Bewuster worden is het progressieve besef van bewust meesterschap over je  denken



1. Waarheid - Waarheid verhoogt je bewustzijn.  Onwaarheid verlaagt het.

Accepteer eerst de waarheid. Wat je ook bang bent te weten, het verlaagt je bewustzijn. Ten tweede: spreek de waarheid. Als eerlijkheid een uitdaging voor je is, komt dat doordat je niet eerlijk genoeg bent tegen jezelf. Leugens waarvan je vertelt dat anderen worden overschaduwd door onwaarheden die je tegen jezelf zegt. Hoe meer je de waarheid kunt accepteren en spreken, hoe bewuster je wordt. Verhoog je bewustzijn door alle sporen van onwaarheid aan het licht te brengen en uit uw leven te dumpen. Laat dit een geleidelijk proces zijn. Naarmate je bewustzijn toeneemt, zal oprechte eerlijkheid gemakkelijker tot je komen. Ja, er kunnen consequenties zijn als je overschakelt van onwaarheden en halve waarheden naar de volledige waarheid, maar zeer bewuste mensen weten dat het oversteken van die brug het effect meer dan waard is. Een aanpassing op korte termijn is niets vergeleken met de geneugten van eerlijk en openlijk leven. Het is zoveel gemakkelijker en minder stressvol om jezelf te zijn en anderen hetzelfde te laten doen. Niet iedereen zal de echte jij waarderen, vooral als ze gewend zijn geraakt aan een onechte versie, maar dat maakt niet uit als je jezelf eenmaal accepteert en waardeert.




2. Moed - Moed verhoogt je bewustzijn. Lafheid verlaagt het.

Moed is de poortwachter tussen onbewuste groei en bewuste groei. Zolang je aan de onbewuste kant blijft, zal het leven je problemen blijven bezorgen totdat je opstapt en de leiding neemt. Wanneer je je angst onder ogen ziet, verdwijnt de angst en veranderen problemen in kansen. Maar als je wegrent voor je problemen, wordt je angst alleen maar groter. Een krachtig leidend principe om toe te passen is: "Wat ik ook vrees, ga ik het hoofd bieden." Hoe meer angsten je onder ogen zien, hoe bewuster je wordt. Als je deze ervaring omarmt, wordt moed uiteindelijk minder nodig. Als je eenmaal de moed hebt ontwikkeld om elke angst die het leven je aandoet onder ogen te zien, trek je niet meer zoveel op angst gebaseerde ervaringen in je leven aan. Daarom is moed de scheidslijn tussen onbewuste groei en bewuste groei. De beheersing van moed geeft je de kracht om te beslissen hoe je groeit in plaats van het slachtoffer te worden van de grillen van het lot.



3. Mededogen - Mededogen verhoogt je bewustzijn. Wreedheid verlaagt het.

Een fantastische manier om bewuster te worden, is door te zoeken naar tekenen van onbewuste wreedheid en ontkoppeling in je leven. Dit kan erg moeilijk zijn, omdat het ook moed vereist. Van nature verzetten we ons tegen onze eigen wreedheid, maar het wacht er gewoon op om ontdekt te worden. Mededogen is de wortel van onvoorwaardelijke liefde, een gevoel van verbondenheid met alles wat bestaat. Voel je je verbonden met jezelf? Aan anderen? Voor dieren? Aan alle levende wezens? Aan alles wat bestaat? Hoe meer je deze verbinding ontwikkelt, hoe bewuster en bewuster je wordt.




4. Verlangen - Verlangen verhoogt je bewustzijn. Apathie verlaagt het.

Als je duidelijk krijgt wat je wilt, bijvoorbeeld door een doel te stellen, verhoog je je bewustzijn. Helderheid concentreert je geest en geeft je de kracht om intelligent te denken en te handelen. Je kunt dit effect voelen wanneer je aan iets denkt dat jij beslist wilt. Aan de andere kant, als je verlangen onduidelijk is, is je bewustzijn verward. Je gedachten missen focus en richting, en je draait alleen maar aan je wielen. Streef ernaar om duidelijker te worden over wat je werkelijk het meest verlangt, en je bewustzijn zal uitbreiden.



5. Aandacht - aandacht verhoogt uw bewustzijn. Afleiding verlaagt het.

Door je concentratievermogen te verbeteren, word je bewuster. Pak een steen op en geef hem je volledige en volledige aandacht, en merk op wat er gebeurt. Maar laat je geest doorzeefd worden met afleidingen, en je bewustzijn zal zinken. Een afgeleid verstand is een machteloze geest. Meditatie is een krachtige manier om aandacht en concentratie te oefenen. Zit rustig, adem diep en concentreer je geest terwijl je je best doet om afleidende gedachten buiten de deur te houden. Dit is eenvoudig te leren.



