Innerlijke ver-ruiming

 




Het bewustzijn kent voor velen een versnelde verandering,  met mogelijk innerlijke onrust om de dingen die we zelf nog verborgen houden enerzijds en dingen die voor ons verborgen worden. Het idee dat alles zichtbaar of transparant is, laat ons voor de komende periode zien wat dit precies is. of toch laten zien. Ondertussen kunnen we zelf wel de blik naar binnen richten, en ons huiswerk maken! 

Het is belangrijk om zelf evenwicht te zoeken in het dagelijks leven, wat zich weerspiegelt in hoe we ons voelen op fysiek, emotioneel, psychisch en spiritueel vlak.

Je kunt er nu bijvoorbeeld voor kiezen definitief te stoppen met ongezonde gewoontes, elke dag je energieveld op te schonen, je bewust te blijven van je gedachten, je overtuigingen en of dit werkelijk klopt voor je. 

Misschien heb je ondertussen al actie ondernomen, beter voor jezelf gaan zorgen, gezonde keuzes te maken over de hele lijn van je leven( al blijft dit een proces dat doorgaat tot aan het einde van het aardse leven).

Samhain en Allerheiligen geven ons de mogelijkheid stil te staan bij het besef van het tijdelijke stoffelijke leven op Aarde en dit is een prachtige tijd om na te denken welke richting we echt willen uitgaan in het leven, met wie we ons verder willen verbinden en op welke manier, te reflecteren over welke dromen we alsnog onder het stof hebben laten liggen en of we toch het lef hebben onze dromen te realiseren, wat er echt belangrijk voor je is, waar je je dromen kan delen en realiseren met elkaar, omdat het ook een bijzonder tijd is tot samenwerken, op een liefdevolle, gelijkwaardige manier. 

De beste versie van onszelf worden en elkaar hierin em-POWERen hetzelfde te doen, er is geen reden om elkaar als concurrenten te zien, met deze houding wordt elkaars groeipotentieel tegengehouden.

Velen voelen zich met de rug tegen de muur staan, geen toekomstperspectieven te hebben, stil te staan. Het schiet niet op, en toch heb je zoveel plannen en idealen, het lijkt wel of er niets van je idealen terechtkomt of terecht is gekomen.

Geduld is belangrijk in het realiseren van je plannen, je plannen hebben aarde nodig....net zoals de zaadjes die je plant, vragen ook de juiste elementen om voluit te groeien. Je gaat toch evenmin elke dag in de tuin kijken en je boos maken omdat de geplante zaadjes niet opschieten? Ja, je gaat kijken en je vertrouwt in de natuurwetten...waarom dan niet in de plannen van jouw leven? Denk even na of de gestelde doelen afgestemd zijn op je diepe zielsverlangen. Voel je een sprankelende ' JA ', vertrouw dan op het verder verloop. Voel je dat je doelen nastreeft die je niet dat diepe JA gevoel geven....herbekijk of het dit wel is wat je werkelijk wil.

Misschien zit het ego in de weg...wil je iets doen dat niet echt bij je soulmission past ( en dat heb je meegenomen in je zielsblauwdruk) Dit is niet erg, kijk naar alle tekentjes die je via je gedachten, dromen, uiterlijke tekentjes die op je pad verschijnen.

Dat je niet op dezelfde weg terug kunt keren, is duidelijk geworden. Zoals ik in vele andere blogs heb geschreven, is het niet de bedoeling om op oude voet door te gaan, maar je voluit voor te bereiden. Dit is een voorbereidingstijd, die je zeker zeer zinvol kunt gebruiken om plannen en idealen te herbekijken. Op welke manier je toch je idealen kunt neerzetten. Ook al lijken je plannen en idealen niet meer zinvol, toch is het een kwestie nu van doorpakken. 

Neem rustig de tijd en heb geduld dat alles zich op het juiste kosmische moment openbaart. 

