschuiving is de ervaring van een nieuw, wereldgericht perspectief op het leven, het terugwinnen van mentale en fysieke gezondheid en de ontdekking van de kracht, moed en onbevreesdheid die nodig zijn om door deze interessante tijden te waden.



Persoonlijke evolutie is zowel de grote plicht als de grote vreugde van alle mensen en is een proces van goddelijke betekenis, dat zich vaak ontvouwt in overlappende stadia en aanverwante ontwikkelingen. Hier zijn 9 sleutelcomponenten van de verschuiving die gewoonlijk door evoluerende mensen wordt ervaren, niet noodzakelijkerwijs in een bepaalde volgorde. In een eerder blog heb ik het evolutionaire proces omschreven als een stuiteren doorheen diverse stadia van bewustzijn ( of innerlijke dimensies).


1. Hedendaags bewustzijn - Het massabewustzijn van productie, consumptie, onderwerping en nihilisme is waar de verschuiving begint. Dit is de consensus-trance die we geprogrammeerd hebben om als echt leven te accepteren, terwijl we gehoorzaam onze ergste belangen dienen zonder onderzoek of vragen. Hedendaags bewustzijn is gemakshalve instemmen met waanzin. Door het hedendaagse bewustzijn te breken, moeten we de wortel van ons wereldwijde dilemma aanpakken. Verdoofd, gedrogeerd en zinloos, dit bewustzijnsniveau is een psychische plaag die ons potentieel uitwist.



2. Een verstoring van de kracht - Als een kanarie in een kolenmijn verschijnt ergens een waarschuwing die onze aandacht trekt, ons zelfvertrouwen doet rammelen en ons uit onze tunnelvisie trekt. Een klein stukje informatie dat is verzameld uit de alternatieve pers of uit een documentaire, verslindt ons begrip van hoe de wereld is opgezet, en de verschuiving begint. Dit vormt het toneel voor het uitbreken van een diepe en ernstige persoonlijke crisis, en gaat vaak gepaard met een woeste drang naar kennis en waarheid.


3. Een introspectieve zoektocht naar kennis en waarheid - Kennis en informatie zijn de brandstof voor persoonlijke transformatie. Eenmaal ontwaakt, roept onze natuurlijke aantrekkingskracht naar waarheid en gerechtigheid ons op om nieuwe ideeën en perspectieven van buitenaf te overwegen terwijl we zoeken naar een nieuwe invloed in een afbrokkelend begrip van de wereld. Introspectie onthult antwoorden op nooit eerder gestelde vragen en de daarbij behorende interesse in ‘alternatieve’ informatie en ideeën levert antwoorden op die diep in tegenspraak zijn met het hedendaagse bewustzijn. Zodra deze zoektocht is begonnen, ziet de wereld er nooit meer hetzelfde uit.


4. De donkere nacht van de ziel - De stoornis begint zo ernstig in conflict te komen met het hedendaagse bewustzijn dat de hoeveelheid cognitieve dissonantie die nodig is om vast te houden aan het status-quo-leven zich materieel manifesteert als ernstige persoonlijke mentale en fysieke gezondheidscrises. De basis voor deze catastrofale en katalyserende reeks gebeurtenissen is tot nu toe het grootste deel van het leven in aanbouw geweest, en als zodanig kunnen de geest, het lichaam en de geest worden gedwongen om onvoorstelbare dieptepunten te doorstaan ​​als de hele som en betekenis van iemands het bestaan ​​wordt verpletterd en in stukken gebroken onder het gewicht van iemands ontkenning over hun medeplichtigheid aan hun eigen zelfvernietiging.

Dit is de ultieme test. Om te slagen moet men de pijn tot het uiterste verdragen en gewoon niet opgeven. Voor velen duurt de donkere nacht van de ziel jarenlang en markeert de meest ernstige, beangstigende en levensveranderende levensfase. Bezwijken voor het lijden betekent  toegeven aan totale vernietiging en het pad kiezen van ernstig zelfbedrog, totale onderwerping aan ego en valse autoriteit, verslaving, roekeloze zelfbedrog, zelfmoord, overdosis, enz.



5. Ontdekking van de echte geneeskunde - Iets helpt ons door deze crisis heen door de pijn van ons lijden te verzachten, voorzichtig positieve energie op te bouwen en voldoende afleiding te bieden terwijl het lichaam en de geest weer gezond worden. De geneeskunde is hier niet farmaceutisch, maar therapeutisch, en kan komen in de vorm van een artistieke inspanning of oefening, of beter nog, een intensieve studie van een esoterische genezende fysieke kunst zoals Qi Gong, Yoga, Kung Fu, meditatie, enzovoort. Medicijnen kunnen ook worden gevonden bij genezers, therapeuten, sjamanen of zelfs plantaardige medicijnen zoals Ayahuasca en Iboga. Het vinden van de activiteit of ervaring die je wegduwt van de rand van vernietiging en naar genezing, is een cruciaal onderdeel van de verschuiving.



