Mannelijke en Vrouwelijk energieën integreren

 


Het universum wordt gecreëerd door zowel mannelijke als vrouwelijke energieën. Deze twee soorten energieën stromen door alles wat bestaat. De dualistische aard van het universum bestaat vanwege deze energieën die tegengesteld zijn aan elkaar: dag en nacht, licht en donker, expansie en samentrekking, warm en koud, gedachte en emotie, orde en chaos, yin en yang ... - alle weerspiegelingen van deze oer-energieën. 

Wij mensen inclusief zijn dubbel van aard, ongeacht het geslacht, de verhouding is het enige verschil tussen man en vrouw. 

Over het algemeen wordt het mentale aspect van een persoon voornamelijk aangedreven door mannelijke energie en wordt het emotionele aspect aangedreven door de vrouwelijke. 

De belangrijkste verschillen tussen de twee: Mannelijke energie is direct, als een rechte lijn. Het projecteert naar buiten, het beveiligt en heeft een gevende aard. 

Vrouwelijke energie is cyclisch, zoals een cirkel. Het is naar binnen gericht, het voedt en heeft een ontvangende aard. Als ze allebei samenwerken, dansen ze en vormen ze een spiraal, gaan ze omhoog, bloeien ze en groeien ze. 

De twee kanten van je lichaam weerspiegelen deze energieën: links is overwegend vrouwelijk en de rechterkant is mannelijker. De hersenen zijn omgekeerd, d.w.z. het rechteroog is verbonden met de linkerkant van uw hersenen en het linkeroog is verbonden met de rechterkant van uw hersenen. De linkerkant van de hersenen (mannelijk) wordt als logischer en analytischer beschouwd, terwijl de rechterkant (vrouwelijk) als meer artistiek en spiritueel wordt beschouwd. 

Hieruit komt het feit voort dat de linker hersenhelft betrokken is bij de taal en logisch redeneren, terwijl de rechter hersenhelft betrokken is bij de emotionele verwerking. Voor de handen is het principe vergelijkbaar; je linkerhand behandelt je innerlijke wereld en de wortels van je emotionele toestand, terwijl je rechterhand handelt over hoe je deze emotionele gaven naar de buitenwereld projecteert. 

Dus eigenlijk zijn het Goddelijke Vrouwelijke en het Goddelijke Mannelijke een andere manier om de energieën “ontvangen” versus “creëren”, “zijn” versus “doen”, “toestaan” versus “handelen” te labelen. 

Het goddelijke vrouwelijke: Ze is de energie van Beingness. Krachtig, liefdevol en zorgzaam. Ze laat toe om te vertrouwen, geloof te hebben, geduldig te observeren door achterover te leunen. 

Het Goddelijke Vrouwelijke is degene die haar pad van binnenuit door liefde vindt en vrijheid van binnenuit voelt. De vrouw die deze energie belichaamt, is magnetisch en in staat om alles aan te trekken wat ze wil, wetende dat het de energie is van co-creatie en manifestatie. Ze is de essentie van onschuld en zuiverheid, liefde en goddelijk weten. De energie van intuïtie en geloof die het Universum in staat stelt haar te ondersteunen op het zielepad, simpelweg vanwege het ZIJN. Er is geen energie van wanhoop, behoeftigheid, gebrek die verband houdt met wat we tegenwoordig het gewonde vrouwelijke noemen. 




Door in deze energie van ontspanning, vertrouwen, toestaan, geven en ontvangen te zijn, hebben we ruimte gemaakt voor rust, herstel, verjonging, ontvankelijkheid en liefde om zich in ons leven te manifesteren. Door niets te doen, doe je zoveel meer - dit is het hoofdprincipe van deze energie. 

Het goddelijke mannelijke: Het is de energie van actie, maar één open en liefdevol, gericht op op geloof gebaseerde actie. In deze energie luister je naar het weten van de Goddelijke Vrouwelijke, ontvang je haar goddelijke intuïtieve downloads, en dan merk je dat je er met geloof naar handelt. Het handelt vanuit het besef dat alles goed is en altijd zal zijn, en dat je altijd wordt vastgehouden en ondersteund door iets groters dan jij, een kracht die zo groots is dat het niet kan worden opgevat met onze menselijke geest.


 Dit is de energie die de wereld verenigt in liefde, vrede en persoonlijk gezag, waardoor alle wezens en alle dingen plaats kunnen nemen aan de ronde tafel van eenheid. Het is de man die zijn jas geeft voor een persoon in nood, het is de zorg van een vrouw voor een familielid of een buurman. Wanneer deze energie zich manifesteert met conflict en controle, heeft angst de touwtjes in handen en dat is wat we het gewonde mannelijke noemen.

 De gewonde kant komt voort uit een energie van bewijzen, worstelen, proberen waardigheid te bewijzen, en de angst voelen niet genoeg geliefd of verwelkomd te worden. Jezelf erop vertrouwen dat je precies weet wat je moet doen en wanneer je het moet doen - dit is het belangrijkste principe van deze energie We zijn in de huidige samenleving getuige van een toename van de mannelijke energie of patriarchale benadering van het leven, vooral in de westerse wereld, en wanneer deze energie overdreven aanwezig is, worden geweld en competitie in verschillende vormen overgenomen.

 Door meer in onze vrouwelijke aard te zijn (of het nu vrouw of man is), zullen we in staat zijn om de twee energieën in evenwicht te brengen en een evenwicht tot stand te brengen dat zal ophouden de wederzijdse afhankelijkheid te creëren van een gefrustreerd en gewelddadig De gewonde Man  met een aanhankelijk en machteloos Gewond Vrouw.

Hoe zit het met jou; voel je je uit balans, heb je hulp nodig bij het identificeren en oplossen van een terugkerende situatie in je leven die een lus heeft gecreëerd waarvan je niet weet hoe je eruit moet komen? 

Dit is een bijzonder mooie tijd om te onderzoeken op welke manier jij het evenwicht kunt creëren met je innerlijke mannelijke en innerlijke vrouwelijke energie. Weet dat de beide polen in de man als de man aanwezig zijn. 

1-12-2020 

www.miekecoigne.com


Populaire posts van deze blog

Contact maken met elfen - geleide oefening en mooie elfenmuziek

Ikigai--- een levensstijl

Het oude en het nieuwe paradigma