Denk aan je verbinding met de aarde...alleen dromen over wat je graag wil dat naar je toekomt is niet voldoende. Je herinneren wie je werkelijk bent kan je naar je pad van zelfrealisatie brengen, maar daar is dus wel meer voor nodig dan het je herinneren. 

Zit je al lang te twijfelen of je dat boek wil schrijven, maar je denkt bij jezelf dat er zovelen zijn die boeken schrijven over het thema waarover jij wil schrijven....zoek niet langer een excuus en ga ervoor. Het is niet belangrijk wat de buitenwereld hierover denkt, net zoals het voor jou niet belangrijk is wat anderen in hun leven doen, of de wijze waarop anderen hun leven leiden. Het is evenmin belangrijk om te bepalen hoe hoog of laag jouw of andermans bewustzijn zou zijn. Voor zover ik weet, is dat niet belangrijk. Veel belangrijker is dat jij je van binnenuit aangeraakt voelt het beste van jezelf naar boven te halen en dat te delen met mensen om je heen. 

Zit je maar voortdurend te wikken en te wegen die opleiding te doen, je weet dat dit je verder brengt op weg naar zelf-realisatie, maar je hebt het druk met het gezin, de kinderen, de familie, het werk....stel prioriteiten, maak duidelijke afspraken in je gezin, met je kinderen, met je familie en weet dat als jij een gelukkiger mens wordt door te doen waar je hart blij van wordt én het bijdraagt tot zelfrealisatie, dit ook bijdraagt tot een vredig en fijn samenzijn. Als jij het pad van zelfrealisatie bewandelt, inspireer jij ook op jouw beurt het beste uit zichzelf te halen.

Door je pad vanuit dit bewustzijn te bewandelen, stem je ook meer en meer af op je soulmission, op wat jouw bijdrage is aan de wereld op Aarde. De Aarde is eigenlijk een heel groot oefenplek en laboratorium waarin je kunt vallen en waar je weer opstaat. Er is geen lineair pad. Evolutie en involutie zijn cyclische processen.

Voorafgaand heb je je huiswerk gemaakt ( dat is natuurlijk een constante in ons aardse leven) je hebt je waarschijnlijk ook in stilte teruggetrokken, of je bent in retraite geweest, op welke manier ook: je hebt keuzes gemaakt, knopen doorgehakt, de ervaringen die je hebt opgedaan heb je begrepen en iedereen die hierbij een rol heeft gespeeld bedankt ( en mogelijks ook vergeven in geval deze lessen pijn en verdriet hebben gegeven) toch ben je nu op weg naar vernieuwing- transformatie van binnenuit, en niet omdat de buitenwereld dit van je vraagt, maar omdat je je geluisterd hebt naar je Ziel.

Adem maar eens een paar keer diep in en uit, voel je hele wezen tintelen, bruisend en vol leven....je hebt heel wat achtergelaten, achter je gelaten....misschien denk je er nog even aan met spijt, verdriet, en wacht er nog een moment dat je tot een totale vergeven kan komen. Het maakt niet uit wanneer en hoe je het doe, maar weet dat het vergeven op een diep hart-en zielsniveau de grootste gift is die je jezelf én de ander (en) kan geven.

Wat je nu ook wil realiseren, een kind op de wereld brengen, verhuizen, studeren, een dier in je gezin verwelkomen, een nieuwe zaak beginnen, een huis kopen....geniet intens van alles wat er voor je ligt.

Zorg goed voor jezelf. Net zoals je elke dag een douche neemt, neem elke dag een moment voor spirituele hygiëne, leef elk dag vanuit een dankbaar hart, er is meer dan genoeg in dit leven om dankbaar voor te zijn. 

www.miekecoigne.com

2-11-2020




 

Populaire posts van deze blog

Contact maken met elfen - geleide oefening en mooie elfenmuziek

Ikigai--- een levensstijl

Het oude en het nieuwe paradigma