6. Zuivering en detox - Tijdens de zoektocht naar kennis ontdekken we de giftige aard van onze verwerkte en zittende levensstijl en realiseren we ons de behoefte aan detox en zuivering. Leren over fluoride, zware metalen, GGO's en de gifstoffen in ons voedsel onthult het verband tussen onze emotionele toestand, stressniveaus, welzijn en bewust bewustzijn. Er ontstaat een nieuwe relatie met voeding en de zorg voor lichaam en gezondheid wordt geleidelijk gemakkelijker.

Onze giftige omgeving omvat ook onze sociale sfeer en hier zijn we gedwongen om ons af te stemmen op de reguliere media, conversatie en logica, onszelf te zuiveren van het afval dat zoveel mensen belangrijk vinden. Onze consumptie van hoofdideeën wordt verminderd en onze geest herwint een basis van onafhankelijkheid in een zee van sensationele conformiteit.


7. Heroverweging van gezag, afhankelijkheid en vrijheid - Terwijl de detox oudere versies van het zelf uit de weg duwt en de psyche verjongt, ontstaat er een nieuw beeld van het zelf in een wereld die er niet meer zo uitziet als voorheen. De ontwerpen van controle en manipulatie die onze sociale instellingen en tradities beheersen, worden terecht ontmaskerd als belachelijke constructies die onze evolutie afschrikken, terwijl moderne politiek en overheid worden gezien als lachwekkende valstrikken van afhankelijkheid en bedrog en daarom niet langer gunstig zijn voor positieve groei. De mensen die hun leven en identiteit in deze plannen investeren, lijken wanhopig en behoeftig, fanatiek en schandalig te zeker en te serieus over het leven.

Non-conformiteit en non- naleving worden morele verplichtingen en vrijheid wordt geherwaardeerd om vrijheid van leven in het op angst gebaseerde bewustzijn te omvatten dat wordt aangeboden als de standaard manier van leven. Gewone mensen lijken nu vreemd in hoe ze zichzelf organiseren in belachelijke pikorders, kibbelen om een ​​positie op het werk en zich onderwerpen aan een ‘autoriteitsfiguur’ met een insigne en een goedkoop uniform. Het wordt duidelijk dat vrijheid minder te maken heeft met wetten en meer met vrijwillige onderwerping, en vrijheid wordt een constante strijd om de afhankelijkheid te verminderen van de systemen die het leven compliceren.


8. Loslaten en weggooien van datgene wat niet dient - Om door het transformatieproces te komen, is het absoluut noodzakelijk om de dingen, mensen, relaties, gewoonten en ideeën die ons niet langer dienen en ondersteunen overboord te gooien. Mensen hebben een energetische wisselwerking met de objecten en mensen in onze omgeving, en het elimineren en zuiveren van bronnen van stilstaande energie en negativiteit creëert ruimte voor nieuwe ervaringen en inspiratie om het leven binnen te komen en te stromen. Dit is een van de meest vernieuwende componenten in deze transformatie.



9. Inwijding in mysterie - Materiaalkunde en het gangbare denken sluiten vormen van mysterie en paranormale activiteit uit van overweging in onze cultuur, waardoor een inleiding in de wereld van het onverklaarbare een gemeenschappelijk kenmerk van de verschuiving is. Om de een of andere reden, als een persoon op deze manier verandert, vinden er vreemde en fascinerende gebeurtenissen plaats die de zekerheden die de consensus materiële realiteit ondersteunen, wegvagen. Synchroniciteiten ontstaan ​​en momenten van helderheid geven meer betekenis aan het alledaagse. Bewustwording van de subtiele levensenergie, Qi of Prana, ontwikkelt zich, en oude denkwijzen en concentratie lokken vreemd krachtige openbaringen uit. Zodra de sluier van de rigide wetenschappelijke denkwijze is doorbroken, bloeien intuïtie en nieuwsgierigheid op en herevalueert men het potentieel in alle dingen en onder alle omstandigheden, waarbij men de zekerheid laat varen ten gunste van verwondering. Het leven wordt heilig, zoals het hoort.



De verschuiving is niets minder dan een totale persoonlijke revolutie en signaleert de reorganisatie van de geest en psyche ten behoeve van het individu en het collectief. Het gaat over herinneren wie we zijn en het overwinnen van de gewichtige traagheid van de zelfdestructieve programmering in onze moderne wereld. Tot een buitengewoon bewustzijn komen en bewust worden vanuit de diepten van de hedendaagse trance die zoveel mensen ziek maakt, is een proces dat wordt gedwongen door zowel natuurlijke krachten en persoonlijke wil en maakt deel uit van onze unieke reis naar individuatie, vrijheid en geluk in deze verbazingwekkende wereld in deze ongelooflijke tijd.

Inspirerend boek 'Herinner wie je werkelijk bent. Een bewuste weg naar je nieuwe leven', is heel laagdrempelig geschreven, waarbij je uitgenodigd wordt je eigen Lichtkracht als BronWezen te her-inneren. De geboorte van jij, als Nieuwe Mens/ Aquariusmens.




20-11-2020 


www.miekecoigne.com

Populaire posts van deze blog

Contact maken met elfen - geleide oefening en mooie elfenmuziek

Ikigai--- een levensstijl

Het oude en het nieuwe paradigma