Symbolon reading November 2020

 Symbolon voor de maand November doorheen de zonnetekens 




1. (Ram) 

Moira

(Steenbok / Vissen, Saturnus / Neptunus)

Je bent op een pad dat leidt naar oorlog met het lot. Realiseer je dat het pad dat je gaat nemen je kan verharden en de levensvreugde steelt. Voel je je zo vijandig dat niemand je kan sussen of benaderen of worstel je met het maken van een innerlijke keuze. Er zijn twee manieren om het huidige probleem aan te pakken. Een daarvan is het verzoenen met de levensomstandigheden, d.w.z. acceptatie. De andere suggereert afwijzing en hard worden. Je zou een kans om te vergeven kunnen missen (jezelf, iemand anders of je lot). De krachten van wijsheid en bitterheid vechten om controle over je ziel. Je bent zelf Moira geworden. Je kijkt bewust en genadig naar de wereld, vervuld van sympathie en zachte spijt voor degenen die zo meedogenloos vechten tegen hun lot. Je wijsheid kan nu een model van hoop worden dat als herinnering dient in hun donkerste uur.




2. (Stier) 

De Symbolon

(Weegschaal / Boogschutter, Venus / Jupiter)

Op dit moment verdring je elke kennis van de "relatieagenda". Ofwel stel je je voor dat je al hebt gedaan wat je nodig hebt in een relatie, of dat er niet zoiets bestaat als de perfecte partner. Hoe het ook zij, je innerlijke relatie-persona heeft nog een en ander te leren. Het mist een begrip van waar het bij partnerschap om draait. Je wordt geconfronteerd met de trap naar de tempel van betekenis in je relatie. Aarzel niet om hem te beklimmen. Uw pad is nu duidelijk. In plaats van te zoeken naar fouten bij je partner (dat zou een stap achteruit zijn), kijk bewust vooruit en koester de visie van een hoger doel: niet een doel dat dient om je subjectieve wensen te vervullen, maar een doel dat leidt tot de geboorte van spiritueel samenzijn. Dit betekent geluk dat kan groeien vanuit spiritueel samenzijn. Daarom begrijp je de betekenis van een relatie en de betekenis van de heilige huwelijksgeloften.




3. (Gemini) Hoe kun je vriendelijkheid en sympathie in je leven cultiveren?

De Dienaar

(Maagd / Mercurius)

Weiger je je huidige positie in het leven te accepteren?  Je houdt ervan om een ​​schoon beeld te houden door anderen de schuld te geven, waardoor je verstrikt raakt in je eigen projecties. Maar de vinger wijst uiteindelijk terug naar jou. Het heeft nu geen zin: hoewel het een bittere pil is om door te slikken, dit is een uitnodiging  jezelf te accepteren; zet je blik lager en pas je aan de levensomstandigheden aan. Het resultaat van je leerproces is niet het goud aan het einde van de regenboog, maar een stille, niet innemende orde en een kennis waardoor je ziel kalmte vindt en haar rechtmatige plaats weer inneemt.




4. (Kreeft) Hoe kunt u uw toewijding aan uw dierbaren het beste tot uitdrukking brengen?

De Meester

(Steenbok / Saturnus)

Je bent hard geworden, je hebt je teruggetrokken in een schelp waar niemand met je kan communiceren of je ziel kan bereiken. Het is alsof je je hebt teruggetrokken in een fort van eenzaamheid hoog in de bergen. Het fort is een deel van jou. Kijk goed en probeer de verantwoordelijkheid te nemen voor het bouwen ervan. De weg door het probleem is te leren rekening te houden met de zwaartekracht van het leven. Het spel is voorbij - nu moet je je problemen eerlijk onder ogen zien. Het draait allemaal om het worden van een "volwassene". Het resultaat is dat je je nu realiseert dat een objectieve bestemming boven jou prevaleert, een macht (de kracht van het lot) waarop niemand invloed kan uitoefenen, een die jij accepteert en erkent. Nu ben je verantwoordelijk voor jezelf. Dat betekent reageren en verantwoordelijkheid nemen met een ferme "ja".



