Balanceren, wiegen en helen van chakra's

 Balanceren, wiegen en helen van chakra's

Chakra's onthullen welke rol je geschiedenis speelt in je huidige fysieke verschijnselen; door het zuiveren van chakra's die nog vastzitten in de energieën van het verleden, kun je je hele energiesysteem versterken.

Afhankelijk van het chakra zal dat ook een stimulans betekenen voor je levenskracht ( wortelchakra), je creativiteit ( baarmoederchakra), je assertiviteit (zonnevlechtchakra), je liefde en compassie ( hartchakra), je vermogen om boven je persoonlijke geschiedenis uit te stijgen ( derde-oogchakra). 

Chakra's balanceren beïnvloeden je fysieke, emotionele en spirituele welzijn.


Wist je dat dankbaarheid heel goed is voor je gezondheid, dat dankbaarheid je energie verhoogt? Als je het toch wilt hebben over het verhogen van trillingen of vibraties, is dit de sleutel naar een verhoogde staat van bewust Zijn vanuit een natuurlijke flow van dankbaarheid.

Dankbaarheid oprecht gevoeld heeft niets anders nodig dan Zijn.




Wat heeft dankbaarheid met chakra's te maken? Dankbaarheid kun je cultiveren, opwekken en integreren door een van de chakra's te gebruiken ( of zelfs alle chakra's!) te wiegen, alsof het een baby is.

Een van de chakra's is bijvoorbeeld de zonnevlecht of plexus solaris. Je ziet op de afbeelding deze chakra met een gele kleur. 

Maak het voor jezelf comfortabel, zodat je je kunt afstemmen. Ga een paar keer rustig diep inademen langs je neus en uitademen langs je mond.

Houd je handen boven je zonnevlecht en breng je ellebogen naar je flanken en omhels en wieg je zonnevlecht alsof het een baby is. Zachtjes.

Ga met je innerlijke oog naar je zonnevlecht en haal een paar keer diep in en uit.

Je lichaam reageert hierop als het heilig voertuig dat het is.

Stel je helemaal open voor wat je ervaart, voelt en waarneemt. Het zonnevlechtchakra is bij velen overactief, door innerlijke stemmetjes die voortdurend tegen je tekeer gaan over wat je zou moeten doen, had moeten doen of verkeerd doet. Een prachtig moment om je zonnevlecht te wiegen, te helen, te balanceren. 

Wieg het als een baby in slaap, een liedje neuriën, zachtjes woorden toefluisteren, kalmeren, tot rust brengen. 

De krachten die je ertoe brengen om over jezelf, over anderen te oordelen, hebben je geholpen te overleven en je kunt nu oprechte dankbaarheid voelen jegens je zonnevlecht, het aanmoedigen zich verder te ontwikkelen.


Je kunt dankbaarheid koesteren naar elke chakra, waar je overactiviteit of onbalans ervaart. Je kunt ook leren chakra's te verbinden, zelf uittesten waar chakra's niet in balans zijn.

7- 12- 2020 

www.miekecoigne.com

Populaire posts van deze blog

Contact maken met elfen - geleide oefening en mooie elfenmuziek

Ikigai--- een levensstijl

Het oude en het nieuwe paradigma