De Zeven Zusters van de Pleiaden

De Zeven Zusters van de Pleiaden



 Als je tussen herfst en winter naar de hemel kijkt, zie je een cluster van zeven sterren die bekend staat als de Pleiaden.


Omdat ze zo helder schijnen, zijn de sterren van de Pleiaden vastgelegd in oude teksten en tekeningen van vele beschavingen, waaronder de Grieken, Egyptenaren, Indiërs, Australische Aboriginals, indianen, Japanners en meer. In de Griekse mythologie werden de Pleiaden de Zeven Zusters genoemd en waren het mooie, sterke vrouwen die in de lucht werden geplaatst om de zeeën te kalmeren en over zeelieden te waken.


In Keltische tradities zouden de Pleiaden tijdens het herfstseizoen oprijzen, een tijd die synoniem was met het vieren en eren van de cyclus van de dood, daarom waren de Zeven Zusters verbonden met dood, verlies en verdriet, maar men geloofde ook dat ze troost brachten aan degenen in rouw. Naast het heersen over de cyclus van de dood, stonden de Zeven Zusters erom bekend sterke vrouwelijke energie en ook ontberingen te brengen. De Pleiaden zitten op ongeveer 28-29 graden van Stier tot 0 graden van Tweelingen en volgens de traditionele astrologie werd dit, wanneer er een planeet of uitlijning in de buurt van deze graad was, typisch gezien als een slecht voorteken. Deze negatieve connotatie was echter waarschijnlijker te wijten aan de manier waarop vrouwelijke energie werd geïnterpreteerd op het moment dat deze records werden gemaakt. Zoals we tegenwoordig weten, is vrouwelijke energie niet minderwaardig, ongelukkig of zwakker dan mannelijke energie, het is gewoon anders en noodzakelijk op zijn eigen manier. Tegenwoordig geloven velen in de moderne astrologie dat de zeer geavanceerde vrouwelijke energie van de Pleiaden het vermogen heeft om diepe genezing en verbinding in ons leven te brengen, in plaats van slechte voortekenen. Pleiadische energie wordt ook geassocieerd met het bouwen van gezonde gemeenschappen, het op een harmonieuze manier leren leven van het land en het creëren van een gevoel van liefde en verbondenheid.



Er zijn veel mystici, genezers en astrologen die ook beweren liefdevolle downloads te hebben ontvangen van Pleiadische wezens, en sommige Starseeds vinden ook dat de Pleiaden hun oorspronkelijke thuis is. Deze Starseeds staan ​​bekend om hun empathische kwaliteiten en hun vermogen om hun licht op de donkerste uithoeken van de mensheid te laten schijnen.

Aangezien de Pleiaden aan het einde van Stier en het begin van Tweelingen zitten, is het waarschijnlijk dat je een sterke Pleiadische energie hebt als je rond 18-22 mei op de vooravond bent geboren of als je geboorteplaneten hebt in de buurt van deze graad. De Seven Sisters staan ​​aan jouw zijde! Desalniettemin zijn we tussen de herfstnachtevening en de winterzonnewende in onze respectievelijke hemisferen van de wereld in staat om met meer gemak de wijsheid van deze zeven zusters aan te boren. De helderste ster in de Pleiaden is Alcyone en ze wordt vaak gezien als het vrouwelijke equivalent van Sirius.

Net als Sirius is Alcyone een hoogtrillende ster die buitengewoon krachtig en krachtig is. Als we Sirius als onze spirituele zon beschouwen, zou Alcyone bijna als onze spirituele maan kunnen zijn. Alcyone zou ook golven van vrouwelijke energie naar de aarde brengen als een manier om ons eraan te herinneren meer van deze kwaliteiten aan te boren. Onthoud dat vrouwelijke energie verder gaat dan geslacht. Het vertegenwoordigt ons vermogen om met de stroom mee te gaan, te luisteren naar en op onze intuïtie te vertrouwen, onze diepere zintuigen aan te boren en voeding te verkiezen boven actie. Vrouwelijke energie is ons vermogen om geduldig en medelevend te zijn, en om zelfliefde te beoefenen, maar dit gaat niet alleen over onszelf liefhebben als de dingen goed zijn. We moeten leren om alles lief te hebben, het goede, het slechte en het lelijke. Vrouwelijke energie heerst ook over de schaduwkanten van het leven en de donkere emoties die we allemaal van tijd tot tijd voelen. Misschien zijn het deze duistere kwaliteiten die de samenleving ons niet aanmoedigt om naar te kijken, die ook hebben bijgedragen aan de negatieve associatie met de Zeven Zusters in het verleden. Maar er is niets negatiefs aan deze energie, en in plaats van deze donkere emoties te vermijden, kunnen we in plaats daarvan leren ze te omarmen om een ​​zinvoller en compleet leven te leiden. We hebben allemaal een schaduwkant, we weten allemaal hoe het is om door de duisternis van de dood te kruipen voordat er een wedergeboorte plaatsvindt, en ons op ons gemak voelen in deze ruimte is wat de Zeven Zusters ons oproepen. Door onze vrouwelijke energie te versterken, kan het ons ook helpen geworteld te blijven in ons proces, zelfs als de duisternis in ons leven valt.


Wanneer de Pleiaden helder aan de hemel staan, kunnen we met meer gemak onze vrouwelijke energie aanboren en leren om comfortabel te zitten in onze eigen duisternis. We hebben allemaal wonden, we hebben allemaal pijn en angsten, en er is een kracht om dit te accepteren. Onder het licht van de Pleiaden kunnen we ook herinnerd worden aan de vergankelijkheid van het leven en het feit dat de dood een deel van de natuur is en ook een deel van ons verhaal.


De Pleiaden zijn een dominante kracht in onze kosmische atmosfeer hier op aarde, en terwijl vrouwelijke energie blijft stijgen en de sterke mannelijke energieën die ons energieveld lang hebben gedomineerd, in evenwicht blijft brengen, zullen we in staat zijn te ontwaken tot meer van wat dit Pleiadische energie kan de wereld en onze levens brengen.



11-12-2020

Populaire posts van deze blog

Contact maken met elfen - geleide oefening en mooie elfenmuziek

Ikigai--- een levensstijl

Het oude en het nieuwe paradigma