MERCURIUS RETROGRADE

 Mercurius retrograde 



Mercurius staat  retrograde in het teken van Schorpioen en eindigt op 3 november 2020 in het luchtteken van Weegschaal.

Schorpioen. Dit is een intens teken, heersende geheimen en verborgen angsten of ondeugden, wat we diep in onszelf houden. We kunnen in deze tijd gedwongen worden om aspecten van ons karakter, of ons leven, onder ogen te zien die we niet wilden. Gebeurtenissen zullen samenspannen om de verborgen demonen aan het licht te brengen.

Macht en controle worden ook gekenmerkt door Schorpioen, en we kunnen ons verzetten tegen degenen waarvan we denken dat ze te veel macht over ons hebben. Zorg er echter voor dat jij niet degene bent die dominant of controlerend is tegenover anderen.

Schorpioen regeert ook regeneratie en verandering, en je kunt merken dat je wordt aangespoord om iets in je leven te beëindigen dat zijn beloop heeft gehad, alleen om het te vervangen door iets dat meer voldoening geeft.

Met een beetje vooruitziende blik kun je leren hoe je deze astrologische energie kunt gebruiken om uit retrograde te komen met een positieve verandering en een betere kijk.

Vanwege de manier waarop de baan van onze planeet in wisselwerking staat met de banen van de andere planeten, lijken ze soms achterwaarts door de nachtelijke hemel te reizen ten opzichte van de dierenriem. Dit is in feite een illusie, die we schijnbare retrograde beweging noemen.

Drie keer per jaar lijkt het alsof Mercurius achteruit door de lucht reist. We verwijzen naar deze perioden als tijden waarin Mercurius retrograde beweegt, of simpelweg 'Mercurius retrograde'. Vooral deze tijden werden traditioneel geassocieerd met verwarring, vertraging en frustratie. Denk aan niet-bezorgde liefdesbrieven, e-mailblunders en verwarde reisplannen.

Dit is echter een uitstekend moment om na te denken over het verleden. Er wordt gezegd dat de intuïtie tijdens deze periodes hoog is, en toevalligheden kunnen buitengewoon zijn.

WANNEER IS MERCURIUS IN 2020 IN RETROGRADE?

In 2020 zal Mercurius schijnbaar in retrograde beweging zijn gedurende de volgende datum bereiken:

·        17 februari tot 10 maart

·        18 juni tot 12 juli

·        14 oktober tot 3 november

 

In 2021 zal Mercurius schijnbaar in retrograde beweging zijn gedurende de volgende datum bereiken:

  • ·        30 januari tot 21 februari
  • ·        29 mei tot 22 juni
  • ·        27 september tot 23 oktober

 

De planeet Mercurius beheerst communicatie in alle vormen - luisteren, schrijven, lezen, spreken, enzovoort - evenals activiteiten die nauw verband houden met communicatie, zoals onderhandelingen en contracten. Het regelt ook reizen, auto's, verzending en post.

Dus als Mercurius retrograde is, probeer dan flexibel, geduldig en begripvol te blijven, extra reistijd toe te staan ​​en te voorkomen dat jeje aanmeldt voor nieuwe contracten waarvan je niet zeker bent. Controleer je e-mailreacties en check in met reserveringen voordat je aan die reis begint.

Beoordeel projecten en plannen op deze momenten, maar wacht tot Mercurius weer direct is om definitieve beslissingen te nemen. Je kunt je leven niet stoppen, maar plan vooruit, maak back-upplannen en wees voorbereid op kortere lonten en miscommunicatie van mensen.

Neem even de tijd om na te denken

Sommigen geven Mercurius retrograde de schuld van alle slechte dingen die in hun leven gebeuren. In plaats daarvan is dit een goed moment om achterover te leunen en na te denken over waar je je energie in steekt.

Als familie en geloof bijvoorbeeld belangrijk voor u zijn, steekt u er dan voldoende energie in of bent u overbelast geraakt op andere gebieden, zoals uw carrière of een hobby? Door het evenwicht tussen de verschillende delen van je leven te verliezen, kunnen ze allemaal lijden, dus als je je bewust bent van de onderlinge verbanden - vooral tijdens Mercurius retrograde - kun je die balans behouden of in ieder geval beter begrijpen.

Neem even de tijd om na te denken. Mercurius retrograde kan een uitstekende tijd zijn om een ​​stapje terug te doen en opnieuw te analyseren wie je bent en wat je doet - maar onthoud:  pas drastische veranderingen aan nadat de retrograde is geëindigd.

 

14-10-2020

www.miekecoigne.com





Populaire posts van deze blog

Contact maken met elfen - geleide oefening en mooie elfenmuziek

Ikigai--- een levensstijl

Het oude en het nieuwe paradigma