De weg naar het nieuwe paradigma

De weg naar het nieuwe paradigma

©Mieke
uit 'Herinner wie je werkelijk bent. Een bewuste weg naar je nieuwe leven.'


Samen creëren we een nieuw paradigma op aarde. Maar om zinvolle suggesties te kunnen doen om dit verder te ondersteunen, moeten we eerst openhartig over het oude paradigma spreken. Het lijkt erop dat er partijen zijn binnen de machtselite van de wereld die nog steeds zoveel mogelijk controle over de wereld willen uitoefenen.

Hun belangrijkste middel om controle te krijgen is door angst, geheimhouding en polarisatie te bevorderen, en door mensen af ​​te leiden van hun diepere doel in het leven. Wanneer deze partijen meer macht en controle krijgen, worden onze vrijheden steeds meer weggenomen, soms zonder dat we het ons zelfs maar realiseren.

Angst wordt door deze partijen van de mondiale elite gebruikt als een krachtig controlemiddel. 'De terroristen willen ons allemaal vermoorden. Je baan, huis en pensioen zijn niet langer veilig. Je bent voor ons of tegen ons. We kunnen op elk moment worden aangevallen.' Al deze berichten duwen ons naar angst. En door ons aan te moedigen de schuld op anderen te leggen, zoals terroristen en "slechte" leiders, duwen de mondiale machtsmakelaars ons weg van het gevoel controle te hebben over ons leven en naar de rol van machteloze slachtoffers, zodat we naar hen opkijken voor bescherming. Hoe meer we in angst vervallen en slachtoffers worden, hoe gemakkelijker het voor ons is om gemanipuleerd te worden.

Geheimhouding leidt tot controle door het voorkomen van verborgen agenda's en door wantrouwen, achterdocht en paranoia in de wereld te kweken. In de naam van "nationale veiligheid" wordt ons steeds vaker verteld dat we niet moeten weten wat er achter gesloten deuren in de regering gebeurt. Toch worden we aangemoedigd om waakzaam te waken over onze buren, over degenen die de regering in twijfel trekken, en over degenen die er anders uitzien of zich anders gedragen dan wij, aangezien ze in het geheim terroristen in schaapskleren kunnen zijn. Ongebreidelde achterdocht en geheimhouding zorgen ervoor dat we het contact verliezen met de gemeenschappelijke menselijkheid die we overal om ons heen delen.

Polarisatie leidt tot 'wij versus zij'-denkwijzen. Verdeel en heers is een tactiek die al eeuwen met succes wordt toegepast door de machtselite van de wereld. Zolang mensen zich concentreren op het beschuldigen en aanvallen van 'de vijand', zullen ze waarschijnlijk niet op zoek gaan naar de diepere oorzaken van hun problemen. Controlerende partijen van de machtselite werken eraan om de publieke en media-aandacht gericht te houden op kwesties die ons in twee gepolariseerde kampen verdelen, zodat hun grootste zorgen over macht en controle onopgemerkt blijven. De machtsmakelaars controleren vervolgens beide kanten van het verdeelde publiek door ervoor te zorgen dat het eigendom van de media in het bedrijfsleven en de belangrijkste kandidaten van alle politieke partijen hun diepere machts- en polarisatieagenda's ondersteunen, die vaak gepaard gaan met oorlogswinst.

Een laatste subtiele maar krachtige methode om controle te krijgen, is mensen af ​​te leiden van hun doel in het leven. Bedenk dat televisie, radio en films gevuld zijn met steeds meer hebzucht, geweld en lege seks. Ons onderwijssysteem geeft steeds meer prioriteit aan het slagen voor tests boven het ontwikkelen van intelligentie en creativiteit. De buitensporige controle van de media over de media heeft het nieuws dat we ontvangen beperkt, en heeft vaak onze beslissingen en onze manier van denken bepaald. Onze aandacht is op subtiele wijze afgeleid van ons diepere doel in het leven naar de meer oppervlakkige aantrekkingskracht van seks, consumentisme en geld.

Als we bezwijken voor angst, geheimhouding en polarisatie, en als we het contact met ons gevoel van doel in het leven verliezen, zijn elementen van de mondiale elite in staat om steeds meer controle uit te oefenen over ons leven en onze wereld.


Het nieuwe paradigma

Wat kunnen we hieraan doen? Uiteindelijk zijn het de collectieve angst, geheimhouding, polarisatie en verlies van doel in ons allemaal die ervoor gezorgd hebben dat leiders de macht hebben gegrepen die de democratie zouden ondermijnen en die onze vrijheden  zouden wegnemen. Door ieder van ons een toezegging te doen om aan deze kwesties te werken, zowel binnen onszelf als buiten de wereld - en om anderen te inspireren om hetzelfde te doen - veranderen we onze collectieve richting en bouwen we een solide basis voor een nieuw paradigma. Verschillende acties kunnen ons helpen om stevige stappen in die richting te zetten.

