Meditatie 'Oneindig Zijn'

 Oneindig Zijn 




Vrede kan soms zo ver weg zijn, en innerlijke gelukzaligheid… zelfs verder weg.


Neem nu de tijd om wat echte quality time door te brengen door naar binnen te gaan. Vind dat gevoel van innerlijke vrede. Bezoek de plek waar innerlijke gelukzaligheid woont en geduldig wacht op je terugkeer.

Kom tot rust en kom tot rust voor een paar kostbare momenten van rust. Onthoud dat je geest veel ver-reikender is dan je fysieke brein. Je geest, als bewustzijn, is niet-fysiek, terwijl je hersenen slechts de fysieke vertaler van je bewustzijn zijn.

Je geest heeft daarom altijd het vermogen om je hersenen te vertellen; ' Sttt, het is tijd voor meditatie.'

Richt je geest weg van de rommel van het dagelijkse leven en richt je aandacht naar binnen op de vredige kern van je innerlijke wezen. Denk dan aan de diepst mogelijke bewustzijnsstaat.

Wat zou die toestand kunnen zijn?

Het is de bewustzijnsstaat die bekend staat als Oneindig Zijn. 


Het woord 'oneindig' weerspiegelt het idee van het ultieme, terwijl het woord 'zijn' verwijst naar een staat van bewustzijn, in plaats van een activiteit. Infinite Being is oneindig bewustzijn zonder een focus op een specifieke activiteit.

Infinite Being hoeft niets te doen, het is al alles.

Het is belangrijk om te beseffen dat de staat van Oneindig Zijn niet "daarbuiten" ergens buiten ons is. Oneindig Zijn omvat alle bewustzijn, inclusief alle manifestatie. Wij zijn dat bewustzijn, net als al het andere dat bestaat.

De krachtigste bevestiging

Bij meditatieoefeningen worden affirmaties vaak gebruikt om de geest te focussen. Door simpelweg de woorden 'ik ben' te herhalen, bevestig je je ware aard als bewustzijn. In het geval van de Oneindige Zijn meditatie bevestigen we onze diepste identiteit als het ultieme, oneindige bewustzijn.

De affirmatie "I am Infinite Being" is de krachtigste bevestiging die mogelijk is binnen de Engelse taal.

De uitdrukking "Ik ben Oneindig Zijn" is een bevestiging van je eenheid met het ultieme potentieel, de bron van al het leven, het bewustzijn waaruit al het leven voortkwam. Je bent één met dat universele bewustzijn. Alles in manifestatie is één met dat universele bewustzijn. Dit is het moment om bewust uw ultieme potentieel te bevestigen. Het vergt misschien moed om mee te beginnen, maar de resultaten zijn de moeite meer dan waard.

Als je merkt dat er problemen opkomen, zoals een gevoel van onwaardigheid in je afstemming met het ‘Alles dat is’ met het Oneindige Zijn, laat die gedachten dan gewoon los en breng je geest dan voorzichtig weer in focus op de bevestiging. Je hoeft de woorden niet te rechtvaardigen, of interne ruzie erover te beslechten, alleen vanwege een voorafgaande conditionering over hoe iemand zei dat jij in dit leven 'zou moeten' denken. Denk onafhankelijk, denk oneindig, en je zult verbinding maken met het bewustzijn van uw ultieme potentieel.

Heb de innerlijke discipline om bij de affirmatie te blijven en eventuele problemen onbetwist te laten verdwijnen. Je innerlijke zelf kent de betekenis van de woorden en resoneert in vreugde met hun exacte en letterlijke waarheid. Elke keer dat je deze bevestiging uitspreekt, word je meer verbonden met Oneindig Zijn. Alle mindere gedachten worden dan geheeld in het licht van grotere waarheid.

Zoek een rustige plek om een ​​paar minuten te gaan zitten, sluit je ogen en ga op zoek naar de rustige ruimte binnenin. Om uw hersenen bezig te houden met de taak die u moet uitvoeren, moet u uw aandacht richten op de langzame, gelijkmatige stroom van uw ademhaling terwijl deze in en uit uw neusgaten stroomt.

Herhaal mentaal terwijl je inademt de affirmatie 'Ik ben Oneindig Zijn'.

Laat je aandacht bij het uitademen gewoon de luchtstroom uit je neusgaten volgen. Om een ​​onmiddellijk kalmerend effect te verkrijgen, moet je elke uitademing langer laten duren dan elke inademing.

Levensenergie, ook bekend als etherische energie, wordt voornamelijk geconditioneerd binnen de menselijke wervelkolom. Van daaruit wordt het via het subtiele zenuwstelsel naar de rest van het lichaam gedistribueerd. De meeste sleutelfuncties in het menselijk lichaam danken hun werking voornamelijk aan de toevoer van etherische levensenergie, en niet aan de toevoer van elektrische energie. Etherische energie is, net als bewustzijn, niet-fysiek en toch zit het achter al het leven.

Om de natuurlijke stroom van levensenergie in je ruggengraat te helpen verbeteren tijdens het uitvoeren van deze meditatie, verdient het de voorkeur om rechtop in een rechtopstaande stoel te zitten. Naarmate je vordert met deze meditatie, zal de natuurlijke stroom van levensenergie binnen je ruggengraat worden versterkt, wat een verlevendigd bewustzijn naar je bewustzijn brengt.

Wanneer afleidende gedachten opkomen - wat ze zullen doen - behandel ze met geduld en begrip. Zet elke afleidende gedachte opzij zodat je door kunt gaan met de Oneindige Zijn meditatie. Als een gedachte belangrijk lijkt , komt ze zeker later terug, nadat je meditatiesessie is afgelopen.