5. (Leo) Over welk deel van je leven zou je enthousiaster  willen zijn?

De Engel

(Vissen / Neptunus)

Je bent de weg kwijt. Je kijk op de waarheid is vertroebeld door illusies. Je verstopt je voor jezelf en valt voor je eigen trucs. Je probeert problemen te onderdrukken en te vermijden, je schuwt de realiteit onder ogen. Je bent nog lang niet in de buurt van het oplossen van het probleem en er is nog een lange weg te gaan voordat je ermee om kunt gaan. Je wordt uitgenodigd het woord "vrijgeven" vrij letterlijk te nemen. Bevrijd jezelf van de buitenwereld, wees contemplatiever en kijk in jezelf. Je probleem heeft geen invloed op de buitenwereld. Je kunt alleen maar beter naar jezelf kijken. In eerste instantie herken je het einde van je reis niet omdat het onzichtbaar is in de buitenwereld. Maar de ster van een geleerde waarheid zal in je ziel oplichten.





6.(Maagd) Hoe kunnen industrie en praktijk jou helpen jouw doelen te bereiken?

Materie en geest

(Stier / Boogschutter, Venus / Jupiter)

Je staat op het punt belangrijke inzichten te kopen (of ze aan iemand anders te verkopen). Dat betekent dat het spirituele bezit dat je met je meedraagt, niet echt van jou is. De reis door de ziel is nog niet begonnen. Wat je bezit is nog steeds een stuk koopwaar dat je graag als versiering voor het ego gebruikt. Nieuwe inzichten houden meestal in dat je iets (waardevols) moet loslaten dat ofwel in je vastzat of je zelf gevangen hield. De reis vereist een offer, en dit offer is iets stoffelijks. Je weet dat je eigen inzichten (spirituele creaties) alleen voor jou gelden. Niemand kan ze kopen en ze kunnen ook niet aan iemand anders worden verkocht. Ze vinden het leuk om zichzelf te stylen; "handgemaakt", om zo te zeggen.




7. (Weegschaal) Wat kan meer harmonie en balans in uw leven brengen?

Verlossing

(Kreeft / Waterman, Maan / Uranus)

Je wilt het passeren van een beveiligde fase niet accepteren. De groei heeft lang op zich laten wachten en het wordt de hoogste tijd dat je uit het ei komt. De beschermende schaal moet misschien van buitenaf worden opengebroken omdat je te bang bent om te kiezen voor smalle grenzen. Je weet al dat de schaal diepe scheuren heeft, dat je iets nieuws moet baren. Een bepaald thema in je leven is verouderd. Je pad omvat het wegpikken van de resterende stukjes van de schaal, en dat kost veel kracht en hard werken - maar je weet dat er nu geen weg meer terug is. Je bent uit de schaal gekomen, het is koud buiten. Maar je weet dat het allemaal hoort bij volwassen worden. Tijd zal je kracht geven; de ziel zal haar "veren" laten groeien. En dit is volgens Plato het belangrijkste dat kan gebeuren.




8. (Schorpioen) Waar kunnen vastberadenheid en wilskracht je naartoe brengen?

Vastberadenheid en wilskracht

(Leeuw / Stier, Zon / Venus)

Je vervreemdde jezelf van je ego; het kan alleen bereikt worden (of is geweest) door middel van andere mensen. U bent bereid om "uitverkocht" te zijn door je vast te klampen aan iemand wiens macht en kracht je vermoedelijk zal helpen. Je intrinsieke gevoel van eigenwaarde heeft geen fundament. Je moet je eigen charmes leren gebruiken om nu te bereiken wat je wilt. Probeer charme en aantrekkingskracht te zien als onderdeel van een spel dat je speelt, dingen die je gebruikt om jouw wensen te vervullen en doelen te bereiken. Het ego-spel is er een die we allemaal spelen - er is bijna geen ander. Je hebt je gerealiseerd dat je geen soevereine koning (in) bent, maar iemand die afhankelijk is van anderen - en dat geldt ook voor je onderdanen. Je gebruikt je positie op een vriendelijke en loyale manier, zonder valse bescheidenheid en zonder de behoefte te voelen je geleende veren te verbergen.