  • Ontwikkel een doel en bedoelingen voor je leven. Om een ​​vol, rijk leven te leiden in de complexe wereld van vandaag, is het van vitaal belang om je leven een duidelijke richting te geven door te onderzoeken wat het diepste en meest betekenisvolle voor je is, en door op basis hiervan levensdoel en intenties te ontwikkelen. Kies er vervolgens voor om jouw doelen na te leven en die elke dag zo goed mogelijk te volgen. Door ervoor te kiezen om te leven met duidelijke richting en focus, wordt het leven dieper en zinvoller. Dit verzwakt vervolgens de verleiding van het consumentisme en de mediahype die ons afleiden van ons doel, en stelt ons in staat om ons effectiever te concentreren op het creëren van een nieuw paradigma.
  • Kies ervoor om angst om te zetten in acceptatie en liefde. Als we merken dat we angst voelen, kunnen we de wortels van die angst achterhalen, zodat we onze kernproblemen kunnen identificeren en er bewuster mee om kunnen gaan. We kunnen openstaan ​​voor begeleiding van vrienden, leraren en spirituele bronnen om ons te helpen van angst naar acceptatie en begrip te gaan. We kunnen onze angsten ook transformeren door de altijd aanwezige liefde van onze goddelijke schepper te verwelkomen, en de liefde die altijd diep in ons eigen hart en in de harten van degenen om ons heen ligt. Door dit te doen, beginnen we angst te erkennen als een uitnodiging tot groei.
  • Word je bewust van wanneer je de rol van slachtoffer speelt, en kies ervoor om in plaats daarvan persoonlijke verantwoordelijkheid te nemen voor het creëren van een nieuw paradigma. Door anderen de schuld te geven van onze problemen, vermijden we vaak de verantwoordelijkheid te nemen voor hoeveel we betrokken zijn bij het creëren van deze problemen door de keuzes die we maken. Elke keer dat we onszelf betrappen op het spelen van de slachtofferrol door anderen (inclusief de machtselite) de schuld te geven van alles wat er mis is in ons leven, kunnen we ervoor kiezen om een ​​kijkje in onszelf te nemen en onze rol in wat er gebeurt te onderzoeken en er verantwoordelijkheid voor te nemen. Door ons minder te concentreren op het beschuldigen van anderen en meer op het verbeteren van onszelf, kan ieder van ons een verschil maken, zowel in ons leven als in onze wereld.
  • Voorkom geheimhouding en moedig openheid en transparantie aan. Een belangrijke manier waarop we dit kunnen doen, is door samen te werken om vrienden en collega's te informeren over de grote doofpotten die voor het publiek verborgen blijven. Als we dan in ons persoonlijke leven merken dat we informatie voor anderen achterhouden, kunnen we onze motieven voor deze geheimhouding onderzoeken. Houden we informatie achter uit ons eigen belang, of omdat dit echt het beste is voor alle betrokkenen? En op een dieper niveau, waar vermijden we om eerlijk te zijn tegen onszelf?
  • Ga verder dan polarisatie en de focus op "goed versus kwaad" en "wij versus zij". Overweeg de mogelijkheid dat we allemaal doen wat we denken dat juist is op basis van onze overtuigingen, omstandigheden en opvoeding. Ieder van ons heeft een plek in ons hart die alleen maar wil liefhebben en bemind wil worden. Naarmate we ons minder richten op het beschuldigen en beoordelen van "hen" en meer op het ondersteunen van het hoogste motief en welzijn in/voor alle mensen - inclusief leden van de machtselite - gaan we steeds meer inzien dat we allemaal één menselijke familie zijn en dat we ervoor kunnen kiezen om onze wereld door samen te werken voor het welzijn van iedereen.
  • En tot slot, kom samen in groepen en gemeenschappen om elkaar te ondersteunen bij het maken van deze positieve veranderingen. In deze groepen en gemeenschappen ondersteunen we elkaar om angst om te zetten in acceptatie en liefde. We wisselen informatie uit over alles wat voor ons verborgen wordt gehouden en onderzoeken manieren om voorbij polarisatie te komen. We delen ook ons ​​levensdoel en onze intenties en moedigen elkaar aan om deze zo volledig mogelijk na te leven. En we inspireren elkaar om verantwoordelijkheid te nemen voor ons leven en het beste te zijn dat we kunnen zijn. Wanneer we in de gemeenschap samenkomen om elkaar te ondersteunen in deze intenties, bouwen we samen aan een groeiend netwerk van inspiratie en empowerment over de hele wereld.

Deze suggesties benadrukken het veranderen van het collectieve bewustzijn van de wereld door zowel ons eigen persoonlijke leven als de wereld om ons heen te transformeren. Laten we alles doen wat we kunnen om het destructieve gedrag van de wereldwijde machtselite een halt toe te roepen. Maar laten we ons niet overdreven concentreren op het veranderen van de buitenwereld zonder eerst een solide interne basis te hebben, anders zullen we anderen de schuld geven, en in de polariserende 'wij versus zij'-manieren die ons alleen maar verder verdelen. Door onszelf eraan te herinneren dat de krachtigste verandering in ieder van ons begint, kunnen we meer balans en kracht ontwikkelen om vervolgens te werken aan een positieve verandering in de wereld.

Als we ons van binnenuit veranderen, sturen we rimpelingen van inspiratie en genezing de wereld in. Door samen te komen in groepen en gemeenschappen om elkaar hierin te ondersteunen, worden die rimpelingen golven die krachtig helpen om een ​​nieuw paradigma voor ons allemaal te creëren.

'Alle duisternis van de wereld kan het licht van een enkele kaars niet doven.'

www.miekecoigne.com

Populaire posts van deze blog

Contact maken met elfen - geleide oefening en mooie elfenmuziek

Ikigai--- een levensstijl

Het oude en het nieuwe paradigma