Taal - Trillingen en Frequenties-- VerZoen-ing

VerZOENing



In gesprekken met cliënten wordt me wel eens gevraagd wat 'verzoening' eigenlijk betekent, het lijkt wel of het woord niet altijd gevoeld, begrepen of verstaan wordt. Sommigen vullen het woord in als 'toegeven', anderen willen dan weten of dit betekent dat de ander spijt heeft en inziet dat hij/zij verkeerd is geweest.

De taal die we hebben geleerd, die we van thuis uit hebben meegekregen om te beginnen, wordt vaak de manier waarop we ons uitdrukken. Dat betekent niet meteen dat mensen meteen begrijpen wat er werkelijk wordt bedoeld; ook al zou het begrijpen, verstaan en invoelen geen probleem hoeven te zijn, toch leidt ons taalgebruik gemakkelijker dan gedacht tot mis-begrijpen, mis-verstaan. Woorden niet zijn blanco, maar energievelden, trillingen waarmee elk mens zich uitdrukt, maar niet zo origineel, dan eerder vanuit het reproduceren ervan. Er wordt niet zo echt nagedacht over de trillingen van woorden, de energie die in de onderstroom een lading dekt. Komt er dan nog bij dat de mimiek, de intonatie, de manier waarop gecommuniceerd wordt, een belangrijke en vaak versterkende factor is in het hele communicatieproces.

Sommige mensen zijn heel gevoelig op taalkundig vlak, en dit gaat dus niet over perfect schrijven, het gaat over de tonen, de klanken, de kleuren, die woorden onder meer in zich dragen. Wij dragen dus via onze taal voortdurend tonen, klanken en kleuren met ons mee en die dragen we uit met mensen. Het is een heel subjectief en interactief gebeuren. De ene mens begrijp en versta je beter dan de andere mens. Het gaat niet zozeer over goed en duidelijk articuleren, dat lijkt me een te gemakkelijk excuus. Zelfs met een perfecte uitspraak, kan het gebeuren dat je iemand niet begrijpt en niet verstaat en /of vice versa. Dit kan dus nog met heel andere zaken te maken hebben, namelijk: geen verbinding kunnen maken met elkaar. Mensen zoeken heel gemakkelijk excuses om de ander niet te begrijpen of te verstaan. Zelfs zonder al de ogenschijnlijke oppervlakkige excuses, kun je de trillingen ervaren en voelen, die iemand deelt. We zijn heel goed in staat de trillingen te voelen, al begrijpen of verstaan we niet direct wat iemand in woorden zegt. 

Ik kom terug op het woord verzoening. Er is een verschil tussen verzoening en het voortzetten van een verbinding/relatie met iemand die niet vergevingsgezind is. Verzoening vraagt energie en de bereidheid van twee kanten. 

Wanneer je van mening bent dat de een gelijk heeft en de ander het verkeerd heeft, kan dit een barrière zijn om je te verzoenen. Dat is een verkeerde gedachte. Verzoening is een manier om elkaar tegemoet te komen, een manier waarop beiden eerlijk naar elkaar kunnen luisteren en begrip kunnen ontdekken.

Voor dit proces is eerlijkheid een vereiste. 

Vergeving kan moeilijk zijn- wanneer je met iemand hebt gestreden, of het lang met iemand oneens bent geweest, is het vreemd om te verwachten dat elke kwade wil of boze gevoelens onmiddellijk verdwijnen. 


Beide personen dienen de tijd te nemen om hun kwade gevoelens te laten helen en uit hun hart te laten verdwijnen.

Het is belangrijk om een plek te ontdekken, waar je elkaar kunt ontmoeten en kunt samenwerken, zelfs als er een verschil van inzicht is. 

Bereidheid en een zeker opgeven van het ego-denken, is noodzakelijk om in harmonie met anderen te leven. 

Weet dat de waarheid ( ieders waarheid) meervoudig is. Verzoening is het ware vertrouwen dat ongelijken heel goed samen te brengen zijn, harten die bereid zijn samen te bouwen, in vrede en acceptatie vreedzaam samen kunnen zijn. Het is niet eenvoudig en toch mogelijk. 

Onderzoek wat voor jou verzoening betekent...is je beeld op verzoening anders geworden, of is het een uitnodiging om dieper in te voelen?


www.miekecoigne.com

Populaire posts van deze blog

Contact maken met elfen - geleide oefening en mooie elfenmuziek

Ikigai--- een levensstijl

Het oude en het nieuwe paradigma