Er zijn een aantal manieren om je meditatie-ervaring te verbeteren. Een daarvan is om een ​​kleine ruimte te reserveren, zoals de hoek van een stille kamer, waar alleen meditatie wordt uitgevoerd. Die ruimte wordt dan gunstiger voor een meditatieomgeving. Een kleine tafel of een oppervlak kan worden bedekt met voorwerpen die je verbindt met spirituele oefening. Kaarsen en wierook zijn vooral handig omdat ze een eerste focus op de zintuigen bieden.

Het helpt ook om altijd dezelfde stoel te gebruiken, een stoel die voornamelijk is gemaakt van een niet-metalen materiaal. Metalen stoelen trekken etherische levensenergie van je af, wat goed is voor de stoel, maar niet zo goed voor de meditatiesessie.

Een kleine klok maakt je setting compleet en schone, lichte kleding, speciaal gereserveerd voor meditatie, verbetert de sfeer nog meer. Een douche of bad voor meditatie is erg waardevol, aangezien water een krachtige reiniger is. Als je bijvoorbeeld net thuis bent gekomen van een hectische dag op je werk, dan zal je energielichaam gevuld zijn met de afleidingen van de dag, opgeslagen in etherische energievorm.

Het water dat je reinigt in een douche of bad reinigt je niet alleen van fysieke onzuiverheden, maar, belangrijker nog, het reinigt ook de etherische energie-onzuiverheden die niet in je energielichaam thuishoren.

De reden dat water zo'n effectieve energie-reiniger is, ligt in de chemische samenstelling. Water bestaat uit H2O - waterstof en zuurstof. Zuurstof is niet alleen een chemische stof die het lichaam nodig heeft. Zijn grotere rol is het dragen van leven gevende, etherische energie. Als je doucht, wordt je etherische lichaam gewassen met de waterstroom van reinigende, etherische energie.

Maak van spiritualiteit uw eerste prioriteit.

De beste investering van je tijd per dag is 20 minuten mediteren. Maak hiervoor de tijd. Maak er de eerste prioriteit van de dag van. De gemakkelijkste gewoonte om aan te nemen is er een die de eerste activiteit van de dag vormt. Door er een routine van te maken, worden ook de effecten van de meditatie versterkt.

Als je honger hebt tot het punt van afleiding voor een meditatiesessie, neem dan wat lichte verfrissing, zoals fruit of sap. Omgekeerd zal een volle maag na een zware maaltijd een verzachtend effect hebben op de hogere mogelijkheden van uw meditatiesessie, dus plan om grote maaltijden minstens twee uur van tevoren te eten.

Om uw dagelijkse hersenactiviteit te kalmeren door je te concentreren op ritmische activiteiten die een spirituele focus veroorzaken.
Om je verbinding met de hoogst mogelijke staat van bewustzijn te bevestigen.
Om je systeem op te laden met extra levensenergie door gecontroleerde ademhaling.
Om een ​​Wezensruimte te creëren, waar je bewustzijn gemakkelijk naar de ervaring van je innerlijke staat van zijn kan gaan.
 

The Complete Infinite Being Meditatietechniek

  • Neem even de tijd om uw fysieke lichaam volledig te ontspannen. Ga in een rechtopstaande stoel zitten met je ogen dicht en span je voeten, tenen en beenspieren op elkaar. Laat de spanning los en laat je voeten en benen volledig ontspannen. Doe hetzelfde proces van klemmen en loslaten voor je buik, borst en rug; dan je armen en handen; dan je nek en gezicht.

  • Ter voorbereiding: haal drie keer diep adem en adem elke keer volledig uit.

  • Richt je aandacht nu op de langzame, gelijkmatige stroom van adem die in en uit je neusgaten stroomt.
  • Herhaal mentaal de affirmatie terwijl je inademt,
"Ik ben Oneindig Zijn."

  • Laat uw aandacht bij het uitademen de luchtstroom uit je neusgaten volgen. Om een ​​onmiddellijk kalmerend effect teweeg te brengen, vertraag je elke uitademing en laat je deze tot twee keer zo lang duren als elke inademing.

  • Om ruimte te maken voor je bewustzijn om in de ervaring van het zijn te duiken, pauzeer je aan het einde van de uitademing.

  • Houd de adem uit uw lichaam totdat je de behoefte voelt om weer in te ademen. 

  • Dit duurt meestal ongeveer drie seconden, soms korter. Als je in deze roerloze, stille ruimte bent, laat elke gedachte voorbijgaan, neem waar ,wees gewoon bewust aanwezig. Subtiele indrukken kunnen ontstaan ​​vanuit je innerlijke zelf in deze Zijn-ruimte. 

  • Het einde van elke ademhalingscyclus is je persoonlijke gemeenschapsruimte met je innerlijke wezen. Negeer oppervlakkige mentale ruis - woorden en gevoelens die in je aandacht springen - en blijf gefocust op de stille innerlijke ruimte en subtiele indrukken van een hoger bewustzijn. Niets luidruchtigs komt uit je innerlijke wezen. 

  • Richt je bewustzijn op je innerlijke stilte. Met regelmatige oefening dringen inzichten en inspiratie stilletjes tot je bewustzijn door.

  • Herhaal deze ademhalingscyclus en gedurende 20 minuten.


De affirmatie "I am Infinite Being" is de krachtigste bevestiging die mogelijk is binnen de Engelse taal en opent de deur naar meer inspiratie, liefde en creativiteit in je leven. 

17-10-2020






Populaire posts van deze blog

Contact maken met elfen - geleide oefening en mooie elfenmuziek

Ikigai--- een levensstijl

Het oude en het nieuwe paradigma