6. Kennis - Kennis verhoogt je bewustzijn. Onwetendheid verlaagt het.

Ken jezelf eerst en vooral. Denk diep na over je leven en houd een dagboek bij om je gedachten op te schrijven. Stel vragen waarop je het antwoord niet weet, en zoek vervolgens naar die antwoorden. Kijk ook om je heen en neem kennis op als een spons. Communiceer met je omgeving met een gevoel van nieuwsgierigheid en verwondering. Leer het. Leer er van. Experimenteer ermee. Probeer de werkelijkheid, inclusief jouw unieke rol daarin, zo nauwkeurig mogelijk te begrijpen. Hoe nauwkeuriger jouw opvattingen over de werkelijkheid zijn, hoe bewuster je wordt.




7. Reden - Reden verhoogt  je bewustzijn. Irrationaliteit verlaagt het.

Logica is een krachtig bewustzijnsinstrument mits correct gebruikt. Het geeft structuur en inhoud aan het denken. De grote uitdaging van de logica is echter het vermijden van valse aannames. Een enkele verkeerde aanname kan een leven lang aan anders logische conclusies werpen. Daag dus al je overtuigingen uit en heb nooit teveel zekerheid over degenen die op wolken rusten.



8. Bewuste mensen - Bewuste mensen verhogen je bewustzijn. Onbewuste mensen verlagen het.

Zoek anderen op waarvan je denkt dat ze op een hoger niveau van bewustzijn zijn dan jij. Praat met ze, stel vragen en geniet van hun aanwezigheid. Laat hun ideeën en bewustzijn je infecteren, en je zult merken dat je bewustzijn zich in alle richtingen uitbreidt. Je wordt eerlijker, moediger, medelevend, enzovoort. Maar breng tijd door met mensen met een lager bewustzijnsniveau, en je zult geleidelijk naar hun niveau zinken. Hun gedachten zullen je ook besmetten, waardoor je oneerlijker, angstiger, apathischer wordt. Vind evenwicht tussen tijd doorbrengen met degenen die je bewustzijn verhogen, versus tijd doorbrengen met degenen die je kunt helpen. Leer van degenen die een beetje meer bewust zijn, en help degenen die een beetje minder bewust zijn dan jij. Op deze manier dien je het hoogste goed van allemaal en vergroot je het bewustzijn overal. 


9. Energie - Energie verhoogt je bewustzijn. Ziekte verlaagt het.

Zorg goed voor je fysieke lichaam, want het is je belangrijkste middel om met de wereld om te gaan. Energie geeft je een voortdurende stroom van vitale levenservaringen. Maar zonder energie verhonger je je bewustzijn. Eet met een besef van wat je consumeert. Train met het besef hoe je jouw lichaam en geest beïnvloedt. Voordat je iets in je lichaam aanbrengt, is het wijs om het effect ervan op je energie  te overwegen, niet alleen op korte maar ook op lange termijn. Vraag jezelf altijd af: "Zal dit energie of ziekte veroorzaken?"



10. Intentie - De intentie om je bewustzijn te verhogen, verhoogt het. De intentie om je bewustzijn te verlagen, verlaagt het.

Bewustzijn heeft het vermogen om zichzelf uit te breiden of samen te trekken, net zoals jij het vermogen hebt om te groeien of zelfmoord te plegen. Je hebt op elk moment de vrijheid om te kiezen. Door echt de intentie te uiten , "Ik ben van plan om mijn bewustzijn te expanderen ", zul je de uitbreiding van je bewustzijn initiëren. Het voornemen om te verbeteren op een van de voorgaande negen gebieden zal een soortgelijk effect hebben. Als alternatief ben je volkomen vrij om je bewustzijn op elk moment te verlagen. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat je ervoor kiest om dit rechtstreeks te doen, kunt je hetzelfde effect indirect bereiken door je prestaties op een van de voorgaande negen gebieden te verlagen. Door ervoor te kiezen  te bezwijken voor angst, wreedheden te begaan, onwetend te blijven, enzovoort, zet je de intentie uit om je bewustzijn te verlagen. En door dat te doen, begin je een proces dat meer onwaarheid, angst, wreedheid, onwetendheid, enz. In je leven zal aantrekken. 



“ANDEREN KENNEN IS INTELLIGENTIE; JEZELF KENNEN IS WARE WIJSHEID. ANDEREN BEHEERSEN IS KRACHT. JEZELF BEHEERSEN IS WARE KRACHT. " -LAO TZU


“LET OP JE GEDACHTEN; ZE WORDEN WOORDEN. LET OP JE WOORDEN; ZE WORDEN ACTIES. BEKIJK JE ACTIES; ZE WORDEN GEWOONTE. BEKIJK JE GEWOONTEN; ZE WORDEN KARAKTER. KIJK JE KARAKTER; HET WORDT UW BESTEMMING. " -LAO TZU


Elke gedachte die je vasthoudt, dient om je bewustzijn uit te breiden of samen te trekken. Er is geen neutraal. Kies dus verstandig!

18-11-2020


Populaire posts van deze blog

Contact maken met elfen - geleide oefening en mooie elfenmuziek

Ikigai--- een levensstijl

Het oude en het nieuwe paradigma