9. (Boogschutter) 

Preventie

(Ram / Steenbok, Mars / Saturnus)

Je probeert op dit moment met je hoofd in de dingen te vallen, maar realiseert je niet dat je inspanningen je nergens zullen brengen. Opgeven! Het is niet aan jou om te beslissen. Je kunt je zwaard niet uit de schede trekken, want het is eerlijk gezegd niet je zwaard. Dus stop met proberen. Je zult leren je energieën in overeenstemming te brengen met de eisen van het lot. Dat betekent dat subjectieve verlangens plaats maken voor een hoger doel en dat je energieën weer kunnen stromen (in een nieuwe richting).




10. (Steenbok) 

De kwantumsprong

(Boogschutter / Waterman, Jupiter / Uranus)

Je bent in de war en gedesoriënteerd; je kunt het oude nauwelijks vasthouden, voelt duidelijk de behoefte om de sprong te wagen (van het oude), maar het ontbreekt aan moed. Je zult onderweg ergens de sprong moeten maken. Je landt op een nieuw bewustzijnsniveau en laat het oude achter je. Deze sprong brengt altijd een risico met zich mee, misschien zelfs het risico dat (oude) vrienden denken dat je gek bent en niets met je te maken wilt hebben. Je vindt een nieuwe betekenis die radicaal verschilt van de oude. Je ontdekt nieuwe levensrijken, en misschien vrienden die logischer zijn dan de oude. Je hebt de sprong gemaakt!



11. (Waterman) 

The Garden of Spirits

(Stier / Vissen, Venus / Neptunus)

Ben je onbewust in een mijmering vervallen, vluchtend voor de realiteit door te wachten tot je droom wordt gerealiseerd. Dit soort dromen is als een medicijn, waardoor je des te meer vervreemd raakt van de wereld en van degenen die je moeilijk kunt verlaten. Ze hebben je in slaap gesust in een vals realiteitsgevoel. Bovenal maken ze je passief. De belangrijke stap in je ontwikkeling is om op een gegeven moment aan een reis te beginnen die je wegvoert van je vaderland. Materiële dingen zijn te beperkend, dus dat betekent dat je jezelf moet bevrijden van de meeste van je bezittingen. Je kunt alleen maar dromen met zo'n enorme molensteen om je nek. "Elke manifestatie op aarde is slechts een metafoor." Uiteindelijk heb je begrepen wat dit betekent. Je hoeft dus niet echt power games meer te spelen, maar je kunt de tijd nemen om naar de metaforen te kijken en jezelf erin te leren begrijpen.



12. (Vissen) 

Eros

(Ram / Stier, Mars / Venus)

De kaart wil je herinneren aan het thema (en probleem) van je seksualiteit. Het wil je zeggen: "Mensen kunnen niet leven van de geest alleen; wij hebben ook een lichaam". Het kan twee dingen betekenen: of dit thema mocht zo lang doorlopen dat je opgedroogd bent, of je concentreert je op niets anders dan het thema zelf en bent voor al het andere gesloten geworden (je weet zeker welke waar is). In beide gevallen is de boodschap:  "Let beter op je seksualiteit". Cupido vindt zijn doelwit. De weg vooruit is de moed vinden om weer sensueel te zijn, je eigen remmingen (of excessen) leren begrijpen en ontdekken dat Amor zijn eigen manier heeft om de stukken te verenigen. Je begrijpt de reikwijdte van het seksuele spel zonder de betekenis ervan te overschatten of te onderschatten. Seksualiteit, zoals iemand die wijs is ooit zei, is de beste lichtzinnigheid.

01-11-2020 

www.miekecoigne.com

(Sagittarius)

Populaire posts van deze blog

Contact maken met elfen - geleide oefening en mooie elfenmuziek

Ikigai--- een levensstijl

Het oude en het nieuwe paradigma